Marko Soldo, Martin Baturina 

 DAMIR KRAJAC Cropix
NOVI TEST ZA MODRE

Trener Gorice: Pokušat ćemo nešto iščarobirati da iznenadimo Dinamo. Igračima je jasno što se događa

Dinko Jeličić sa svojim igračima dolazi na Maksimir nakon tri uzastopna poraza
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. veljača 2024. 11:36

Prošlog kolovoza 0:0 na maksimirskom stadionu, a u listopadu povijesnih 2:1 u Velikoj Gorici. To je učinak šestoplasirane Gorice pred treći ovosezonski prvenstveni ogled s Dinamom, a krajem veljače ova dva kluba sastat će se i u četvrtfinalu Hrvatskog kupa.

Da nije ulaska u drugi dio sezone porazima od Rijeke i Lokomotive, te samo jednog boda u prošlih pet kola, sigurno bi sastav trenera Dinka Jeličića gajio velike nade da će nastaviti i pozitivan niz protiv Dinama, ali stara poslovica kaže “na muci se poznaju junaci”.

Izrazito zahtjevno

Ovo su utakmice u kojima dodatna motivacija nije potrebna, svatko tko istrči na Maksimir sigurno će dati maksimum i napraviti sve da domaćini ne bi u potpunosti dominirali i prošetali se do pobjede. Bunker i stalna obrana ono je što Turopoljci žele izbjeći kako znaju i umiju.

- Idemo u izrazito zahtjevnu utakmicu sa suparnikom protiv kojeg se teško vaditi, ali sve ćemo učiniti da bismo zaustavili aktualni negativni niz, te se vratili u gabarite koji su nas krasili u prvom dijelu sezone. Tu prije svega mislim na energiju i kvalitetu igre - kaže strateg Gorice Dinko Jeličić, koji je prvi uspio u službenoj utakmici svladati Dinamo i time se upisao u povijesne knjige turopoljskog kluba.

image

Dinko Jeličić

TOM DUBRAVEC Cropix

- Kod igrača ne vidim problematičnu mentalnu situaciju, oni su svjesni što se događa i da je dosta faktora utjecalo da rezultat krene u krivom pravcu. Oni su puno puta i prošle i ove sezone dokazali kako imaju mentalnu stabilnost, pa zato garantiram da će na terenu reagirati bolje nego u prošlom kolu protiv Lokomotive.

Otežavajuća okolnost su izostanci. Pet igrača ne kandidira za nastup, od kapetana Mrzljaka, preko Vujnovića, Majstorovića i Raspopovića do dulje ozlijeđenog Ndockyta.

- Sve smo detaljno analizirali kroz tjedan, a premda imamo skraćen roster pokušat ćemo nešto iščarobirati da bismo ako je ikako moguće iznenadili Dinamo. Moramo prije svega imati stav i gard da se možemo vratiti u tračnice uspjeha, a taktika je ovaj put čak manje bitna.

Maksimalan motiv

Kakav Dinamo očekujete?

- Dinamo će biti na tragu onoga što je dosad pokazivao, ne mogu nešto drastično promijeniti. Pobijedili su u prošlom kolu Istru i oporavili se od poraza s Lokomotivom, ali i njima je u svakoj utakmici mač nad glavom jer svaki rezultat, koji se ne uklapa u njihove planove, donosi im nemir i pritisak. Motiv će biti maksimalan na obje strane - naglašava Jeličić.

U svlačionici Velikogoričana također vlada uvjerenje da aktualna kriza neće trajati predugo.

Samo je Željko Sopić ostajao neporažen u Maksimiru

U šest prvoligaških sezona ovo će za Goricu biti 12. ligaško gostovanje kod Dinama, a dosad ima devet poraza i dva remija. Oba je ostvario trener Željko Sopić u 2023. godini, jednog prošle, a jednog ove sezone, a rezultat je ostajao početni 0:0.

Prvi put to se dogodilo 21. siječnja prošle godine kad je Gorica bila posljednja na ljestvici, ali je ipak uspjela otkinuti dva boda lideru, dok je 5. kolovoza ponovila isti doseg, a vratar Ivan Banić je bio igrač utakmice s nizom odličnih intervencija.

Treneri s tog dvoboja Sopić i Igor Bišćan nisu ni taj mjesec dočekali na klupama Gorice i Dinama. Prvi je otišao u Rijeku, a Bišćan je dobio otkaz, tako da su listopadski ogled u Velikoj Gorici vodili Dinko Jeličić i Sergej Jakirović, koji su i sada na istim pozicijama, ali nije im lako. Jeličić je s Goricom u lošem rezultatskom nizu, dok Jakiroviću svaki novi kiks može donijeti otkaz i odlazak s klupe Dinama.

- Naravno da nismo očekivali ovakav ulazak u nastavak sezone, imali smo drugačije planove, ali ne napušta nas borbeni duh i svi igrači vjeruju da to nije bila naša prava slika, te da se možemo izvući iz problema - kaže krilni napadač Josip Mitrović.

- Prvo poluvrijeme protiv Rijeke odigrali smo odlično, postigli dva pogotka, ali na kraju ipak izgubili. Nije mi lako objasniti što se dogodilo s Lokomotivom u prošlom kolu, ali svaka utakmica je priča za sebe. Mi ćemo u Maksimiru sigurno dati 100 posto jer premda Dinamo nije u najboljoj formi, znamo koliko su njegovi igrači kvalitetni i zato moramo biti na svom najvišem nivou - naglašava Mitrović, koji mnogo očekuje i od sebe.

Prvi dio sezone nije mu bio na visini, ali je u drugi krenuo golom u dvoboju s Rijekom i time opet najavio pravi doprinos igri i rezultatu momčadi.

- Uvijek se može bolje - njegova je poruka za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. srpanj 2024 19:50