Ivan Leko

 CROPIX
‘OVO NAM JE NAGRADA‘

Leko prvi put komentirao mogući dolazak Perišića: ‘Imamo skaute, predsjednika, direktora...‘

Trener Hajduka otkrio je da protiv Trabzonspora nije igrala jedanaestorica za Dinamo
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. srpanj 2023. 14:44

Hajduk je u posljednjoj pripremnoj utakmici svladao Trabzonspor sa 2:0 na travnjaku slovenskog prvoligaša Brava u Ljubljani. Zadovoljan je na kraju bio i trener Ivan Leko.

- Je, ovo je bilo dobro, stabilno. Imali smo dobrih trenutaka u obrani i u napadu. Utakmica nam je došla u pravi trenutak, zbog samopouzdanja i kao nagrada za dobar rad u protekla tri tjedna. Međutim, ne trebamo se zavaravati, Trabzon je počeo trenirati prije nekoliko dana, nedostaje im 10-ak reprezentativaca i sigurno mi nećemo od ove pobjede raditi veliku priču.

Opasnije je djelovao Hajduk u susretu s Trabzonsporom, puno se prigoda kreiralo.

- Želimo posjed, želimo ubrzavanje igre kada dođemo između linija na bokove. Premalo lopti dolazi u zone koje želim. To nam je nedostatak, mana koju bi htjeli popraviti.

Je li Hajduk spreman za Superkup?

- Nijedna utakmica koju odigraš bolje nego inače ne znači da si ovako dobar. Kao što ni utakmica koju odigraš lošije nije drama. Ne može previše promijeniti stanje stvari. Bitno nam je da vidimo razne situacije na koje momčad mora reagirati.

Dva gola i pobjeda bez Marka Livaje, a nikad u sedam službenih utakmica Hajduk nije pobijedio bez svoje "desetke".

- Malo sam možda i naivan kada kažem da je Livaja naš najbolji igrač i da gradimo ekipu oko njega. Međutim, bez Marka smo mi dobivali i prošle godine, nije uvijek Marko bio match winner kao na primjer u Koprivnici gdje je ušao na kraju dvoboja. Jasno, neću se ja kriti, nama je Livaja najbolji igrač i gradimo ekipu oko njega. Ali, isto tako, momci su već pokazali da imaju kvalitetu i kada nema Marka drugi trebaju preuzeti odgovornost.

Je li protiv Trabzona istrčalo 11 za Maksimir?

- Nije. Blizu smo, ali svaku utakmicu radimo rotacije. Imamo 12-13 startera, još tri četiri koja možemo koristiti. Svi bi htjeli više i bolje, ali ovo nije kompletna momčad Hajduka. Imamo još puno vremena za kompletiranje.

Jeste li pratili pripreme Dinama koji je također radio u Sloveniji?

- Pratimo Dinamo, kao i oni nas. O Dinamu se sve zna, četiri igrača iz prvih 11 hrvatske reprezentacije dovoljno govore o kvaliteti. Respektiramo ih, ali se ne petljamo u njih.

Kakav je bio Dajaku na pripremama?

- Trudi se, želi, ali i on ima dvije-tri godine iza sebe u kojima nije iskazao sav potencijal.

Priča oko dolaska Perišića, kako komentirate?

- To mogu i ja vas pitati. Ja sam trener nisam se čuo s njim. Imamo skaute, predsjednika, sportskog direktora....

Računate li na Vuškovića?

- Računamo, ali igrač od 16 godina ima svojih uspona i padova. Vušković je jedan, možda i najveći talenat koje smo ovdje imali. Dok je pod ugovorom, ja radim s njim.

Na kraju, jeste li zadovoljni s pripremama?

- Uvijek čovjek želi više. Ja sam zadovoljan sa željom, voljom, kako su igrači radili. Atmosfera je jako ugodna, to mi je najveći plus, ali normalno s moje profesionalne strane uvijek želim više.

Linker
09. listopad 2024 08:47