GORAN MEHKEK Cropix
PLAVI SASTAV

Evo kako bi Dinamo mogao izgledati u novom derbiju: Jakirović radi promjene? Jedan je igrač dosta pao u formi

Francuzi su oduševili, neki igrači pokazali su se kao pun pogodak
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. travanj 2024. 06:57

Sergej Jakirović u subotu je na derbiju mogao doći do jednog posebno lijepog saznanja. Francuski branič Ronael Pierre-Gabriel je vrlo ozbiljan igrač i možemo definitivno ustvrditi da je pojačanje za Dinamo. Razmišljao je prije derbija hoće li ga postaviti na poziciju desnog ili lijevog braniča, odlučio je da ga instalira na lijevog beka umjesto Maura Perkovića, koji se kasno, tek pred El Croatico, vratio iz Porugala, gdje je igrao za mladu U-21 vrstu.

Bio je pravi pogodak, Pierre-Gabriel je odigrao odličnu utakmicu, iako je već u drugoj minuti utakmice zaradio žuti karton. Međutim, to ga nije omelo, i dalje je išao punom snagom, precizno, čvrsto, zaistavljao je sve napade po svojoj strani, a na koncu se upisao i kao asistent Petkoviću za pogodak koji je odlučio derbi.

Pierre-Gabriel može igrati i na desnom i lijevom beku, očito je igrač koji posjeduje fino nogometno znanje. Da vas podsjetimo, u Dinamo je došao iz Nantesa - besplatno. Na preporuku novog v.d. sportskog direktora Marka Marića. E, to se zove pogodak. Imao je, doduše, i olakotnu situaciju jer u obrani s njim igraju dva Francuza, Bernauer i Theophile, pa mu je prilagodba bila mnogo lakša. A kad smo već kod Maximea Bernauera, onda moramo kazati da je odigrao svoju najbolju utakmicu za Dinamo, najveći ispit položio je najvećem hrvatskom derbiju i sad se već može govoriti o tome da je i taj Francuz, koji je došao u ljetnom prijelaznom roku, pogođena investicija.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Hoće li Sergej Jakirović nešto promijeniti u momčadi za utakmicu polufinala Kupa u srijedu? Iako je Danijel Zagorac “kup-vratar”, imao je ozljedu, pa će opet na vrata Nevistić, jedan od junaka subotnje pobjede. Obrana bi trebala zaigrati u istom sastavu, tri Francuza plus Ristovski na desnoj strani. “Franceki” su, iako je Theophil imao propusta, čvrsta karika. U veznoj liniji bi umjesto Arijana Ademija u udarnom sastavu mogao krenuti Petar Sučić, koji bi igrao uz Mišića. Na desnom krilu bi umjesto Japanca Kaneka, koji je dosta pao u formi, trebao zaigrati Špikić. Konačno, Kaneko ima tri žuta kartona, pa neće konkurirati niti za maksimirski prvenstveni okršaj s Istrom 1961. Martin Baturina igrao je u subotu, vratio se nakon ozljede, za vjerovati je da bi trebao biti spreman i za srijedu. Na lijevom krilu svoju poziciju trebao bi zadržati Arbër Hoxha, koji izgleda dobro, a u vrhu napada, naravno, ‘doktor’ Petković.

MOGUĆI SASTAV (4-2-3-1)

Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile, Pierre-Gabriel - Mišić, Sučić - Špikić, Baturina, Hoxha - Petković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. travanj 2024 09:04