RONALD GORSIC Cropix
ZASJALI NA TERENU

Ovo je šest Dinamovih junaka iz prekrasne maksimirske večeri, oni su Modrima donijeli Ligu prvaka

Svaki od šest junaka zagrebačke momčadi imao je svoju veliku priču u velikoj utakmici
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. kolovoz 2022. 09:34

Nećemo reći da su njih šestorica bili najbolji igrači Dinama sinoć. Ali svaki od njih imao je svoju veliku priču u velikoj utakmici Dinama. I svaki je zaslužio da njegova priča bude ispričana u nekoliko rečenica.

Dominik Livaković

Često mu znaju prigovarati da nije dovoljno vješt u proigravanju suigrača nogom, ali sinoć je po tom pitaju bio vrhunski, na visokoj europskoj razini. Od 26 dugih lopti, čak je 15 bilo točnih, što je fantastičan prosjek za golmana. I zadržao je mirnoću svih 120 minuta, bez pogreške, što je strahovito važnoga momčad koja ima tako tešku utakmicu, s toliko kriznih minuta. Kod gola primljenog je teško mogao napraviti više, svaku drugu situaciju riješio je manirom pravog golmana.

Boško Šutalo

Stoper koju u Italiji nije igrao pune tri sezone, odnosno igrao je premalo i bez kontinuiteta nužnog za stjecanje forme. Ljetos nije prošao pripreme jer je imao ozljedu, a svi znamo koliko svaki igrač i trener naglašavaju važnost prolaženja priprema, posebno za igrače poput Boška Šutala koji nemaju minutažu s utakmica u nogama. Sinoć mu to nije smetalo da odigra sjajnih 120 minuta. I da niti u jednom trenutku ne izgubi koncentraciju. Čak 10 puta je otklonio opasnost ispred svog gola, presjekao tri lopte, oduzeo još dvije, dobio šest od devet duela. I u 120 minuta nije napravio korak unazad.

Luka Ivanušec

Dugo već traži svoju najbolju formu, još od prošle jeseni. Znamo da je eksplozivac, a eksplozivni igrači u pravilu nemaju pluća za maratonske utakmice, kakva se sinoć igrala u Maksimiru. Međutim, Ivanušec je bio taj koji je ‘povukao‘ Dinamo u najkritičnijem trenucima kada se činilo da je momčad potpuno ostala bez snage. U nekoliko je navrata primio loptu, povukao bi je u sprintu i po 20, 30, pa i 40 metara, čuvajući je u nogama te omogućavajući suigračima da uhvate zraka. Dobio je svih šest duela, odradio pregršt obrambenih zadaća.

Mislav Oršić

Ukupno je Mislav Oršić zabio 26 europskih golova u Europi za Dinamo u četiri sezone. Pazite to - 26 golova! Najbolja kupnja Dinama u povijesti zagrebačkog kluba, doveden je za milijun eura. S tim da je prije Dinama igrao za Ulsan Hyundai u Južnoj Koreji. Da čovjek ne povjeruje.

Bruno Petković

Ako postoji igrač koji je osporavan po pitanju tjelesne pripremljenosti - i ne samo nje - onda je to Bruno Petković. A sinoć je bio nevjerojatno rastrčan, moćan svih 120 minuta. Gol škaricama već je dovoljno opjevan. Imao je na utakmici čak 19 teških duela, daleko najviše na terenu, a 11 ih je dobio. Radio je sjajno i obrambene zadaće, četiri je puta oduzeo loptu suparnicima, tri puta otklonio opasnost ispred svojih vrata. I tri je puta - od tri pokušaja - s dugim loptama na sjajan način okretao stranu na utakmici. Nespreman igrač ne može tako odigrati 120 minuta utakmice.

Josip Drmić

Igrao je 38 minuta i obilježio utakmicu na svaki način. Izravno odlučio utakmicu manirom vrhunskog centarfora, što Drmić i je. Gol i asistencija za ulazak u Ligu prvaka. Gol koji će se godinama pamtiti, mirnoća s kojom je u nekoliko navrata odgodio šut, tražeći prostor da a 17 metra pogodi vrata. I pucao je tek kad je pronašao tih 20-tak centimetara. Tako to rade majstori. Opravdao je s tim potezom svaku lipu trogodišnjeg ugovora koji je Dinamo s njim potpisao. I debelo nadmašio...

Linker
09. svibanj 2024 18:19