Silvijo Čabraja

 RONALD GORŠIĆ/Cropix
PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA

Zagrepčani nakon uvjerljive pobjede gledaju prema Poljudu: ‘Želimo se s bodovima vratiti iz Splita‘

Pobjedom protiv Rudeša (3:0) nogometaši Lokomotive uspješno su nastavili utrku za plasman u Europu
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. ožujak 2024. 11:12

Uknjižena su nova tri boda i zadovoljstvo se na Kajzerici može opipati. Pobjedom 3:0 (0:0) protiv Rudeša nogometaši Lokomotive nastavili su svoju utrku za plasman u Europu, pa iako rezultat sugerira da je uspjeh lako ostvaren, nije to bilo baš tako.

Rudešani su, naime, u prvih 45 minuta još kako namučili Lokose, imali su i dvije-tri prilike za pogodak, no nisu uspjeli zatresti mrežu Čavline. A nakon što je Lokomotiva povela (Marić, 57. minuta), utakmica je otišla u jednosmjernu ulicu i rezultat je na kraju mogao biti i ružniji za goste...

- Imali smo problema u prvom dijelu, Rudeš je dobro igrao. Uostalom, nisu samo nama napravili probleme, u većini utakmica koje su odigrali bili su dobri, ali im je zakazala realizacija. Imaju igrače koji su igrali ozbiljni nogomet, znali su se dobro postaviti i nije ih bilo lako probiti. No, kad smo poveli, onda se i Rudeš morao otvoriti i tada je moja momčad došla “na svoje”. Osim tri postignuta pogotka, stvorili smo još nekoliko velikih prigoda - rekao je jutro nakon dvoboja uspješni trener Lokosa, Silvijo Čabraja.

Šotiček opet bljesnuo

Protiv Rudeša nije bilo standardnog stoperskog para Mersinaj - Kalaica, morali su zbog kartona preskočiti subotnji okršaj, pa su na pozicijama srednjih braniča zaigrali bočni braniči, Vranjković i Leovac. Jeste li zadovoljni njihovom igrom?

- Da, dobro su odradili posao. Leovac je u karijeri već igrao na toj poziciji, dok je Vranjković prvi put bio stoper. I pokazao je da može kvalitetno odraditi posao, ta je spoznaja svakako veliki plus uoči završnice sezone.

Opet je bljesnuo tinejdžer Marin Šotiček, bio je dvostruki strijelac, ali i stalna opasnost za vrata Rudeša. Vrlo dobro je odigrao i pokretljivi Robert Mudražija, asistirao je Šotičeku za jedan pogodak, bio ga je pun travnjak...

- Kad momčad dobro izgleda, onda i kvalitetni pojedinci iskoče. Ovaj put su to bili Šotiček i Mudražija, najvažnije je da smo kao cjelina bili dobri, to je naša najveća snaga. Deset kola prije kraja u utrci smo za plasman u Europu, moramo nastaviti igrati na ovoj razini i skupljati bodove.

U subotu gostujete na Poljudu kod Hajduka, nakon ove pobjede puni samopouzdanja putujete u Split?

- Svaki je uspjeh iznimno važan, donosi pozitivno ozračje i stvara pobjednički mentalitet. Odigrali smo dosad dvije utakmice s Hajdukom, jednom smo remizirali, u Kranjčevićevoj je bilo 1:1, dok smo na Poljudu minimalno izgubili 0:1, ali bili su to do samoga kraja neizvjesni okršaji. Nadam se da ćemo i u subotu na Poljudu odigrati dobru utakmicu, ova momčad to svakako može i želimo se s bodovima vratiti u Zagreb - jasan je Čabraja.

Slatke brige

Kako sad stvari stoje, trener Lokosa moći će za splitski dvoboj računati na sve igrače. Među kandidate za nastup vraćaju se srednji braniči Mersinaj i Kalaica, a očekuje se i potpuni oporavak Krivaka, kojeg nije bilo na zadnje dvije utakmice zbog bolova u leđima. Trebao bi Čabraja, dakle, imati “slatke brige” oko sastavljanja momčadi koju će sučeliti Hajduku, u posljednjoj utakmici uoči prvenstvene stanke. A nakon te dvotjedne pauze, u posljednjoj četvrtini prvenstvene utrke očekuje se i povratak ozlijeđenog Vladana Bubanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 08:46