GORAN MEHKEK Cropix
KAOTIČNA SKUPŠTINA

Teške riječi padale su u Sheratonu: ‘Pasao bi travu da nema Zdravka Mamića‘

Mamićevci su od samog starta bili glasni, u jednom su trenutku ispred Barišića pred stol stali i zaštitari
Piše: SNObjavljeno: 09. ožujak 2023. 19:41

Koju minutu iza 18 sati u četvrtak je u zagrebačkom hotelu Sheraton započela jedna od najvažnijih skupština u povijesti Dinama na kojoj se za vlast u najtrofejnijem hrvatskom nogometnom klubu bore dvije struje. S jedne strane stoji ona aktualnog predsjednika kluba, Mirka Barišića, a s druge ona koju vežemo uz bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića.

Skupština u Sheratonu krenula je, kako su mnogi i očekivali, kaotično. Mirko Barišić imao je uvodnu riječ, a Jure Zovko odmah ga je prekinuo s povredom poslovnika. Traži da se izabere radno predsjedništvo. Barišić mu je odgovorio: "Nasilno ste došli. Ne radi se o povredi poslovnika."

Mamićevci su od samog starta bili glasni, u jednom su trenutku ispred Barišića pred stol stali i zaštitari.

U prvih sat vremena dogodilo se nekoliko kaotičnih situacija, a za vas smo izdvojili one najzanimljivije izjave:

U jednom je trenutku Barišić onima koji ga prekidaju zaprijetio da će ih izbaciti iz Skupštine. "Ma koga ćeš ti izbaciti", uzvratili su mamićevci.

"Ovo se pretvara u kaos. Bit će gore od sramote od prošle skupštine. To nije ponašanje Zagreba i Hrvatske. Predsjedniče, odstranite one koji izazivaju kaos i ometaju rad skupštine", u jednom je trenutku zatražio Ognjen Naglić.

Oko 18.40 izabrano je radno predsjedništvo s 36 glasova. Mamićevci su protestirali, tvrdili su da je sve neregularno. "Tko je brojao glasove?!", čulo se u jednom trenutku.

Nedugo nakon toga dogodio se i zanimljiv trenutak kada je Stojko Mamić poručio Marku Vukeliću, klupskom skautu koji se očito priklonio Barišićevoj struji, "ne bi te bilo da nije bilo Zorana Mamića". A na udaru Stojka Mamića našao se i Hrvoje Šojat kojem je poručio "pasao bi travu da nema Zdravka Mamića".

U trenucima pisanja ovoga članka, Skupština je još bila u tijeku, a što se sve događalo pogledajte OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 05:25