Brugge, 031110.Jan Breydel stadion, UEFA, Europska liga, grupa D, susret NK Dinamo i Club Brugge.Na slici: Igor Biscan.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
OSTALI BEZ KAPETANA

Ante Čačić zbog nediscipline izbacio Bišćana iz momčadi: 'Za mene je to gotova priča'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. ožujak 2012. 20:28

Igor Bišćan više nije član Dinamove prve momčadi! Objavili su to u Maksimiru, službeni je razlog - nedisciplina. Zbog koje je trener Ante Čačić tražio od klupske uprave da kapetana odstrani iz svlačionice pod jugom. O tome nas je izvijestio sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

- Da, istina je, Igor Bišćan udaljen je iz momčadi Dinama!

Na naše pitanje zašto i do kada, mlađi Mamić je kazao:

- Bišćan je udaljen - za stalno! Trener Ante Čačić je kazao da više s njim ne želi surađivati, te smo odlučili da Bišćana maknemo iz momčadi.

Je li Bišćan bio na razgovoru s vama i izvršnim predsjednikom Zdravkom Mamićem?

- Bio je i obavijestili smo ga da je udaljen iz momčadi. Dok je Čačić u Dinamu, za njega više nema mjesta - zaključio je sportski direktor.

Novu je vijest prije popodnevnog treninga Čačić priopćio i igračima, a čak je i dio prisutnih ostao “paf” niti ne znajući što se dogodilo. Službeno, naravno, nitko ne želi ulaziti u pojedinosti, no neslužbena, ali i vrlo pouzdana priča govori da se Bišćan s trenerom verbalno zakačio u ponedjeljak na treningu te da je to bila kulminacija lagane netrpeljivosti koja među njima traje već neko vrijeme.

Dakle, krenimo od kraja. Svađa je krenula sasvim nevino, Bišćan i Čačić imali su drugačiji pogled na jednu akciju na treningu, kapetan je tvrdio jedno, trener sasvim drugo. Tada je Čačić odlučio prekinuti priču, rekavši nešto u stilu “Ovdje sam ja gazda”, na što je Bišćan povrijedio njegov autoritet, izrazivši, recimo to tako, sumnju u njegovo trenersko znanje! Tu je Čačić odlučio da Bišćana više ne želi u momčadi...

Trener Čačić poslije popodnevnog treninga nije želio ništa reći o slučaju Bišćan.

- To je sve što ću reći, za mene je Bišćan gotova priča, cijeli sam u utakmici sa Slavenom - kazao je samo u prolazu Čačić, a na pitanje je li odluka o odstranjivanju kapetana konačna i vječna samo je potvrdno kimnuo glavom.

Javio nam se i Igor Bišćan.

- Ne želim ništa komentirati prije nego što se oglase u klubu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 11:42