Laszlo Kleinheisler

 SCREENSHOT/HAJDUK TV
SLUŽBENA POTVRDA

Hajduk ‘nikad otkrivenom scenom‘ objavio prvo zimsko pojačanje: ‘Sretna nova godina‘

Mađarski reprezentativac Laszlo Kleinheisler stiže na posudbu iz Panathinaikosa
Piše: SNObjavljeno: 02. siječanj 2024. 19:07

Prvo zimsko pojačanje stiglo je na Poljud. Hajduk je na svojim kanalima potvrdio dolazak Lászla Kleinheislera (29), bivšeg igrača Osijeka, koji je stigao na posudbu iz Panathinaikosa do kraja sezone.

Već po običaju, splitski je klub to objavio efektnim videom, takozvanom "nikad objavljenom scenom" iz intervjua Mindaugasa Nikoličiusa. U njoj se pojavljuje Kleinheisler, koji nakon brisanja objektiva kamere poručuje navijačima: "Sretna nova godina!"

- Vrlo sam sretan i uzbuđen što sam napokon ovdje. Bilo je ovo nekoliko dugih dana, ali sve se završilo na obostrano zadovoljstvo i ne mogu dočekati sutrašnji trening s novim suigračima - poručio je Kleinheisler za službenu stranicu.

Dodao je da je Hajduk veliki klub te da će "dati sve od sebe da postanemo prvaci, da ostvarimo svoje ciljeve".

- Došao sam ovdje iz trenažnog procesa, u dobroj sam formi tako da mi neće trebati puno vremena za priviknuti se. Igrao sam dugo za Osijek, ligu i Hajduk jako dobro poznajem, kao i dosta novih suigrača. Očekujem da zajedno napravimo velike stvari.

image
MIRO GABELA/HAJDUK.HR

Mađarski reprezentativac vraća se u HNL godinu dana nakon odlaska iz Osijeka. Popularni "Scholes" odigrao je za Bijelo-plave 131 utakmicu u svim natjecanjima, uz 18 postignutih pogodaka.

Nikoličius je uvjeren da će Bijelima donijeti dodanu vrijednost u igri te da će biti pojačanje u borbi za titulu.

- Zbog naših trenutnih potreba te zbog njegove polivalentnosti, Kleinheisler nam daje mogućnost korištenja na više pozicija. U fazi napada pokazuje odlične karakteristike kroz igru na širokom prostoru, kvalitetan dribling i igru "jedan na jedan", okomita kretanja i dodavanja, a posebno kvalitetne karakteristike posjeduje u tranzicijskoj igri. Taktički je odgovoran i discipliniran, konstantno pokazuje visoku angažiranost, kontroliranu agresivnost, pozitivnu drskost, visoku razinu energije, želju za natjecanjem i pobjedom, hrabrost te generalno visoku razinu kompetitivnosti - istaknuo je sportski direktor.

U Hajduku bi, kako smo pisali, trebao pokrivati dvije pozicije - lijevog veznog te lijevo krilo. Kao veznjak bi “napadao” Filipa Krovinovića, čiji je doprinos u ofenzivnog segmentu Hajdukove igre već dugo vremena daleko od potrebnog za momčad koja imperativno lovi naslov prvaka.

U Panathinaikosu su Kleinheislera očito trajno otpisali. Dokazuje to i činjenica da je u cijeloj 2023. odigrao samo 551 minutu, uz dva postignuta pogotka.

Linker
24. lipanj 2024 20:06