TOM DUBRAVEC Cropix
TOTALNI REMONT

Sportski direktor Hajduka podnio ostavku! Nakon Jakobušića odlazi i Nikoličius: ‘Bili smo dio nečeg iznimnog‘

Naslućujući što mu se sprema, Nikoličius je već u ponedjeljak objavio znakovitu fotografiju
Piše: SNObjavljeno: 11. travanj 2024. 11:31

Mindaugas Nikoličius više nije sportski direktor Hajduka. U Splitu se trenutno odvija potpuni remont i stoga je, nakon otkaza Mislavu Karoglanu i smjene Lukše Jakobušića, ostavku podnio i litavski poduzetnik.

- Odluku o ostavci na kraju aktualne sezone donio sam jer sam uvjeren kako je to jedino profesionalno, ispravno i moralno u ovom trenutku budući da snosim odgovornost za sportski segment kluba, odnosno rezultatski neuspjeh u ovoj sezoni. U dogovoru s Upravom Kluba mjesto sportskog direktora ću napustiti nakon završetka sezone jer mislim da ovu sezonu trebam iznijeti do kraja zajedno s igračima i ostatkom stručnog stožera. Još je važnije na pozitivan način okončati procese koje sam započeo s bivšim predsjednikom Lukšom Jakobušićem, a prije svega se radi o procesima koji se tiču prijelaznog roka te izlaznih transfera koji mogu bitno utjecati na kratkoročnu budućnost kluba. Izuzetno držim do moralnih i profesionalnih vrijednosti, moja zadaća je te procese okončati u najboljem interesu za Hajduk, dat ću cijeloga sebe da tako i bude istom snagom i željom kao što sam radio cijeli svoj mandat - kazao je Nikoličius, stoji na službenoj stranici kluba, pa nastavio:

- Ovim putem želim istaknuti kako Klubu stojim na raspolaganju u svemu što bude bilo potrebno u prijelaznom i adaptacijskom periodu, a sve u cilju, interesu i na dobrobit Hajduka. Gospodinu Lukši Jakobušiću od srca zahvaljujem na prilici koju mi je dao, raditi u Klubu s ovakvom strašću, s ovakvom podrškom i ljubavi. Predano smo radili sve ovo vrijeme s usponima i padovima kojih je bilo kao i u svakom klubu, ali ja ću na kraju pamtiti samo lijepe trenutke, pobjede, osvajanja kupova, slavlja, povijesni izlazni transferi, potpisivanja i predstavljanja igrača i osjećaja ponosa koji bi u tom trenutku bio prisutan. Bili smo dio nečeg iznimnog, velikog Kluba, još veće institucije i u skladu s tim smo se ponašali i odnosili. Hajduk živi vječno! - zaključio je Nikoličius.

Naslućujući što mu se sprema, Nikoličius je već u ponedjeljak na svome Instagram profilu objavio znakovitu fotografiju sebe s Jakobušićem, ali bez popratnoga teksta. Zaključak je, očigledno, svatko trebao izvesti samostalno.

U komentarima se dalo iščitati da je splitska javnost okrenula leđa Litavcu i da smatra kako nije Jakobušić trebao otići nego upravo on.

Mindaugas Nikoličius stigao je na Poljud u siječnju 2021. godine, dva mjeseca nakon Lukše Jakobušića. S Bijelima je Litavac potpisao ugovor do ljeta 2024., kada će i napustiti Poljud.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 13:54