Stefano Pioli je pod velikim pritiskom uoči susreta s Modrima

 BARBARA GINDL Afp
OTPALI REBIĆ I ORIGI

Trener Milana hvali Dinamo: Zasluženo su dobili Chelsea! Imaju baš sve da nam zagorčaju život...

Stefano Pioli ističe kako Milan mora biti na ‘jako visokom nivou‘ kako bi pobijedio u utorak
Piše: Sportske novosti/Dražen AntolićObjavljeno: 13. rujan 2022. 15:45

AC Milan će sutra od 18:45 ugostiti Dinamo u drugom kolu UEFA-ine Lige prvaka. Dinamo je u domaćem prvenstvu uvjerljivo prvi nakon što je osvojio 25 od 27 bodova koje je mogao osvojiti, a sjajno su Modri otvorili i skupinu Lige prvaka pobjedom 1:0 protiv Chelseaja.

Zabio je Mislav Oršić kojem je to bio 10. gol u 16 utakmica ove sezone. Talijani ističu kako će Modri imati i glasnu podršku s tribina jer dolazi preko 4000 navijača zagrebačkog sastava, a trener Milana Stefano Pioli je nakon jutarnjeg treninga najavio ‘jako tešku utakmicu‘ za njegovu ekipu.

"Ako odigramo na jako visokom nivou imamo velike šanse pobjeđivati i u Italiji i u Europi. Protiv Sassuola nismo bili na svojem nivou i nismo pobijedili. Protiv DInama moramo iskoristiti sav svoj potencijal", rekao je Pioli pa odgovorio na pitanje ‘hoće li igrati najbolji sastav‘:

"U svakoj utakmici na teren pošaljem najjaču ekipu. Dobro nam ide, ali u Ligi prvaka imamo manje igrača jer nisu svi na listi. Rebić i Origi neće biti s nama, ali oporavio se Krunić. Idemo sutra maksimalno ozbiljno."

Najjači igrač Milana je Rafael Leao, no u Europi se još nije iskazao.

"Uvijek može bolje. Dečki su dobri jer su ambiciozni. Leao je na visokom nivou u svakom pogledu i tako mora nastaviti. On je naša vodilja."

Novinare u Italiji je zanimalo hoće li susret s Dinamom biti odlučujuć.

"Jako je važna utakmica, ali ne može biti odlučujuća. Prošle godine smo imali priliku proći da smo dobili Liverpool u zadnjem kolu. Sutra možemo postati lider skupine, to je za nas prilika. Bit će jako teško jer je Dinamo sasvim zasluženo pobijedio u prvoj utakmici", rekao je Pioli pa dodao:

"U svojoj ligi zabijaju po tri gola po utakmici. Navikli su tako igrati u ligi, ali protiv Chelseaja su igrali drugačiju utakmicu, išli su na kontre. Imaju sve karakteristike da budu jako težak i neugodan protivnik."

Pioli je otrkio i da neće igrati s tri igrača u obrani.

"Protiv Dinama nećemo koristiti obranu s trojicom. Za dalje je sve moguće, ali zasad razmišljamo samo o Dinamu, a ne o Napoliju koji slijedi", poručio je trener Milana.

ALEXIS SAELEMAEKERS

Belgijac Alexis Saelemakers zabio je već neke europske golove za Milan, tako i u prvom kolu protiv RB-a.

"Jako sam zadovoljan kad postignem takav gol, kao mali sam sanjao o tome, ali treba uvijek ići dalje te mislim da ću i ovaj put dobro odigrati", kazao je igrač Milana u predvečerje ogled s Dinamom.

Je li nakon Dinamove pobjede nad Chelseajem ovo odlučujuća utakmica za prolaz i Ligi prvaka, bilo je novinarsko pitanje.

"Ma ne, nama je svaka utakmica važna, moramo igrati na svojoj razini. Tko bude bolji taj će pobijediti."

U derbiju s Interom ste odigrali odličnu utakmicu, žilavu i borbenu, a tako je bilo i sa Sampdorijom.

"Jednako želimo nastaviti, radimo sve što nam trener kaže i provodimo to na terenu."

U Milanu je odmah naša mjesto.

"Ciljevi su mi da uvijek igram dobro, da imam mjesto u ekipi..."

Budući da su remizirali sa RB Salzburgom, kako će se postaviti s Dinamom?

"Uvijek moramo igrati na našoj razini, može se dobiti i izgubiti, ali ne treba se gledati unatrag nego prema sljedećem susretu."

Što mislite o rotacijama, možda zaigrate i na lijevoj strani?

"Meni je svejedno, bio desno ili lijevo, samo mi je bitno da igram. O tome odlučuje Mister. Lani sam postigao manje golova, no dajem sve od sebe u interesu momčadi."

Kako mišljenje ima sunarodnjaku De Ketelaereu, kako se uklopio?

"Pomogao sam mu izvan terena, a na njemu sam pokazuje što ima. Miran je i dobar igrač." (da)

Linker
03. svibanj 2024 11:34