Ismael Diallo, Stefan Ristovski, Rokas Pukštas

 GORAN MEHKEK Cropix
PROBLEM KOD SPLIĆANA

Malo tko je očekivao zov Afrike na Poljudu, a Hajduk vremena nema. Jasno je što Bijeli moraju napraviti

Mislav Karoglan sigurno nije bio oduševljen kada mu je igrač došao s pozivnicom
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. prosinac 2023. 10:03

Poziv koji je Ismael Diallo dobio od Obale Bjelokosti za Afrički kup nacija sigurno nije razveselio Hajdukovog trenera Mislava Karoglana. Turnir se igra od 13. siječnja do 11. veljače, a baš će Diallo i njegovi suigrači biti domaćini kontinentalnom prvenstvu, stoga realno i posebno motivirani da pod vodstvom izbornika Jean-Louisa Gasseta odu jako daleko.

Obala Bjelokosti nalazi se u skupini A, zajedno s Nigerijom, Gvinejom Bissau i Ekvatorijalnom Gvinejom. U tom društvu Diallo i suigrači ne bi smjeli ispustiti jedno od dva mjesta koji ih ostavljaju na turniru.

Pusta svlačionica

Diallo zbog tri žuta kartona nema pravo nastupa u prvom proljetnom kolu koje Hajduk igra protiv Rijeke (28. siječnja), a ovisno o tome koliko će Obala Bjelokosti otići daleko na Afričkom kupu, pouzdani lijevi bek mogao bi propustiti još poneku utakmicu, prije svega gostujuću s Osijekom, a onda i još neke.

image

Ismael Diallo

MIRKO FERLIN Cropix

Diallo do sada nije igrao za seniorsku reprezentaciju svoje zemlje, pa je na Poljudu malo tko mogao računati da će dobiti poziv za Afrički kup nacija. Realno je ipak da Diallo teško može imati veću minutažu, što je s jedne strane dobro, jer se neće u Split vratiti izmožden utakmicama, ali problem može biti ako će samo sjediti na klupi jer na tako velikom turniru prostora za treninge je vrlo malo, pa bi se Karoglanu na dispoziciju stavio u upitnom stanju i formi. I onda bi trebao vremena da se dobro pripremi, a Hajduk vremena nema...

U Hajduku su odmah nakon teške Melnjakove ozljede bili svjesni da u zimskoj stanci moraju pronaći lijevog beka, a s Diallovim odlaskom na Afrički kup jasno je da se novo rješenje mora pronaći. U svlačionici ne vidimo igrača koji može kvalitetno pokriti tu poziciju.

Odlična kohezija

Diallo je poziciju lijevog beka preuzeo nakon Melnjakove ozljede, odigrao je osam utakmica s praktički punom minutažom, a upisao je jednu asistenciju. Međutim, Hajduk je u tih osam utakmica primio samo jedan gol, između ostalog i zato što je Diallo vrlo dobar u obrambenim zadaćama.

Navijači su priželjkivali da Nikoličius kao Diallovu alternativu pronađe beka sklonog i češćim napadačkim akcijama, ali u novonastaloj situaciji jasno je da Splićanima treba lijevi bek, koji će prije svega biti stabilan u obrani, čija se odlična kohezija nikako ne smije poremetiti jer je ona ključ Hajdukovih ambicija u lovu na naslov.

Također nije naodmet znati da bi Kleinheisler kao najavljeno pojačanje u startu trebao zauzeti krilnu poziciju i to na lijevoj strani, a Mađar nije baš igrač koji je navikao obrambeno trčati za suparničkim bekom, koji igra na njegovoj strani.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 01:28