VOJKO BASIC Cropix
KOTRLJA LI SE NEŠTO?

Nikola Kalinić predstavio Rakitića, pa progovorio o mogućem dolasku druge zvijezde: ‘Nešto će se napraviti‘

‘Nećemo na silu, dug je prijelazni rok. Nikome se u Europi ne žuri, ali nama da, počinju utakmice‘
Piše: SNObjavljeno: 21. srpanj 2024. 20:22

Bivši bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić stigao je u nedjelju u Split, gdje je u dočeku punom emocija, na Poljudu predstavljen kao novi igrač Hajduka. Rakitić (36) je potpisao ugovor na godinu dana uz opciju produženja na još jednu godinu, a u Split dolazi nakon kratke epizode u Saudijskoj Arabiji.

Prije Rakitića medijima se obratio i sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić koji je među ostalim progovorio i o nekim drugim temama veznim uz klub, kao i o drugim potencijalnim transferima.

- Nećemo na silu, dug je prijelazni rok. Nikome se u Europi ne žuri, ali nama da, počinju utakmice. Prijelazni rok je dug, svi kalkuliraju, čekaju, važu. Zadnjih desetak dana će se najviše događati, ako se ukaže prilika, reagirat ćemo.

Koliko je Džeko blizu?

- Svi radimo zajedno i želimo dobro Hajduku. Mi moramo više raditi na terenu kojeg imamo. A to je jedan jedini, ljeti zapaljen, zimi pliva u vodi. Želimo top rezultate, a uvjeti su amaterski. Djeca se ozljeđuju, kukovi, leđa, zglobovi. Pričali smo s ljudima iz Grada, nešto će se napraviti - odgovorio je Kalinić.

image
VOJKO BASIC Cropix

Kako razvijati mlade?

- Nema mladih i starih, samo onih koji mogu. Tko brani mladima da se nametnu, kao što neki jesu sada. Luku Vuškovića samo skoro upropastili, sad je fama oko Durdova, treba postepeno. Trener na njih računa, ali treba pričati na terenu, ne van njega.

Kako mislite upropastili Vuškovića?

- Pa možda ne tako, sa 16 se čekalo da zaigra, tri utakmice u malo vremena, a na kraju je sjedio na klupi. Na kraju se dobro prodao, a moglo je i lošije završiti. Ja sam kao junior išao po posudbama, jedna, druga. Dokazao sam se i vratio kao nositelj igre. U Hajduk je teško da iskoči netko izravno iz juniora i postane nositelj igre. U svakom velikom klubu je tako.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. srpanj 2024 20:22