Jan Mlakar

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
A SADA - KOPRIVNICA

Bez Livaje i Kalinića: Evo kakav bismo Hajduk mogli gledati u nedjelju, napadački trio opet će biti ubojit

Problem olakšava isti trojac u veznom redu, a Talijan će igrati iako ima frakturu nosne kosti
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. travanj 2022. 14:43

U nedjelju u Koprivnici igra Hajduk bez dvojice najiskusnijih napadača, Marka Livaje i Nikole Kalinića. Obojica su u ogledu s Dinamom zaradili po treći žuti karton koji ih je eliminirao iz nedjeljnog dvoboja s Belupom. Kako će Bijeli bez Kalinića i Livaje?

Prije nego se posvetimo analitičkom odgovoru, treba naglasiti kako od povratka Kalinića na Poljud nijednom Hajduk nije igrao bez golgeterskog tandema. Dapače, Livaja nije propustio nijedan dvoboj u drugom dijelu prvenstva, a Kalinić se Bijelima priključio u trećem kolu nastavka, da bi potom jednu utakmicu odgledao s klupe (Hrvatski dragovoljac), a drugu izostao zbog ozljede (Gorica).

Međutim, prvi put se događa da nema obojice, a to je situacija koja jasno pruža priliku onima koji su u posljednjim susretima imali skromniju minutažu. Prije svih to se odnosi na Stipu Biuka, a potom i Marina Ljubičića. Biuk je dva posljednja dvoboja promatrao s klupe bez ulaska u igru s tim da je od povratka Kalinića upisao šest HNL nastupa. Po tri u statusu startera i džokera s klupe. Ljubičić je od dolaska Kalinića zabilježio sedam nastupa, od kojih je samo jednom imao ulogu startera ovog proljeća.

image

Marin Ljubičić

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Jasno, nije sigurno tko će u nedjelju krenuti od prve minute, Dambrauskas ima dva dana za razmišljanje, ali s obzirom na to kako je do sada kreirao startnu postavu, doimaju se Mlakar i Sahiti kao izgledni prvotimci. S obzirom da u sredini ima na raspolaganju identični kadar s kojim je igrao derbi, formacija 4-3-3 ili eventualno 4-2-3-1 drže se najizglednijim. Vuković i Fossati su dva korektora vezne linije, s tim da će Talijan igrati bez obzira na probleme s frakturom nosne kosti.

U sustavu s tri vezna uz njih ide Krovinović, a u prednjoj liniji desno je Sahiti, u sredini Mlakar i lijevo Biuk. Bez obzira je li formacija s tri vezna ili tercetom ofenzivaca iza usamljenog špica, isti se kadar nameće kao prvo rješenje, jer u 4-2-3-1 Krovinović se pomiče na "polušpica", krila su ista, a Slovenac je u špici, jer Mlakar je do sada redovno imao prednost u odnosu na Ljubičića u izboru klasične "devetke". Uz navedeni tercet kojem se smiješi minutaža u Koprivnici, ne bi se iznenadili da Litavac određeno vrijeme ponudi i Kačanikliću. Preferira Dambrauskas iskustvo naspram mladosti, zato je logično očekivati da Šveđanin neće ostati cijelu utakmicu na klupi.

Za kraj i činjenica da se u kadar vraća stoper Nikola Katić koji je odradio suspenziju od tri žuta kartona, a Grgić, Atanasov i Eduok se i dalje nalaze na popisu ozlijeđenih. U konačnici, unatoč izostanku Livaje i Kalinića, imat će Dambrauskas kadar za lov na tri boda u Koprivnici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 21:14