Drago Sopta / Cropix
DOČEKAO PRVIJENAC

Kalinić: Sretan sam zbog gola i nadam se da ću sada dobivati još više prilika

Osim čovjeka odluka Nike Kranjčara, najzapaženiju ulogu imao je Kalinić koji je zabio prvijenac u kockastom dresu
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 18. studeni 2010. 13:37

Dobio je pola sata i iskoristio ih na najbolji mogući način. Nikola Kalinić, toliko puta osporavani centarfor Blackburna, u drugu pravu premijerligašku sezonu, prvu za koju je prošao cijele pripreme s klubom, ušao je odlično. Dva gola u četiri kola nagovještavala su potpunu afirmaciju Hajdukova dijeteta. Nažalost, od tada se malo izgubio i dvomjesečni klupski post ponovno je pokrenuo kritičare. Premijerni gol u nacionalnom dresu došao mu je kao naručen.

Mogao zabiti i ranije

- Lijepo je bilo zabiti večeras, okruniti priliku koju mi je izbornik pružio. Nadam se da ću ih nakon ovog gola dobiti još više - kazao je Kalinić koji je već u 62., dvije minute nakon ulaska u igru, imao lijepu prigodu. Savršeno je spustio Modrićevu dijagonalu, ali nije uspio zabiti iskosa.

- Šteta da već tada nisam postigao gol, ali Nikino ubacivanje nisam mogao promašiti.

Težak jedino teren

Još jedan ‘englez’ kojem reprezentativna okupljanja u posljednje vrijeme jako dobro dođu je Vedran Ćorluka. Stoper Tottenhama ne dobije puno prilika u klubu, ali u “repki” je opet zauzeo svoju stopersku poziciju.

- Lijepo je doći u ovo okruženje i odigrati ovakvu utakmicu. Nije bilo lako, prije svega zbog teškog travnjaka, ali netko uvijek iskoči protiv ovih slabijih momčadi - kazao je Ćorluka.

Srna: Malta je bolja nego prije pet godina

Kapetan Darijo Srna:

- Rezultat je odličan, s obzirom na teren, a Maltežani su bolji nego prije pet godina. Dobio sam udarac u gležanj, što me iznerviralo, ali nije ništa strašno.

Eduardo da Silva:

- Najvažnija su tri boda. Nije bilo lagano kako su neki zamišljali, kiša je upropastila teren i otežala nam posao. Nisam zabrinut što opet nisam postigao pogodak za reprezentaciju, glavno je da sam došao u nekoliko prilika. Tako je i u Šahtjoru, dolazim u nekoliko prilika, koji put zatresem mrežu, a koji put ne. Glavno da je Hrvatska opet prva u skupini.

Danijel Pranjić:

- Najvažnije je bilo osvojiti tri boda, a to smo napravili. Teren je bio iznimno težak pa nismo uspjeli uvjerljivije slaviti. Niko? U posljednjim utakmicama on je naš ključni igrač.

Vedran Ćorluka:

- Teren je bio prilično težak, no bez obzira na sve, smatram da smo dobro odigrali. Prvi smo u skupini, gdje nam je prema kvaliteti i mjesto, sa svim preduvjetima da tamo i ostanemo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 01:32