Fran Brodić

 DAMIR KRAJAC Cropix
IGRAČ DERBIJA

Novi Dinamov junak ima DNK golgetera. Da nije bilo drilova i nestrpljivosti, već bi napravio iskorak

Još dok je igrao u drugoj ligi dalo se prepoznati da ima ‘nešto‘
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 25. veljača 2024. 21:57

Da ga nisu požurivali menadžerski drilovi i osobna nestrpljivost, mogao je već prije napraviti iskorake karijere. Ima talent za igru, tehničku potkovanost i ono što se zove “golgeterski instinkt”.

Još dok je igrao u drugoj HNL, u dresu Kustošije, dalo se prepoznati i onima koji ga ne poznaju pobliže, da ima “nešto”. Lopta ga voli, prati, a to nije samo stvar tehničkog dijela. Fran Brodić je tip koji vjeruje u sebe, nema straha poduzeti nešto što može ispasti deplasirano, ali ako uspije onda djeluje izvanredno. Ušao je u derbi 15 minuta prije kraja, a onda je ostavio pečat odluke koji se može dugoročno u ovoj sezoni pokazati presudnim.

Onome koji misli da je lako izvesti jedanaesterac takve težine kao ovaj u petoj minuti sudačke nadoknade velikog derbija, sigurno nema taj osjećaj “težine”. Brodić je to odradio lakoćom koja pristaje igračima DNK golgetera, kojima je gol razlog igre i disanja nogometa.

image

Fran Brodić

DAMIR KRAJAC Cropix

Nije se previše naigrao u Dinamu od dolaska iz Varaždina ove zime, upisao je tek dva nastupa, 52 minute protiv Lokomotive i Gorice, a sad, eto, protiv Rijeke donio pobjedu svojim prvim ligaškim pogotkom u dresu Dinama (dva je zabio Kupu, Zagori i Slavenu Belupu još u sezoni 2013./14.). Nakon skoro deset godina (26. ožujka 2014.) ponovno se upisao i opet uključio u igru za prvog topnika lige.

Zabio je osam golova, vodeći Mierez tri više, no jasno je da će kraj Petkovića teško Brodić do veće minutaže u Dinamu. U Varaždinu, zanimljivo, nije bio prvi pucač jedanaesteraca (zabio je jedan gol s bijele točke, u Šibeniku u listopadu 2022.), tu je ulogu imao njegov kapetan, Igor Postonjski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:03