Nenad Bjelica izbrojao je 100 dana na klupi Osijeka
 IVAN PERIC/CROPIX
NAJVEĆA INVESTICIJA

Hoće li Nenad Bjelica ove zime doista platiti rekordnih 2,5 milijuna eura za sjajnog napadača!?

Rekordna odšteta dosad je 1,3 milijuna eura koje je Osijek dao za Antonija Mancea
Piše: Darko RužićObjavljeno: 17. prosinac 2020. 23:07

Iako je do kraja jesenskog dijela prvenstva ostalo još jedno kolo, ozbiljni klubovi već polako računicu onog što su učinili privode kraju i gledaju unaprijed, prema proljeću. Nije se još Nenad Bjelica očitovao kakve su mu stvarne nakane ove zime, makar nije skrio ono najvažnije.

- Moja je želja angažirati još jednog napadača - izjavio je Nenad Bjelica.

No, nije otkrio tko je u njegovom fokusu, ali zna se što želi. Samo mu je jedan središnji napadač trenutačno u kadru s kojim raspolaže i to Ramon Mierez. Kada bi on iz nekog razloga u nastupu bio onemogućen, makar samo i jednu utakmicu, eto problema za Bijelo-plave, za njihovog trenera Bjelicu.

Morao bi tada “kemijati”, izmišljati i ovo i ono, moguće i koješta naglavce preokrenuti, jer ma koliko se trudio prigodu i blagodat rada s prvom momčadi davati Dinu Dreni Belji i Robertu Miškoviću, koji inače igraju za Osijek II u Drugoj HNL, jasno je da njihovo vrijeme tek dolazi. Imaju ono “nešto” obojica, ali još ne i sve što treba kako bi postali važan oslonac udarne momčad i u elitnom nogometnom razredu.

A Bjelica, makar o tome ne govori za medije i nigdje javno, u proljetnu sezonu želi ući s najmanje rizika koliko god je to moguće. Treba mu još jedan napadač.

image
Ramon Mierez





VLADO KOS/CROPIX

Za sada Bjelica o tome šuti, ali ne skriva želju da Ramona Miereza (23) potpiše već ove zime. On je u stvari posuđen do ljeta iduće godine iz španjolskog Alavesa, a Osijek ga može otkupiti. Upitna je tek cijena. Nije mala. Čak 2,5 milijuna eura, a to je iznos koji prvoligaš s Drave u svojoj povijesti nikad još nije izdvojio isplaćujući odštetu za nekog igrača. Najskuplji mu je do sada bio dolazak, transfer Antonija Mancea, za kojeg je platio 1,3 milijuna eura, a i nije se baš uloženi novac vratio. No, to je neka druga priča. Ova sadašnja je aktualnija, jer Bjelica, a to bi i svatko drugi htio, žarko želi otkupiti Miereza. Sam tvrdi da je već bio u kontaktima sa sportskim direktorom španjolskog kluba i izrazio želju da se transfer dogovori i završi već ove zime.

Zanimljivo, Nenad Bjelica se nije, barem za sada, očitovao i o možebitno nekim drugim kadrovskim rješenjima, o dolaku nekih pojačanja za neke druge pozicije u svojoj momčadi. Ali, neće se ni na to dugo čekati, jer samo još ove subote Bijelo-plavi igraju prvenstvenu utakmicu, pa odlaze na dvotjedni odmor. Njega pak za Bjelicu, koji osim što je trener u Gradskom vrtu obnaša i dužnost sportskog direktora, neće biti. On će i dalje raditi, promišljati kako da u Osijeku napravi još puno onih stvari koje će ga podići i u kvaliteti igre i rezultata.

A pri tome, navijačima će najzanimljivije biti pratiti vijesti vezane uz prijelazni rok. One koje će imati ulazni karakter jer onih drugih, izlaznih, teško da će biti. Iako, tko zna, u subotu još Bijelo-plavi igraju domaći susret s Šibenikom, a nakon te utakmice Nenad Bjelica će imati, ima ga sigurno već i sada, potpun i pravi uvid u mogućnosti i učinak svakog od onih kojima je podarivao svoje povjerenje.

Špoljarić i dalje ostaje u Istri, a Dabro u BSK-u?

Po dolasku u Osijek treneru Bjelici zapeo je za oko Vinkovčanin Marko Dabro, koji je član drugoligaša BSK-a iz Bijelog Brda. Trese traj mladac protivničke mreže, zanimljiv je sigurno, ali za koji domet i za koju momčad i kakve njene potrebe?

Golgeter je u Osijeku bio i Josip Špoljarić, jednako u trećeligaškoj kao i drugoligaškoj konkurenciji, ali nije mu se posrećilo u Prvoj HNL. Sada je ustupljen Istri 1961, a hoće li dobiti novu prigodu u klubu u kojem je prošao nogometnu školu tek će se vidjeti.

U svakom slučaju malo je vjerojatno da Nenad Bjelica konkurenciju u napadu ove jeseni svom najboljem napadaču Argentincu Mierezu tražiti u igračima za koje će malo tko gurnuti ruku u vatru i reći da su baš oni ono pravo, pravi izbor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:01