Gennaro Gattuso

 PAUN PAUNOVIC Cropix
GOSPODAR SVOJE SUDBINE

Gattuso je otvorio Pandorinu kutiju, izašle sve tajne. Iz svlačionice procurila Perišićeva velika želja?

Slavni Talijan i hrvatski reprezentativac ušli su u pat poziciju
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. kolovoz 2024. 14:41

Hajduk i Ivan Perišić došli su do prijelomne točke, do trenutka kada moraju odlučiti u kojem će smjeru nastaviti. Nema više povratka u prošlost, obje strane moraju jasno dati do znanja što žele u bliskoj budućnosti. Ostati zajedno ili se razići. Po svemu sudeći, priča se približava realnom završetku, ali nećemo prejudicirati, jer ipak Perišić ima mogućnost usmjeriti svoju karijeru u pravcu u kojem isključivo sam želi, jer takvu opciju mu nude stavke ugovora.

Gennaro Gattuso otvorio je Pandorinu kutiju izbacivanjem Perišića iz momčadi pred susret s Lokomotivom. Na površinu su izašle sve tajne, sva skrivanja realnog odnosa. Zato je marginalno postalo pitanje kada će Gattuso vratiti Perišića u momčad. Glavna je tema kako će dalje nastaviti Hajduk i Perišić.

image

Ivan Perišić

VOJKO BASIC Cropix

Je li aktualna situacija iznenađenje? Nije, a jasno je i zašto. Perišić je stigao u Hajduk s ambicijom povratka u formu nakon teške ozljede, s primarnom željom odlaska na ovoljetni Euro. Cilj je ispunio, ne u potpunosti, jer na Euru nije potvrdio povratak u nekadašnju formu, ali se vratio nogometu što mu je bila temeljna želja. Pritom je od početka, od njegovog dolaska u Hajduk bilo jasno da nema namjeru završiti karijeru na Poljudu. Ambicije Ivana Perišića veće su od ostanka u Hajduku, uostalom, nije ugovor slučajno posložen tako da 35-ogodišnji hrvatski reprezentativac ima mogućnost odlaska s Poljuda za skromnu odštetu od 200.000 eura tijekom dva sljedeća prijelazna roka počevši od ovog ljeta. Zato je pred početak nove sezone bilo evidentno da će Perišić napustiti Hajduk ako bude u pravoj formi, a u suprotnom produžit će svoj boravak na Poljudu. Ali, prave forme nema na vidiku, shodno tome ni ponuda koje bi zadovoljile njegove ambicije i tu je očito nastao problem. Jer, Perišićeve igre nisu zadovoljile Gattusa, a pritom je trener znao njegovu ambiciju.

- Pružao sam šansu Perišiću unatoč činjeni što je izrazio želju za odlaskom, međutim moram respektirati i ostalih 25 igrača koji ostaju u klubu - poručio je Gennaro Gattuso nakon remija u Kranjčevićevoj.

I tako se ušlo u pat poziciju iz koje se traži rješenje. Ali, odgovor zna samo Perišić. U novonastaloj situaciji potpuni je gospodar svoje sudbine. Dva su scenarija moguća, u svakom od njih odlučuje Perišić. U prvom, ako nadvlada trenutnu neugodnu situaciju, iz sebe izvuče "dišpet" kao pogonsko gorivo i odluči pokazati želju da Hajduku ponudi ono zbog čega se vratio na Poljud, možemo se nadati ostanku u bijelom dresu. Koliko je takav scenarij realan, opet se može samo nagađati, jer Perišić se prvi put u karijeri susreće s tim da mu je "glas naroda" žestoko okrenuo "palac dolje". Čak bi se lakše suočio s ovakvom situacijom negdje u inozemstvu, ali u svom klubu....Navijači koji su ga prije godinu dana tako silno zazivali da se vrati u Hajduk promijenili su gard zatrpavši igračeve profile na društvenim mrežama s lavinom neugodnih i uvredljivih komentara. Nakon Gattusove izjave "Perišić mi je rekao da želi otići iz kluba" osjetili su se razočaranim iz dva razloga. Prvi je što nisu od Perišića vidjeli igre koje su očekivali u bijelom dresu, a drugi je činjenica što se izgubila nada u viziju velikog Hajduka s Perišićem u glavnoj ulozi. Nestao je san, a navijači Hajduka naučili su živjeti od snova. Nažalost.

image

Ivan Perišić

DUJE KLARIC Cropix

U drugom raspletu, Perišić će napustiti Bijele ovog ljeta za odštetu od 200.000 eura, ali pitanje je gdje će otići. Španjolska je velika želja, jer Primera je ostao njegov neispunjeni san. Jedina zemlja iz Lige petice gdje nije igrao. Pojavila se priča, koja je očito izašla iz svlačionice, da Perišić suigračima stalno spominje kako će otići u Barcelonu koju je ovog ljeta preuzeo njegov nekadašnji trener iz Bayerna, Hansi Flick. Nećemo ulaziti u procjenu realnosti ostvarenja, ali želja je nesporna. Perišić bi u 35. godini mogao i prema Saudijskoj Arabiji, američkom MLS-u ili Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali to su redom destinacije koje se pojavljuju kao rezervna opcija, jer do sada je toliko zaradio toliko da može sebi u smiraju karijere ispuniti još jednu neostvarenu nogometnu želju.

Istu je imao i kada se vratio u Hajduk. Silno je želio zaigrati za Bijele, ali u četiri mjeseca malo je ponudio. Pogodak u 12 nastupa s pet pobjeda, tri remija i četiri poraza u bijelom dresu. Perišićeva je karijera je impresivna, ne čudi stoga što svi navijači u glavama i danas imaju sliku nogometnog velikana. Ali, ozljeda i duga stanka ostavile su traga, u Hajduku je pokazao tek mali djelić onog što je nekoć nudio. Je li sve stalo u tih 12 utakmica ili u Perišiću još ima "dišpeta" i snage za dokazivanje u Hajduku?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. kolovoz 2024 14:45