METLA U DINAMU

Ante Čačić uz blagoslov Uprave u Maksimiru provodi egzodus 'modrih' igrača

Očekuje se da će na prvom treningu imati 21 ili 22 igrača i tri vratara, što znači da Dinamo ove zime želi otpisati čak 11 igrača! Definitivno, bude li provedena do kraja, radi se o najvećoj čistki u Maksimiru
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. siječanj 2012. 00:18

U utorak Dinamo kreće u novi proljetni pohod na naslov prvaka. Ante Čačić prvi će se put obratiti igračima, s nekima od njih tek će se i upoznati. Zimske pripreme u Maksimiru su obično svake godine iste, Dinamo se sprema odraditi proljeće, naslov prvaka je neupitan, a unatoč završetku sezone s trofejom, trener obično dobije otkaz. Međutim, po mnogočemu ovo bi proljeće u Maksimiru moglo biti specifično.

Ante Čačić nada se da on neće krajem svibnja neslavno završiti, da će preživjeti naslov prvaka i povesti Dinamo u europsko ljeto. Zadao si je ciljeve, želi da Dinamo pobjeđuje uz atraktivnu igru i puno pogodaka, pa bi, uspije li u tome, to stvarno bio presedan. Jer, proteklih su godina proljetne predstave Modrih uglavnom bile dosadne “probe” nezadovoljnih glumaca, kojima je pun kufer HNL-a i jedva čekaju odlazak u inozemstvo. A prvo što je Čačić, naravno, uz blagoslov klupske uprave, odlučio provesti jest velika čistka u svlačionici.

- Ne želim imati puno igrača, želim optimalan broj. Svi oni koji ni dosad nisu bili u prvome planu mogu otići, nema razloga da i dalje budu ovdje - rekao je Čačić na predstavljanju u Maksimiru, a na tome je upravo radio proteklih tjedana.

MODRI PARADOKSI

Očekuje se da će na prvom treningu imati 21 ili 22 igrača i tri vratara, što znači da Dinamo ove zime želi otpisati čak 11 igrača! Definitivno, bude li provedena do kraja, radi se o najvećoj čistki u Maksimiru zadnjih mnogo godina, zadnji put je toliki egzodus iz Maksimira bio u sezoni 2005/06. kad su otišla desetorica igrača. Bili su otpisani Mujčin, Sedloski, Karić, Ljubojević, Poldrugač, Mitu, Zahora, Ješe, Vasilj i Štrok. Ali, ne zaboravimo, to je čišćenje uslijedilo nakon što je Dinamo završio u Ligi za ostanak. Dakle, kakav paradoks, najveće propuhivanje svlačionice nije uslijedilo poslije najlošije, već poslije, kako u Dinamu kažu, najbolje sezone u povijesti kluba i igranja u Ligi prvaka.

Ukupno gledajući, od početka sezone, Dinamo se odrekao čak 15 igrača, računajući Skendera, Slepičku, Brezovca i Mesarića. No, dok je ljetos čišćenje svlačionice bilo logičan potez, jer Modri su gradili momčad za Ligu prvaka, odricanje čak 12 prvotimaca nakon Lige prvaka, uistinu je raritetan potez. Pogotovo što među njima ima igrača sa zavidnom minutažom u ovoj ili prošlim sezonama, ima igrača koji bi trebali ili su trebali postati Dinamova budućnost poput Šituma, Barbarića ili Ademija.

U međuvremenu su neki igrači i došli, netko će vjerojatno doći i tijekom siječnja, međutim, ovakvu uvertiru proljetnoj polusezoni nitko nije očekivao. Pogotovo ako se sjetimo lanjskog siječnja, Vaha je u Tursku vodio sve igrače koje je imao na raspolaganju, nije se smio ili mogao riješiti niti jednog imena. Ispast će ova selekcija još radikalnijom ako Dinamo nekoga i proda, ako se pokaže da Bišćan ipak neće biti spreman za najveće napore još neko vrijeme. Zapravo, u Maksimiru su trenutno svi na prodaju, svatko po svojim uvjetima, ali tko god dobije zadovoljavajuću ponudu taj će moći otići.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 02:49