Bruno Petković

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
DIJAGNOZA STRUČNJAKA

‘Hajdukovac je ispao naivan; Vodilo ga je srce, a ne pamet. Petković? To mu je kao penal...‘

‘Diallo je sve gori, iz utakmice u utakmicu katastrofalan. Zašto Brekalo nije ušao ranije?‘
Piše: SNObjavljeno: 31. ožujak 2024. 22:37

U Uskršnjem izdanju HRT-ove emisije stadion gostovali su Tomislav Ivković i Vedran Ješe. Naravno, naglasak je bio na derbiju 28. kola SuperSport HNL-a, u kojem je Dinamo slavio 1:0 pogotkom Brune Petkovića na Poljudu.

- Dinamo je zakomplicirao život i Hajduku i Rijeci jer sad nije ni Rijeci svejedno kad te prati Dinamo. To je momčad koja ima iskustva, znanje i kvalitetu. Međutim, ovo kolo je bilo zanimljivo jer je samo jedan domaćin uzeo bod i to Istra u Puli. Kolo koje smo očekivali, derbi koji nas je doveo u druge vode i usmjerio prvenstvo u drugom smjeru - rekao je Ivković, dodavši da je Hajduk "imao šanse za prelomiti utakmicu", ali "Dinamo je zasluženo pobijedio.

Ješe je imao nekoliko kritika za braniče Hajduka, prvo za stopera...

- Individualna kvaliteta Petkovića kod gola je presudila, Šarlija je bio naivan u duelu. Hajduk je promašio svoje prilike i tu su razlozi poraza. Imali su ‘mrtve‘ šanse, a to je peta utakmica u kojoj gube doma, to je previše za nekog tko se bori za naslov. To je previše s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Ivković dodaje...

- U dvije minute okrenula se utakmica, kad imaš dva igrača kao što su Baturina i Petković, pogotovo Petković koji leđima prema golu igra fantastično. Hajduk si je dozvolio luksuz, Šarlija je ispao nekoliko puta jer ga je vodilo srce, a ne pamet. Ispao je iz igre, Prpić nije uspio blokirati, a onda je kasno kad je izašao. To je bilo kao kazneni udarac za Petkovića. Diallo je iz utakmice u utakmicu katastrofalan, Karoglan ga je dva puta zaredom izvadio. Hajduk je bio dobar u drugom dijelu, ali nije uspio doći do izjednačenja.

Prokomentirali su i poteze Mislava Karoglana.

- Treneri su imali pauzu, radili su s igračima. Što se tiče Lovre Kalinića, bile su pogreške Lučića, pa su osjetili potrebu da stave Lovru, on je vrhunski golman. Bio je prvi transfer od predsjednika Jakobušića, ali nije dugo branio. Diallo ne zaslužuje igrati pokraj Hrgovića, sve je gori nakon Afričkog kupa, nije bio u trenažnom procesu. Nema moć ponavljanja i šteti Hajduku. Iznenadila me treća izmjena Brekala, ako je već u rezervi, zašto ne uđe prvi. On je bivši reprezentativac, došao kao veliko pojačanje, bio je ozlijeđen, ali trebao je biti prva rezerva. On može riješiti utakmicu jednim potezom - smatra Ješe, a Ivković je sličnog razmišljanja.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

- Bio je veliki rizik staviti Kalinića na gol. Ako je bio spreman na zimskim pripremama, trebao je braniti već tada. Zna se tko je kapetan i prvi golman... Brekalo, ako je trenirao ova dva tjedna, kao bivši reprezentativac, i on ulazi u utakmicu tek pred kraj, to nije to. Veliki problem je i Uremović, Šarlija bez njega pati. Hajduk kao Hajduk, kad zbrojite igrače, i ugovore, ne znam kako će preživjeti sljedeću sezonu i funkcionirati- zaokružuje Ivković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. travanj 2024 15:33