NK Slaven Belupo
NOVI IGRAČ

Bivši igrač Ajaxa pojačava Plave! Novi Nizozemac u redovima Farmaceuta koji su prisiljeni pojačati obranu

Igra na poziciji stopera, no može pokriti i oba boka, osobito desni
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. veljača 2021. 11:15

Ozljeda Tomislava Božića stvorila je velike probleme treneru Slavena Belupa Tomislavu Stipiću jer je ostao na samo trojici stopera.
S obzirom na to da koristi sustav s trojicom stopera, jasno je da bi prva sljedeća ozljeda ili suspenzija stvorila velike probleme. Stoga su u koprivničkom klubu krenuli u hitnu potragu za novim defenzivcem, a pronašli su ga u Belgiji.

Do kraja sezone na posudbu iz tamošnjeg trećeligaša Patro Eisdena stigao je Mitch Apau, 181 cm visok Nizozemac ganskih korijena s bogatim iskustvom.
- Došao sam u Slaven Belupo jer je ovo moja nova prilika da igram u jako dobroj ligi. Pratio sam hrvatski nogomet kada sam igrao u Sloveniji i imam samo riječi hvale. Spreman sam i fizički i mentalno i jedva čekam zaigrati. Učinit ću sve da pomognem klubu u ostvarenju što boljih rezultata - rekao je Apau po dolasku u grad Vegete.

Prošao je ovaj 30-godišnjak Ajaxovu školu, a igrao je i za nizozemske klubove Veendama (113, nastupa, 2 gola) i Waalwijk (33 nastupa), belgijski Westerlo (91 nastup, 4 gola), slovensku Olimpiju (41 nastup, 1 gol) i slovački Slovan Bratislavu (46 nastupa, 3 gola). Bio je prvak Slovačke sa Slovanom u pretprošloj sezoni, u prošloj je osvojio prvenstvo i Kup, a dvostruku krunu uzeo je i s Olimpijom u sezoni 2017./18.

Igra na poziciji stopera, no može pokriti i oba boka, osobito desni. Stipić dosad u momčadi nije imao klasičnog desnog braniča pa mu to može otvoriti i neke nove mogućnosti u odabiru taktike.
Kako je Apau uopće završio u Koprivnici? Navodno je u Bratislavi imao problema u posljednje vrijeme, pa je u zimskom prijelaznom roku pristupio Patro Eisdenu. Međutim, u Belgiji se zbog pandemije ne igraju trećeligaške utakmice te se u međuvremenu pojavio i Slavenov interes. Očekuje se da bi mogao debitirati već u petak protiv Šibenika.

Gdje je sve igrao u seniorskoj karijeri

Veendam (Nizozemska)
RKC Waalwijk (Nizozemska)
Westerlo (Belgija)
Olimpija (Slovenija)
Slovan (Slovačka)
Patro Eisden (Belgija)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 02:46