RONALD GORSIC/CROPIX
SLATKE BRIGE

Evo kako bi Dinamo mogao izgledati na startu sezone i gdje je najveća gužva - tu nema slabe karike!

Damir Krznar već ima prilično bistru sliku kako će mu izgledati momčad na početku srpnja
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. lipanj 2021. 22:24

Dobili su Dinamovi igrači dva slobodna dana nakon priprema, hrvatski reprezentativci, pak, još će neko vrijeme biti na odmoru, Damir Krznar koristit će ih vjerojatno tek za dvoboje s Omonijom, islandski Valur će preskočiti.

A na pripremama smo vidjeli da Krznar već ima gotovo potpuno bistru sliku kako će mu izgledati momčad na startu sezone za točno tjedan dana (7. srpnja) protiv Valura. Najveća gužva je u veznom redu, tu praktički nema slabe karike i Dinamov trener u tom dijelu momčadi ima najviše slatkih briga. Pogledajte popis: Jakić, Franjić, Ademi, Mišić, Gojak, Majer, Tolić, Bulat. Osam kandidata za samo tri mjesta, a uskoro se vraća i Ivanušec.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Periću prednost

Međutim, kako stvari stoje u ovom trenutku, najbliža je opcija s Majerom na krilu, dakle, mjesto bi imala četvorica veznih igrača. Ovo bi mogao biti sastav u prvoj utakmici sezone: Zagorac - Stojanović, Lauritsen, Perić, Štefulj - Jakić - Majer, Mišić, Ademi, Menalo - Čop. Perić je ispred Theophilea, ali ne generalno, već više odgovara njegov način igre (skok, iznošenje lopte) za stil koji gaje Islanđani, a najviše je dvojbi na lijevoj strani.

Moubandje se ozlijedio i pitanje je hoće li biti spreman za Valur, a uz Štefulja na toj poziciji konkurira i Bartol Franjić. No, ozlijeđen je bio i Jakić, trebao bi biti spreman, ali ako ne bude, Franjić bi mogao pokriti njegovo mjesto. Mario Ćuže i Luka Menalo su na pripremama bili poduzetni i produktivni, Ćuže je do utakmice s Rostovom možda bio u blagoj prednosti, ali nakon odličnog poluvremena protiv Rusa nije nemoguće da je Menalo prešao u “vodstvo”. No, za te dvojbe ima još vremena, u petak će Modri odigrati i međusobnu utakmicu u kojoj će Krznar dobiti još neke odgovore i vjerojatno riješiti dvojbe.

Druga mogućnost

Jasno, postoji i druga mogućnost, da Majer ipak zaigra na svom mjestu, a na krilu bude Kastrati, koji je također jako dobro odradio pripreme i ozbiljno se nametnuo.

Ali, nametnuo se i Marko Tolić, čijom igrom su svi bili prezadovoljni, pa ni za njega zasad nema mjesta u udarnom sastavu.

- Pokazao je da je fantastičan igrač. Detektirali smo njegove hendikepe čim je došao, imali ozbiljan razgovor, trenirao je individualno i grupno, naglasili smo mu što to mora popraviti da bi bio konkurentan i bliže prvoj momčadi. Njegova volja da to popravi je donijela to da ga možemo bez zadrške staviti u vrlo zahtjevne i odgovorne situacije. Bila je slabija njegova reakcija na izgubljenu loptu i to je popravio, u napadu nije trebao ništa korigirati osim broja dodira i tu se trudi, postavljanja u bloku su mu zrelija, on će biti putokaz svima drugima - nahvalio je Krznar 24-godišnjeg Tolića.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Fizički čvrst

Kad govorimo o veznom redu, važan bi kotačić trebao biti Josip Mišić.

- Mišić je odličan igrač, to je potvrdio, trebalo mu je samo vremena da dođe na pravu fizičku razinu, mentalno i fizički je čvrst - kaže Dinamov trener.

Neće biti lako svima dati adekvatnu minutažu, ali kako i sam Krznar kaže, cilj je imati 20, a ne 11 igrača za jake utakmice, u ovom trenutku ih Dinamov trener sigurno ima.

Andrić, Milić i Atiemwen prvi u redu za odlazak

Najavio je Krznar u razgovoru nakon priprema da će morati još malo “srezati” kadar jer ima previše igrača. Od onih koji su bili u SlovenijI, sudeći po minutama koje su dobili, po onome što su pokazali i konkurenciji koja im je za vratom, dojam je da su najslabije akcije Komnenu Andriću, Stefanu Miliću i Iyayiju Atiemwenu. Andrić je protiv Mure promašio veliku šansu i poslije toga nije se uspio “vratiti”, Atiemwen je malo na izlazu iz momčadi, pa nakon nekoliko odličnih treninga opet unutra, zatim opet vani...

Nije se ničim posebno iskazao. Milić je, pak, iza Theophilea, Lauritsena, Perića i Šutala, teško da će dobiti priliku. Na posudbu će, vjerojatno, Dinko Horkaš jer su Zagorac i Nevistić, dakako, i Livaković ako ostane, trenutno hijerarhijski viši od njega. Razmišlja li isto i Krznar i hoće li odlučiti rasporediti te igrače po drugim sredinama, trebalo bi se znati ovaj tjedan. (tn)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. svibanj 2024 09:25