Igrači Gorice

 GORAN MEHKEK Cropix
NAKON DVOSTRUKOG PORAZA

Gorica može ‘zapapriti‘ bitku koju je i sama trebala voditi, za Osijek nedostaju tri jako važna igrača

Neki igrači odredit će svoju sudbinu upravo u nadolazećim dvobojima
Piše: Toni RoićObjavljeno: 26. travanj 2024. 20:32

Nakon poraza od dva vodeća kluba Rijeke i Dinama, za Goricu u nedjelju slijedi još jedan vrlo zahtjevan izazov jer joj u goste dolazi četvrtoplasirani Osijek, koji vodi mrtvu trku s Lokomotivom za posljednje europsko mjesto.

Po dosta kriterija, kao i rezultatima u prvom dijelu sezone, Gorica je također trebala biti posve ravnopravni sudionik te borbe za pretkolo Konferencijske lige, ali 2024. godina donijela je u nogometno Turopolje samo razočaranje, garnirano brojnim porazima i odlaskom dotadašnjeg trenera Dinka Jeličića. Sada je Gorici preostao tek pokušaj osvajanja šestog mjesta, kako bi se izbjegla druga najlošija sezona od šest prvoligaških, a trener Rajko Vidović u preostalih pet kola radit će i selekciju za ljetne pripreme.

Stoga očekuje od igrača da budu maksimalno motivirani jer oni koji su na vagi hoće li ostati ili otići, svoju sudbinu će uvelike odrediti baš pokazanim u dvobojima koji slijede. Za Osijek trener Gorice nema sve igrače na raspolaganju i bit će promjena u početnoj jedanaestorici. Josip Mitrović je izvan konkurencije jer je u Rijeci dobio treći akumulirani žuti karton, a na Rujevici je u drugom poluvremenu nastradao i Krešimir Krizmanić. Zbog ozljede je morao izaći iz igre, a detaljni pregledi ovoga tjedna pokazali su da je riječ o rupturi ligamenta gležnja. S ozljedama takvog tipa treba biti vrlo oprezan i ne žuriti s povratkom u treninge bez potpunog oporavka, tako da još nije sigurno koliko će utakmica Krizmanić propustiti.

Dvoboj s Osijekom propustit će i najbolji strijelac Tim Matavž, koji još nije zaliječio zadnju ložu zbog čega nije igrao prošla tri kola. Golovi su i inače najveći problem Velikogoričana, postigli su ih samo 29 u 31 ligaškoj utakmici, te su od njih slabiji samo već Rudeš (13) i osmoplasirana Istra (27).

Vidović najavljuje da bi u završnici prvenstva trebali popraviti efikasnost i igrati ofenzivnije, a golgetersko buđenje Vujnovića i Jurića bilo bi najbolji korak u tom pravcu. Za to će trebati i pomoć ostalih suigrača da se igra agresivnije, brže i okomitije jer jedno je bilo stati u blok protiv jačih momčadi kao Dinamo i Rijeka, a drugo je nadmetati se s kvalitetom sličnim suparnicima...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 20:33