Mindaugas Nikoličius

 TOM DUBRAVEC Cropix
OČEKUJU SE UZBUĐENJA

Što se kuha u novogodišnjem loncu Mr. Footballa? Jedno ime posebno intrigira, Hajduk ne smije ‘prekrižiti ruke‘

Navijači se hrabre nadom da je ‘Dinamo u rasulu‘, ali u Maksimiru ima novca za ozbiljnije pothvate
Piše: Slaven Alfirević/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. prosinac 2023. 13:25

Lindon Selahi? Ili ipak Laszlo Kleinheisler. A na lijevom beku David Čolina? Ili ipak Domagoj Bradarić...

Božićno-novogodišnje raspredanje velikih poslova u zimskom "mercatu" u punom je jeku, iz Hajduka na takve stvari uobičajeno kažu „bit će takvih objava po društvenim mrežama koliko god hoćeš, nećemo valjda na svaku reagirat”, pa u Poljudu radije tradicionalno šute, a na nama je da sublimiramo izrečeno, napisano, te se time zabavimo uz božićnu trpezu.

Tko se sve dosad stavio i stavljao u kontekstu Hajduka? A da nije to notorni Nikola Kalinić koji se priprema za pripreme i treba biti s "bijelima" u Umagu bez obzira hoće li novi ugovor potpisati prije ili poslije 36. rođendana koji mu pada dogodine, ali već 5. siječnja. I da nije to isto tako notorni Ivan Perišić zvani "vrime je" čija je teška ozljeda križnih ligamenata usporila i vrijeme povratka i tajming upotrebe tog vrsnog krilnog napadača, piše Slobodna Dalmacija.

image

Mindaugas Nikoličius, Lukša Jakobušić.

TOM DUBRAVEC Cropix

Perišić će se vratiti, kako je uostalom sam obećao, samo ne zna se još kad. Kao u Velom mistu Keko kad je govorija, je, je, oće, jema puno lipih stvari, jema Gospe mi, ali ne smin reć...

Osim Nikole i Perije, tko je na radaru? Ne ulazimo u u možebitne povratke tipa Prpić, Šošić, Capan, Krolo...

Da vidimo pravi mercato: Čolina, D. Bradarić, Čokaj, Selahi, Hoxha, Tuci, Kleinheisler, čak i Awaziem, kao da Šarlija i Uremović nisu najbolji stoperski par HNL-a, a iza njih na čekanju je i Elez spreman kao zapeta puška...

Što se kuha u božićno-novogodišnjem loncu, tj. teći Mr. Footballa ili kako ga je Aljoša Pavelin nazvao, našeg Čarobnjaka?

Nikoličius nije Čarobnjak iz Oza, ali sasvim je priznat po vještini "kuhanja" ne samo u svojoj Litvi, a pripravak poljudske kužine mora mu i ove zime biti bolji nego "banket u blitvi"

A da se kuha, kuha se. Moramo pripaziti i na Jakobušićevu vegetu, dodatak jelu, a to je oprez u pripravljanju "brudeta" (od bakalara), da se ne presoli i ne začini previše, jer kako je gospar Lukša rekao - nikako ne smijemo poremetiti ravnotežu momčadi koja je baš sad idealna!

To je poslanica predsjednika, izrečena friško na skupštinskom sijelu.

Prema tome, nemojmo ih puno nadrobiti. Jedan lijevi bek, e sad je li to Čolina kojeg bi se moglo posuditi iz Augsburga ili je to pak Bradarić iz Salernitane, ostaje vidjeti...

image

Laszlo Kleinheislerkler u dresu Osijeka

VLADO KOS/CROPIX Cropix

Oni su dolje u Poljudu šuškali i spominjali Bradarića. Ne mora biti Domagoj. A da nije Filip? I on bi dobro došao kao alternacija u veznom redu, samo da se oporavi. Ipak će prije bit da su spominjali Domagoja, ali ime nismo dobro čuli...

Ono što nas najviše intrigira jest – Kleinheisler. Mađar je vezni igrač, klasa za HNL što je dokazao u dresu Osijeka, ali bi tako dobro došao i na poziciji lijevog krila. To bi umio odigrati, lažno krilo, uvuče se u sredinu, a to je radio i u Osijeku. Kad ga se ranije spominjalo u kontekstu Hajduka, Osijek je sve uradio da ode na drugu adresu, tako su i Mihaela Žapera htjeli "sakriti" i dugo su otezali.

Laszlo se pak skrasio u Panathinaikosu, ali sad ima "kanal" kojim bi se iz Grčke vratio u Hrvatsku i to u - Hajduk. Sad, kad nije ranije. Uostalom, tim je putem ljetos baš iz Panathinaikosa, s atenske Akropole pod Marjan došao i Zvonimir Šarlija. I vezni Enis Čokaj je u Panathinakosu.

Bit će to uzbudljiv mercato, jer Hajduk ne smije čekati skrštenih ruku što će Dinamo uraditi. Svi doduše uokolo govore i pričaju i hrabre se navijači Hajduka nadom "Dinamo je u rasulu", ali u Maksimiru ako ništa drugo imaju novca za ozbiljne zahvate na tržištu, pa ni Hajduk ne smije samo gledati.

Stoga tko kaže da primjerice Kleinheisler ne bi 30. rođendan mogao proslaviti u travnju u bijelom dresu? I on je božićna ćakula što se priča Pjacom i Rivom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 19:38