Ivan Nevistić

 CROPIX
MJESECIMA ČEKA ŠANSU

‘Ne molim se da Livaković ode iz Dinama, ali sam zaslužio dobiti priliku i pokazati svima zašto sam doveden‘

Pričuvni vratar Modrih Ivan Nevistić pred ljetni prijelazni rok i vjerojatni odlazak Dominika Livakovića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. travanj 2023. 10:46

Ivan Nevistić (24), vratar koji je sjajno branio u Rijeci i Lokomotivi, stigao je u Dinamo prošlog ljeta s aureolom nasljednika Dominika Livakovića. Svi znamo da se radi o sjajnom čuvaru mreže. Ali, eto, stvari se za njega nisu dobro poklopile. Iako se već neko vrijeme očekuje transfer ponajboljeg vratara na Svjetskom prvenstvu u Kataru, reprezentativne “jedinice”, Livaković je ostao u Maksimiru, još je tu. A ta priča bila je nezgodna za Nevistića. Ove sezone branio je samo na jednoj utakmici, upisao je tek 90 minuta na startu kup-natjecanja u kojem su Modri u polufinalu ispali od Šibenika.

Osjećam se odlično

Kako se osjeća vratar, bivši mladi reprezentativac Hrvatske, koji je ove sezone branio samo na jednoj kup-utakmici u Borincima?

- Osjećam se odlično. U punom treningu sam, radim naporno cijelu sezonu i zadovoljan sam treninzima i svime što u Dinamu imam. Sigurno da taj podatak da sam branio samo jednu utakmicu nije za pohvalu, ali realan sam i svi znamo u kakvoj sam situaciji. Pa, mi na vratarskoj poziciji imamo jednog od najboljih golmana ne samo u Hrvatskoj, već u svijetu. Imam priliku raditi s Livakovićem, ali i sa Zagijem, te od obojice imam priliku puno naučiti. Koristim to najbolje što mogu - kazao nam je u uvodu Livaković.

image

Ivan Nevistić

CROPIX

Sigurno ste drukčije zamišljali svoju karijeru u Dinamu, došli ste u Maksimir kao jedan od najboljih hrvatskih vratara, a ostali ste, eto, bez prilike?

- Sigurno da sam drugačije zamišljao, ali ispalo je kako je ispalo. Vjerujem da sam na pravom putu i da ću iskoristiti svoju priliku da se svima dokažem kad za to dođe vrijeme. Kod nas vratara borba za poziciju zaista nije jednostavna, nije niti slična kao što je to kod drugih igrača. Svi znamo kakve kvalitete ima Livaković i možemo reći da je čak i čudo da je još uvijek u Dinamu jer sam uvjeren da on može braniti u bilo kojem klubu na svijetu. Znam da Livi ima prednost i to potpuno razumijem, ali isto tako ja sam ovdje svaki dan, živim za svaki trening i motiviran sam da iskoristim svoju priliku čim ona dođe. Želim svima dokazati da zaslužujem biti dio ovog velikog kluba.

Jeste li moglo pametnije postupiti, ostati u Lokomotivi dok se ne proda Dominik Livaković, budući da ste mogli znati kako ne možete kraj njega biti prvi vratar Dinama?

- Kod nas vratara je specifična situacija oko transfera. Gotovo do zadnjeg dana nisam znao hoće li Livi ostati u klubu jer on je takav vratar da je normalno da je aktivna priča oko njegovog transfera svaki prijelazni rok. Primarni plan mi je uvijek bio da igram, ali Ispalo je ovako i ne dramim… Radim s najboljim vratarima, s najboljom momčadi u Hrvatskoj i razvijam se iz dana u dan. U glavi sam spreman, gladan novih izazova i iskušenja i vjerujem da ću to svima dokazati čim dobijem priliku.

Ne znaš kad će prilika...

Vratarska pozicija je najnezgodnija u momčadi, kad ispred sebe imate prvog vratara, onda ste jednostavno osuđeni na klupu. Kako je trenirati kad znate da niste u prvom planu i da nećete braniti? Koliko je to psihološki teško?

- Kao i svakom igraču koji ne igra, nije to lako, ali staviš se u taj neki fokus da si tu za momčad. Svi smo jedna obitelj i zajedno prolazimo kroz sve. Trudim se svakim danom jer nikad ne znaš kad prilika može doći. Danas u nogometu su stvari takve da se sve može promijeniti iz dana u dan, a ja želim biti spreman u svakoj situaciji da uskočim i pomognem ekipi kad god to bude potrebno.

U kakvoj ste sad formi, koliko ste kvalitativno izgubili s obzirom na to da cijelu sezonu niste branili, jeste li još uvijek onako dobar vratar kakav ste bili u Rijeci i Lokomotivi?

- Vjerujem da jesam. Sigurno da će mi trebati par utakmica da ulovim ritam. Nećemo se lagati. Vjerujem u sebe i znam da zaslužujem biti ovdje. Treneri su tu da pričaju o mojoj formi, ali ja mogu reći da dajem sve od sebe svaki dan, tako da vjerujem da će se taj rad na kraju i isplatiti na obostrano zadovoljstvo.

Sigurno se molite da Livaković ovog ljetnog prijelaznog roka ostvari transfer?

- Ha, ha, ha... Ma, ne! Svjestan sam da eventualnim odlaskom Livakovića mogu dobiti priliku da se pokažem, ali sigurno ne molim svaki dan za time.

Što će se dogoditi ako Livaković i iduće sezone ostane u Maksimiru, hoćete li onda razmišljati o promjeni sredine, odlasku iz Maksimira, možda negdje na posudbu, budući da je jasno da morate braniti?

- Vidjet ćemo što donosi ljeto. Ja sam gladan utakmica i ono što sigurno želim jest imati kontinuitet utakmica, bilo to u Dinamu ili negdje dalje.

Najbolje za sve

Koliko vas opterećuju medijske špekulacije koje govore da bi u Dinamu iz Lokomotive mogao stići mladi vratar Čavlina?

- Respektiram Nikolu. Zajedno smo trenirali i o njemu mislim sve pozitivno, ali isto tako vjerujem u sebe i vjerujem da sam zaslužio dobiti priliku pokazati svima zašto sam doveden u Dinamo. Dajem sve od sebe svakim danom. S bivšim trenerom i sportskim direktorom Čačićem sam dosta razgovarao i on je bio jako zadovoljan mojim pristupom i radom te mi je rekao da sam ja taj na kojeg računa u slučaju odlaska Livakovića. Naravno, sada je stigao novi trener i njemu se trebam dokazati na najbolji mogući način. Vidjet ćemo sve. Pričat ću s klubom i trenerom i vidjeti što je najbolje za Dinamo i za mene.

Ako se proda Livaković, jeste li spremni biti prvi vratar Modrih, sanjate li da iduće sezone branite u Ligi prvaka?

- Apsolutno! Ne želim pričati puno i time se isticati. Želim utakmice i minute. Želim “pričati” na terenu i pokazati da ja to zaslužujem i prije svega dokazati da mogu računati na mene - zaključio je Nevistić.

7 mjeseci prošlo je od Nevistićevog jedinog nastupa za Dinamo

24 godine ima vratar rođen u Đakovu, na TM-u vrijedi 1,5 mil. €

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 03:46