Dominik Prpić (arhiva)

 DUJE KLARIC Cropix
ZALOG ZA BUDUĆNOST

Vratio se u Hajduk i zabio već u prvoj utakmici, ali neće mu biti lako doći do minutaže u borbi za naslov

19-godišnjak je potvrdio da može biti kvalitetna ‘prijetnja‘ iskusnijim suigračima zadnje linije
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. siječanj 2024. 21:25

Dominik Prpić se vratio pogotkom. Prije godinu dana na istarskim pripremama s Lekom u ulozi trenera, 19-godišnji stoper je predstavljao najugodnije iznenađenje zimske predsezone.

Promovirao se u standardnog središnjeg braniča u tercetu zadnje linije, ali potom se ozlijedio propustivši završna tri mjeseca proljetne polusezone. Odradio je zatim posudbu u Radomlju prošle jeseni, vratio se formu i ponovno je u konkurenciji.

Protiv Aluminija, protivnika kojeg je dobro upoznao igrajući upravo za spomenuto Radomlje, povratničku pripremnu utakmicu obilježio je zgoditkom. Dvaput se našao u prigodi pred suparničkim vratima pokazavši da je opasan u ofenzivnom skoku, da ima sklonosti napadačkom nogometu. Prpić se nedvojbeno nameće kao igrač koji ulazi u stopersku konkurenciju, premda je uvjerljivo najmlađi u kvartetu.

Uz Šarliju, Uremovića i Eleza morat će dobro zapeti kako bi na proljeće dobio značajniju minutažu, ali potvrdio je da može biti kvalitetna “prijetnja” iskusnijim suigračima zadnje linije. Jedno od rješenja na koje se Karoglan može osloniti. Kada se početkom veljače vrati i Ferro, bit će ukupno pet stopera u konkurenciji, trebalo bi biti dovoljno za mirno proljeće u zadnjoj liniji. Barem tako perspektivno izgleda slika obrane početkom siječnja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 03:49