VOJKO BAŠIĆ/Cropix
RIJETKA PRILIKA

Hajdukov napad je kompletan. Vraćaju se Livaja i Kalinić, navijači će gledati najjači tercet

Još je Mislav Karoglan najavljivao da je Kalinića angažirao da bude u tandemu s Livajom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. svibanj 2024. 18:31

U nedjelju se vraćaju navijači na Poljud, odradio je Hajduk dva susreta kazne bez gledatelja. Ali ne vraćaju se samo navijači na tribine, trebao bi se u nedjelju vratiti i Marko Livaja koji je propustio kompletni travanj. Ozlijedio se protiv Dinama u prvenstvenom preduskršnjem dvoboju, pet je utakmica odgledao s tribina, ali još od prošlog tjedna u trenažnom je procesu.

Najavio je i trener Ivanković da Livaju očekuje protiv Varaždina. U nedjelju se stoga ponovno pruža prilika da zajedno gledamo dva velemajstora u Hajdukovom dresu, Livaju i Nikolu Kalinića. Još je Mislav Karoglan najavljivao da je Kalinića angažirao da bude u tandemu s Livajom.

- Nismo Kalinića doveli da bude alternacija, računali smo na njega s Livajom u napadu - govorio je Karoglan.

image
VOJKO BAŠIĆ/Cropix

Ali, samo smo 71 minutu gledali Kalinića i Livaju u tandemu, jer ozljede su obojici uništavale kontinuitet nastupa. Livaja se ozlijedio već u prvom susretu proljeća kontra Rijeke, a dok se najbolji strijelac Bijelih oporavljao, ozlijedio se Kalinić. Povratkom Livaje čekali smo Kalinićev oporavak i tako u krug. U nedjelju bi obojica trebali biti u kadru, s Brekalom stvarati tercet najjačeg napada Hajduka. Jer i Brekalo je imao niz ozljeda, ni Brekala nismo gledali u seriji dvoboja.

Varaždin je zaista rijetka prigoda da sve vidimo zajedno na djelu, da Hajduk pokaže s kakvim je potencijalom raspolagao ovog proljeća. Plasman neće popraviti, ali dojam može svakako, jer susret s Varaždinom nudi šansu za uživanje u napadačkom nogometu. Dva protivnika potpuno rasterećena plasmanom, a Hajduk željan da se makar malo iskupi pred vlastitim navijačima. S Livajom i Kalinićem u napadu, da nam svima priušte utakmicu u kojoj će se guštati u nogometu začinjenim kvalitetom pojedinačne visoke klase. Rijetke su takve prigode, makar i u susretima koji ništa u konačnom plasmanu ne znače.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 18:31