Davor Mladina i Paolo Tramezzani

 RONALD GORSIC Cropix
SVE JE OSVOJIO

Tramezzani(manija) sve jače trese Drosinu: Ne sjećamo se da je netko imao takvu navijačku i klupsku podršku

U sjajnoj atmosferi i pobjedom nad varaždinskim prvoligašem zaključen pulski dio sezone
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. svibanj 2024. 11:31

Bilo je uspješnih trenera u povijesti kluba, ali ne sjećamo se da je netko od njih imao takvu navijačku i klupsku podršku kao Paolo Tramezzani.

Posljednji susret sezone u Puli, u kojem su Zeleno-žuti zasluženo slavili tri boda nadigravši Varaždin, protekao je u sjajnoj atmosferi. Na tribinama oko 1100 gledatelja, ali audio kulisa i barometar raspoloženja na maksimumu. I glavni refren od početka do kraja, i nakon toga u pozdravima igrača i struke “za ovu sezonu”, bio je:
“Paolo ostani!”.

Tablica HNL-a, otkako je Istru prije 14 kola preuzeo Tramezzani, u subotu prijepodne nudila je nestvarnu sliku. Dinamo 35, Rijeka 27 i Istra 1961 23 uz samo tri poraza (Dinamo, Rijeka, Hajduk). Učinak Zeleno-žutih u posljednjih pet kola je 4 pobjede i 1 remi, 13 od 15 bodova. Gotovo da svi žale što je kraj sezone, iako je i sam trener na presici kazao...

- Jest, imamo konstantu dobre forme, ali ipak se osjeća dužina sezone i polako umor odnosi svježinu. Igračima nakon Gorica treba zasluženi odmor...

image

Paolo Tramezzani

GORAN SEBELIC Cropix

Ozljede ukazuju na intenzitet u ova tri mjeseca uz talijanski dril. Istra na treningu ide do daske, na utakmicama samo nastavljaju. Igra čovjeka na čovjeka po cijelom terenu se pokazala učinkovit taktički izbor, ali vrlo zahtjevan u fizičkom smislu. Uz dužinu sezone, logično je da se osjete i posljedice. Za Goricu i finiš prvenstva Tramezzani neće imati Petrusenka, Valinčića, Maurića, a Blagojević je dobio žuti karton broj 3, što je šteta jer igra kao da ima 27, a ne 37 godina. Nažalost, ozljedu je zaradio i Fago Lawal, no ona nije tako teška kako se u prvih mah činilo. Za Goricu nije u opciji, ali za dva tjedna mirovanja bit će O.K., što znači da će biti spreman za pripreme.

Mladi potencijali

Lawal je, napomenimo, u petak na Drosinu privukao “snimatelja” koji skautira za AC Milan. Mladi nigerijski reprezentativac, koji je i ovaj put dotaknuo high speed 36,2 km/h, nije postigao gol u četvrtoj uzastopnoj utakmici, dijelom i zato što je morao izići zbog ozljede aduktora. No, “pratnja” će i dalje biti uz njega jer su njegovi fizički i tehnički potencijali vidljivo više razine.
Veliko je ohrabrenje da su mlađi igrači potvrdili svoje potencijale. Što se prije svega odnosi na Matea Lisicu. Užitak je vidjeti kako brzinom praši pored suparnika, oslobodio se, dao je i gol, namještao, prolazio u driblingu. Jaganjac je upisao prvijenac, ali ono što je u igri pokazao, a to je taktička inteligencija, čuvanje lopte, uzimanje linije kretanja braniču i slično, dobar je znak.
Tramezzani je pored Lisice i Jaganjca na klupu uveo i dva “klinca”, Ivaniševića i Đuranovića. Dio su kadra i “juniorski kadeti” Ahmeti i Kumar. Svi, uključujući iskusnije igrače, napravili su iskorak u igri i naznačili prostore daljnjeg napredovanja.

- Ovo je momčad koja ima veliki potencijal jer je više od pola igrača u kategoriji mladih. Užitak mi je s njima raditi - kazao je Tramezzani na presici.

Nije imao odgovor hoće li nastaviti, nego je iznio ono što je u stvari i realnost.

- Razgovaram sa klubom, moramo se naći i ovog tjedna ili nakon Gorice. Oni znaju što ja mislim, ja znam što oni žele. Vizije su nam slične. U Puli mi je odlično, kao i obitelji. Danas su me navijači dirnuli u srce. Imamo sam razne angažmane, i u većim klubovima, ali ovakvu familijarnu i prisnu atmosferu nisam još doživio. Emotivno su me protresli kao trenera i kao čovjeka.

Naznake sugeriraju da je veći postotak da će Talijan ostati, iako u nogometu ništa nije 100% sigurno. No, i za njega kao trenera bila bi šteta da odlično započeti posao u Puli ne odvede u višu razinu. Uostalom, obitelj na tribinama, odnosno, kćerka na terenu koju je grlio cijelio vrijeme, ukazuje da se odlično uklopio u pulsku zbilju. Dok se ne razriješi to pitanje, navijačko okruženje će strepiti i nadati se happy endu, odnosno, startu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 16:45