Josip Šutalo

 DANIEL CHESTERTON/PHC IMAGES/PROFIMEDIA Daniel Chesterton/Phc Images/Profimedia
BUDUĆNOST KLUBA

On je najveći dobitak Dinamove sezone! Bio je četvrta, peta opcija, a sad je nezamjenjiv

Zacementirao je mjesto u prvih 11, a u svakoj utakmici ga još dodatno opravdava.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. prosinac 2021. 22:58

Najveći dobitnik Dinamove sezone zasigurno je Josip Šutalo. Taj stoper za kojega već godinama znamo da je talentiran, da je budućnost Dinama, ali i stoper koji je stalno čekao šansu kraj zvučnih i skupih pojačanja ili drugih “klupskih projekata”, ove je jeseni uistinu eksplodirao. Nekako su ga svi u Maksimiru još uvijek doživljavali mladićem, talentiranim klincem koji je budućnost kluba, ali za sadašnjost još uvijek nedovoljno iskusnim.

Premda, dečku su 22 godine, to su godine u kojima su mnogi već napustili Maksimir, postali reprezentativci i velike zvijezde u jačim ligama od HNL-a. Već prošlog ljeta došlo je za Šutala i nekoliko upita i ponuda iz inozemstva, Dinamo ga nije prodao, no Šutala kao da se nije gledalo odveć ozbiljno, bio je ovdje više kao neka, četvrta, čak i peta opcija, kao, ima za njega vremena, kad odu iz Maksimira Theophile, Perić i(li) Lauritsen, koji je, usput, ljetos i bio nedaleko odlaska, onda će doći vrijeme za Šutala. I tako je priča krenula u nekom drugom smjeru, činilo se da Šutalo neće u Dinamu dobiti pravu priliku, pa kad nije otišao na ljeto, možda bi na zimu mogao otići. Ako neće igrati s 22, Dinamovu B momčad je odavno prerastao, kad će? Standardni je U-21 reprezentativac, mogao bi izgubiti i tu poziciju.

image

Josip Šutalo i Nikola Vlašić

IGOR SOBAN/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA Igor Soban/Xinhua News/Profimedia

No, onda mu se počelo otvarati. Ozlijedili su se u vrlo kratkom razdoblju Lauritsen i Perić, Šutalo je malo-pomalo, počeo dobivati minute. Jedna utakmica, pa druga zaredom, treća. Pa Europa, pa derbi... Bilo je, naravno, nekih slabijih izvedbi, međutim, generalno Šutalo je sve zadatke odradio odlično. Miran, siguran, pravovremen, a zna i zabiti. Vratili su se i Lauritsen i Perić, ali dok su oni hvatali formu ili je još hvataju, Šutalo je zacementirao mjesto u prvih 11. I u svakoj ga utakmici opravdava! U Londonu je protiv West Hama odigrao još jednu sjajnu partiju, teško se sjetiti i najmanje pogreške, suvereno je vladao skokom, tlom, još jednom opravdao povjerenje.

I u nastavak sezone ulazi kao prva stoperska opcija, ispred i Theophilea, Lauritsena, Perića i Dilavera. Ne sumnjamo da će ga se na zimu spominjati i u kontekstu mogućeg transfera, sigurno je u Londonu, ako ne prije, mnogima upao u oči. No, isto tako, vjerujemo da će ipak još neko vrijeme igrati u Dinamu.

Linker
05. srpanj 2024 06:13