Zajec sa suradnicima

 RONALD GORSIC Cropix
HEROJI IZ SALZBURGA

Poruka Dinamovoj Upravi: Prodajte ga samo za cifru s kojom se može sagraditi novi stadion

Nije asistirao, nije zabio, ali ono što je pokazivao na travnjaku je bilo za uživanje
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. listopad 2024. 07:52

Kad se pobjeđuje, jasno jest da zasluge pripadaju kompletnoj momčadi. Da se pokvari bilo koji kotačić, ne bi se moglo do uspjeha.

Ali uvijek, u svakom trijumfu, ima igrača koji zaslužuju dodatnu pohvalu. Volimo ih nazivati junacima utakmica. Mi smo ih izdvojili nekoliko koji su briljirali u Salzburgu.

Stefan Ristovski

Onako šturo, statistički, dvije asistencije i maksimalan doprinos u obrani. Sjajno, za pljesak. Ali Ristovski ima u sebi ono što treba Dinamu i svakom treneru. On je lider, rođeni vođa, jedan od kapetana Dinama, igrač koji je uz Ademija i Petkovića ‘bog i batina‘ svlačionice. Ponekad je nervozan, zna gestikulirati, ljutiti suparnike koji ga proglašavaju drskim, ponekad će suparnika nategnuti za uho, nešto mu dobaciti. Takav je Rile, takav mu je karakter.

Međutim, ova momčad bez njega ne bi bila niti blizu onoga što je sada, legitimni kandidat za ostanak u Ligi prvaka i nakon siječnja. Ušao je u zadnju godinu ugovora s klubom, nekako nam je nezamislivo da ga više ne bi gledali u plavom dresu. On je Dinamovo ‘hrabro srce‘, tamo gdje neki ne bi kopačkom, on ide glavom. Uvijek daje cijelog sebe svake minute svake utakmice. Stefan Makedonski jest istinska vrijednost Dinama. Takav je bio i u Red Bull Areni, senatoru se možemo samo nakloniti.

Martin Baturina

Da, nakon svake Dinamove utakmice pišemo o njemu, nakon svakog sraza je hvaljen, dizan u nebesa. Neki ga proglašavaju ‘novim Lukom Modrićem‘, neki mu predviđaju transfer koji će biti najveći u Dinamovoj povijesti, mnogi govore da će vrlo brzo postati i krucijalan igrač Vatrenih. U Salzburgu nije asistirao, nije zabio pogodak, ali ono što je pokazivao na travnjaku je bilo za uživanje. Gledati takvog majstora nogometa jest privilegija.

image
RANKO SUVAR Cropix

Želja svih navijača Dinama jest da što duže ostane, jer s njim je zg-klub uistinu europski vrijedan. Poruka Dinamovoj Upravi. Prodajte ga samo za cifru s kojom se može sagraditi novi stadion! Šalimo se malo naravno, ali mladi Bati vrijedi ogromnih novaca, ne smije otići ispod ‘brda milijuna‘. Veselimo se svakoj njegovoj novoj utakmici.

Sandro Kulenović

Zabio je pogodak, na njemu je skrivljeno isključenje. Najbolji je strijelac Dinama ove sezone. Tipičan primjer što donosi posvećenost i trud. Gotovo kompletnu karijeru bio je pod upitnikom, ali čovjek se borio i izborio za svoj status. Pogotkom u Red Bull Areni, ulazi u priču s Josipom Šimićem koji je 1998. godine pogodio u Amsterdamu. Jer velike i rijetke pobjede Dinama u Ligi prvaka se pamte.

image
RONALD GORSIC Cropix

Da je bio maksimalno spreman Bruno Petković, Kule ne bi startao u udarnoj momčadi. Ali život ponekad piše iznenađujuće priče. Zahvaljujući bolnom aduktoru Petka, Kulenović je postao ‘slučajni‘ junak Dinama u gradu soli. Ako nas pitate, zaslužio je. Definitivno jest. Hrabar, pun vjere u svoje mogućnosti, čovjek koji nikad ne odustaje. Takav je Sandro, plavi golgeter, jedan od najsimpatičnijih likova plave svlačionice.

Bernauer, Theophile, Torrente

Izdvojili smo trojicu stopera pod ‘jednog junaka‘ jer su zaista djelovali kao jedan. Protiv Salzburga je Dinamova zadnja linija odigrala najbolju utakmicu sezone. Znamo onu priču koju poput papagaja ponavljaju svi treneri; ‘obranu igra kompletna momčad‘. Istine naravno ima u tome, ali ipak je krucijalno da zadnja linija ne griješi, da bude besprijekorna. Naročito na ovakvoj razini kakva je Liga prvaka.

Theophile, stoper koji se ‘vratio iz penzije‘ ima veliki dug prema Nenadu Bjelici. Onaj prekršaj nad vratarom Pjatovom protiv Šahtara, kad je zaustavio Dinamo na putu prema proljeću u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu. Predstavom u Salzburgu vratio je ogromnu ratu.

image
RONALD GORSIC Cropix

Max Bernauer, čovjek oko kojeg su se stalno lomila koplja i još uvijek se lome, odigrao je u Red Bull Areni svoju najbolju utakmicu za Dinamo, takav Max kakav je bio u Salzburgu mora biti dio udarne momčadi. Drago nam je zbog njega, jer osim igračkih ima i velike ljudske kvalitete.

Konačno, izum Nenada Bjelice, Raul Torrente je pokazao da se na njega može računati na najvećoj sceni. Prekidao je ključna dodavanja, blokirao udarce, izlazio kao pobjednik u duelima. Uklizavao je, dodavao prema naprijed, bez greške, bio je iznimno precizan. Vjerojatno je postao stalno stopersko rješenje.

Linker
25. listopad 2024 07:53