RONALD GORSIC Cropix
PRESS PRED LIGU PRVAKA

Dinamo u Salzburgu kreće bez najveće zvijezde, na klupi nema ni Bjelice: ‘Teško da će započeti utakmicu‘

Dinamo sutra od 21 sat gostuje kod Salzburga u okviru 3. kola Lige prvaka
Piše: Andro PolićObjavljeno: 22. listopad 2024. 18:58

Za druge je to nogomet, za nas je to strast, "bode" u oči natpis na ulasku u medijske prostorije Red Bull Arene u Salzburgu, naravno, s nezaobilaznim motivima bikova. Austrijski utorak servirao je ugodne, proljetne temperature, na kojima su se grijale medijske snage, ali i Dinamova ekspedicija, koja je u Mozartov grad stigla po puni plijen, dok će navijači maksimirskog kluba u srijedu zavladati gradom. Večer prije bitke na modernom stadionu - zdanju koje može ugostiti oko 30 tisuća gledatelja - dvoboj "modrih" i austrijskog doprvaka najavio je Nenad Bjelica, koji će utakmicu, zbog suspenzije, pratiti s tribine.

- Mi smo zadnja tri dana nakon Istre pokušali rekuperirati momčad i pripremiti ju za utakmicu. Svi smo ovdje, a tko će nastupiti, vidjet ćemo sutra. Igrači koji su bili ozlijeđeni, većinom će biti na dispoziciji, ali sutra ćemo odlučiti tko će u kojem trenutku pomoći momčadi. U dobroj smo atmosferi, dečki su motivirani, vjerujem da smo ih uspjeli osvježiti i vjerujem da ćemo to pokazati na terenu

Dvoboj je najavio i Stefan Ristovski, koji nestrpljivo iščekuje svoj 12. meč u Ligi prvaka.

- Čeka nas teška utakmica, nema lakih suparnika u Ligi prvaka. Igramo protiv mlade ekipe, čeka nas fizički zahtjevan dvoboj, ali čeka nas suparnik kojega možemo pobijediti i nadam se da ćemo uspjeti u tome - rekao je branič.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

S obzirom na to da je Salzburg mlađahna nogometna družina, može li to biti prednost za Dinamo?

- Vidjet ćemo sutra na terenu. To je kvalitetna momčad, igrači sa svih strana svijeta, skautska služba Salzburga je nadaleko poznata, koja pronalazi igrače diljem svijeta i onda te igrače adaptiraju na svoj sustav. Također, imali su puno promjena proteklog ljeta, od igrača, preko trenera, do sustava, sigurno i njima treba vremena za prilagodbu - komentirao je Bjelica.

Mogu li dva teška poraza Salzburga u prva dva kola, bez postignutog pogotka, biti svojevrsna zamka za Dinamo?

- Vjerujemo da možemo u svakoj utakmici nešto napraviti. Monaco je imao sjajan niz do nas, bili smo blizu pobjede. U svakoj utakmici možemo uzeti tri boda, vjerujemo da ćemo imati svoju šansu. Morat ćemo naporno raditi, biti bolji nego u Puli, onda šanse za pobjedu postoje. Monaco je bio u sjajnoj formi, uspjeli smo se nametnuti, ali na kraju nismo uspjeli pobijediti - odgovorio je trener.

Bjelica je sedam puta vodio svoje momčadi protiv Salzburga, upisavši jedan remi i šest poraza, je li mu to motiv za sutrašnju pobjedu?

- Apsolutno. Motiviran sam da sutra to bude prvi put. Najvažnije je da se Dinamo vrati kući s tri boda i učinit ćemo sve da to bude.

Momčad će s klupe voditi Danijel Jumić, Bjeličin prvi pomoćnik.

- Ima iskustva iz Njemačke. Ako nismo motivirani za Ligu prvaka, onda ne trebamo tu ni biti. Trebamo pokazati vjeru u svoje igrače, tko god istrči, siguran sam da će svi dati svoj maksimum, a trener ne odradi svoj posao prije same utakmice, nego tri dana radi na ovoj utakmici. Ako na utakmici neću biti na klupi tih 90 minuta, vjerujem da to neće biti nikakav problem.

image
RONALD GORSIC Cropix

Protiv Istre među vratnicama nije bilo Ivana Nevistića, a Bruno Petković ušao je tek u nastavku utakmice zbog problema s ozljedom. Kakvo je njihovo stanje?

- Nevistić je u boljoj situaciji nego Bruno, postoje šanse da nastupi. Teško je vjerovati da će Bruno startati, možda ćemo ga koristiti u nekom trenutku.. Volio bih da ga ne moramo koristiti, iskreno.. Imamo jako puno utakmica do kraja jeseni, trebat će nam Petković, on nije u optimalnom stanju. Vidjet ćemo koliko ćemo ga koristiti.

Bi li Bjelica bio zadovoljan bodom?

- Ne - kratko i jasno je poručio trener.

Trener Salzburga, kao i mnogi drugi, velike hvalospjeve uputio je na adresu Martina Baturine.

- To vide svi svjetski skauti i klubovi. On je pokazao da je veliki talent. Još je mlad, mora puno raditi i mora se dokazivati u svakoj utakmici. Znaju moji igrači da je linija između pukovnika i pokojnika jako tanka, tako da se moraju svakodnevno dokazivati, a to oni i znaju. Sretni smo da imamo Martina, kao i sve druge igrače. Ako sutra nemamo Petkovića, imamo Kulenovića, koji je drugi najbolji hrvatski strijelac i vjerujemo mu sto posto, i vjerujemo da će se dobro potući s njihovim braničima - poručio je Bjelica.

Ristovskog su, također, novinari pitali je li Dinamo ima prednost u iskustvu?

- Ne vidim tu prednost. Trebamo izaći s pravim snagama i dokazati po što smo došli.

Jesu li Bjelica i stožer, kao svojevrsni uzorak, pomno promatrali dvoboj Salzburga i Bresta, kada su Francuzi s 4-0 protutnjali kroz Austriju

- Ne samo tu utakmicu, pogledali smo šest ili sedam zadnjih njihovih utakmica, a gledali smo ih i uživo. Imamo sve informacije o njima i znamo njihove kvalitete i mane. Utakmica protiv Bresta, ta rezultat zavarava, ta utakmica je mogla drugačije završiti jer je Salzburg bio jako konkurentan i imao dobre šanse kod 0-0 i kod 0-1. Neće nas zavarati to.

Hoće li Bjelica sutra na teren poslati trojku ili četvorku u obrani?

- Sutra ćete vidjeti kada objavimo prvih 11.

Za kraj, novinari su Ristovskog upitali o navijačkom ambijentu. Dinamo će u Salzburgu imati gotovo identičan ambijent kao na Allianz Areni, praktički, domaćinsku atmosferu.

- Sigurno će nam to biti motiv više. Navijači su uvijek uz nas i vjerujem da će biti naš 12. igrač. Želimo pokazati da vrijedimo i da želimo pobijediti - zaključio je desni bek.

Linker
22. listopad 2024 19:35