CROPIX
ISKORISTIO JE PRILIKU

HAJDUKOVA SVIJETLA TOČKA, IGRAČ BUDUĆNOSTI, GOLOBRADI DJEČAK S VICEM U IGRI Još nema ni cijenu na Transfermarktu, a igrački uzor mu je Mario Pašalić

ANTE PALAVERSA Mladi veznjak imao je zapaženu rolu u Zaprešiću
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 29. kolovoz 2018. 17:34

Hajduk je prošlog vikenda u Zaprešiću izgubio dva boda, ali je dobio Antu Palaversu, koji je zabio pogodak za televizijske špice i tako momčad iz Splita vratio u igru na gostovanju koje je bilo sve samo ne lako budući da je momčad Željka Kopića loše startala.

Tko je Ante Palaversa, plavokosi mladić rođen 6. travnja 2000. godine u Splitu? Šira javnost za njega je čula tek tijekom ovoljetnih priprema, kada se nametnuo treneru dobrim igrama, što je rezultiralo novinskim naslovima poput “Palaversa iskoristio priliku”. Riječ je o momku koji je ponikao u Hajdukovoj nogometnoj školi, a odavno je već član nacionalnih selekcija, još od U-14 reprezentacije pa sve do U-19, u kojoj je sada.

Prošle sezone igrao je za drugu momčad Hajduka, koju vodi Siniša Oreščanin, te upisao u 19 utakmica dva pogotka. Najčešće je nastupao na poziciji lijevoga veznog u formaciji 4-3-1-2 te je kao jedan od najmlađih u više utakmica dao naslutiti svoj talent. Kako je imao pravo nastupa za juniore, ponekada je izbivao iz druge momčadi, pojačavao je svoje vršnjake u važnim utakmicama Kupa i prvenstva.

Jakov Prkic / CROPIX
CROPIX

Kao Iniesta

Jedna od njegovih prvih skromnih medijskih izjava objavljena je prije nešto manje od dvije godine.

- Učim za komercijalista, ali zapravo želim postati vezni igrač kao Mario Pašalić. On je moj uzor, a najviše mi se sviđa kako igra Iniesta. Eh, kad bih mu se barem približio... Više asistiram nego što zabijem, volim dodavati i druge gurnuti u šansu. To mi je gušt - govorio je tada Palaversa.

Nakon odrađenih priprema s prvom momčadi ovoga ljeta, Palaversa je odmah lansiran u prvih 11, uskočio je na premijernoj utakmici nove sezone protiv Slavije u prvi sastav nakon što je Hajduk ostao bez Josipa Radoševića, koji se prodao u Bröndby. Nije mu bilo lako u prvoj utakmici pred 26 tisuća ljudi, ali odigrao je kao starter 53 minute i dobio pljesak kada je izlazio iz igre. Navijači su pozdravili potez trenera Kopića, nastup domaćeg momka iz vlastite škole. Igrao je još prije Intera i prvijenca u utakmica s Goricom 58 minuta, a u ostalim susretima nije bio u ekipi ili je bio na klupi.

To je bila Kopićeva procjena, dozira njegove utakmice dao kao mlad ne bi “izgorio”. No kada je prvi put bio čitav susret u igri, odmah je postigao pogodak; Zaprešić će pamtiti zauvijek... Netom prije početka ovoljetnih priprema nagrađen je potpisivanjem profesionalnog ugovora do lipnja 2022. godine.

- Vrlo sam sretan, potpis profesionalnog ugovora za Hajduk ispunjenje je dječačkog sna. Želim se dokazati treneru Kopiću, željno iščekujem svoje prve pripreme i veliko mi je zadovoljstvo što ću imati priliku trenirati s takvim igračima - emitirao je tada Palaversa zadovoljstvo, uzbuđen što je otišao stepenicu više.

Neće ostati dugo

Istina, vezao ga je Hajduk ugovorom, no s obzirom na politiku kluba, vjerojatno ni poput svoga uzora Marija Pašalića dugo neće biti u seniorskoj momčadi Bijelih. Za ovog momka koji još nema cijenu na Transfermarktu i koji je odigrao svega tri utakmice to je neminovno u skoroj budućnosti ako se nešto ne promijeni.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 03:53