TOM DUBRAVEC Cropix
UOČI SUPERKUPA

As s Poljuda za L‘Equipe: ‘Zbog Hajduka se isplatilo čekati! Klub želi na vrh scene, a ja u reprezentaciju‘

‘Otkad sam stigao ovdje, priča se samo o rivalstvu s Dinamom. Dobro sam se prilagodio‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 14. srpanj 2023. 22:41

Mnogi su začuđeno podizali obrve kada je Yassine Benrahou zimus potpisao za Hajduk. Skeptici nisu ostali impresionirani njegovim životopisom s francuskih travnjaka, njihov preliminarni sud uglavnom se svodio na pitanja tko je taj i što nam uopće može ponuditi. Brzo se pokazalo da vješti Marokanac može sjajno koristiti Ivanu Leki, istaknuti se kreativnim sposobnostima i poprilično neugodnom kretnjom za protivnike.

‘Priča se samo o rivalstvu‘

Zato ga je Split zavolio mnogo brže nego što se možda očekivalo, a Benrahou im je na podršci zahvalio s četiri pogotka i pet asistencija u proljetnom dijelu SuperSport HNL-a. U tijeku priprema za novu sezonu, Marokanac je odvojio vrijeme za razgovor s novinarima uvaženog L‘Equipea. Poznati portal očito se zainteresirao za hrvatski nogomet i Benrahouovu dosadašnju epizodu u Hajduku. Prvo pitanje odnosilo se na subotnji veliki derbi u sklopu Superkupa.

image

Yassine Benrahou

TOM DUBRAVEC Cropix

- U igri je naslov, i to protiv najvećeg rivala Dinama, bilo bi sjajno osvojiti trofej. Otkad sam stigao ovdje, priča se samo o tom rivalstvu. Jako dobro znamo da se ne možemo mjeriti s Dinamom po pitanju budžeta, ali nikome ništa ne priznajemo. Cilj Hajduka je dolazak na čelo hrvatske scene - započeo je Benrahou u intervjuu za popularni francuski list.

Potom je govorio o doživljajima u novoj sredini:

- Jako mi je ugodno ovdje. Osvojili smo Kup, mislim da sam pridonio momčadi solidnim brojkama. Želio sam malo napustiti Nimes i stvarno je bilo vrijedno čekati. Na meni je da nastavim ovim tempom jer u nogometu nema ništa od kratkoročnog - kazao je 24-godišnjak, pa govorio o adaptaciji na hrvatske travnjake:

‘Želim osvojiti naslove‘

- Svakome prilagodba izgleda drugačije, ali ja sam dosta fleksibilan po tom pitanju. Jako sam želio evoluirati u inozemstvu, vidjeti nešto drugo u nogometnom životu. Ovdje ljudi govore engleski, portugalski, španjolski... Sve u svemu, jako sam se dobro prilagodio. Ako na terenu učiniš pravu stvar, odmah je lakše.

image

Benrahou u dresu Nimesa

SYLVAIN THOMAS Afp

Zatim je u nekoliko riječi opisao Francuzima kakav je Hajduk klub:

- Možete osjetiti razliku između druge francuske lige i hrvatskog prvenstva. Moji suradnici i ja željeli smo da dođem ovdje. Hajduk je momčad koja voli posjed i momčad koja dominira. U skladu je s mojim kvalitetama i jedan korak naprijed.

Za kraj, govorio je o vlastitim ambicijama:

- Na kratkoročnoj razini, želim odraditi dobru sezonu i pomoći momčadi da osvoji naslove. Na duže staze, nogometaš uvijek cilja na najbolje timove. Ja sam ambiciozna osoba. Marokanska reprezentacija jedan je od mojih ciljeva. Imao sam kontakt s njima u prošlosti, moram nastaviti raditi i to će biti ‘to‘. Želim napraviti sve što mogu da bih predstavljao svoju zemlju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 19:10