DAMIR KRAJAC Cropix
UTRKA SE NASTAVLJA

‘Kraljevi remija‘ HNL-a u žestokoj bitci za Europu: Dio igrača je ‘out‘, ali san i dalje živi

Da se madridskom Realu dogodi ovakva situacija, alibija bi bilo na sve strane
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 09. travanj 2024. 13:55

Na 29 odigranih utakmica, nogometaši Lokomotive remizirali su čak 14 puta i ovosezonski su “kraljevi remija” HNL-a, ispred Varaždina, koji je upisao 12 neodlučenih rezultata. U subotu su s Goricom Lokosi deseti put remizirali kao domaćini, konačni 1:1 (1:0) rezultat kudikamo je više zadovoljio goste, koji su većim dijelom dvoboja bili “u mišjoj rupi”. Posebno u prvom dijelu, kad su praktički dvaput prešli centar i na odmor su otišli samo s pogotkom minusa.

Nije, dakle, bilo osmijeha na licima igrača s Kajzerice poslije okršaja s Velikogoričanima. Propuštena je prilika da se preskoči Osijek na ljestvici i zasjedne na četvrto mjesto koje vodi u Europu, sad Osječani imaju bod više i ta se “mrtva utrka” nastavlja. Nisu Lokosi uspjeli do kraja materijalizirati osjetno bolju igru u prvih 45 minuta, potom je, po nepisanom nogometnom pravilu, stigla kazna u nastavku i dva su boda odjedrila iz Kranjčevićeve.

Neće biti žalopojki

No, kad se sve realno sagleda, kad se uzmu u obzir sve činjenice i okolnosti, treba objektivno reći da je ovo što Lokomotiva radi u nastavku sezone daleko, daleko iznad svih očekivanja. Podsjetimo, naime, da su u zimskom prijelaznom roku Lokosi ostali bez trojice standardnih igrača (Živković, Milićević, Tuci), a ozlijedio se i Bubanja, koji se protiv Gorice vratio nakon dvomjesečnog izbivanja. Na kraju jeseni, istaknimo to, jedini je cilj bio što prije pobjeći Rudešu i definitivno osigurati ostanak u ligi, međutim odlične igre i rezultati podigli su ambicije - što je logično! - i odjednom se na Kajzerici mašta o Europi.

A uoči dvoboja s Goricom, sjajni trener Silvijo Čabraja, ostao je bez još trojice standardnih igrača, suspendirani su bili Mudražija i Goričan, ozlijeđen je Kalaica, za njega je ova sezona završila. K tome, već se u prvom poluvremenu ozlijedio Leovac (aduktor), no izdržao je do odlaska na odmor. Da se madridskom Realu dogodi ovakva situacija, alibija bi bilo na sve strane.

Ali, Čabraja nije rekao ni riječ, ne “kuka”, nego radi s dečkima koje ima. I izbori li u preostalih sedam kola plasman u Europu, bit će to čudesna sezona, u kojoj su, uz dobre igre i rezultate (dodajmo i plasman u polufinale Kupa), definitivno promovirani nadareni mladići Žilinski, Fetai, Smakaj, Canjuga, Krivak, Šotiček...

Lokosi u subotu gostuju u Varaždinu, vraćaju se Mudražija i Goričan, vraća se i Bubanja, koji bi trebao igrati srednjeg braniča u paru s Mersinajem. Neće biti suspendiranog Vranjkovića, vjerojatno ni Leovca, Kalaica je otpao prošloga tjedna, no nikakvih žalopojki s Kajzerice neće biti. Cilj je vratiti se doma sa sva tri boda...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 21:29