MARKO JURINEC/Cropix
JAVNA KRITIKA

Nogometaše Osijeka ispred stadiona dočekala vulgarna poruka navijača. Zekić: ‘Nisam zabrinut‘

Nezdovoljstvo nakon nekoliko loših gostovanja kulminiralo je spadanjem iz Kupa
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. veljača 2024. 15:34

Na ogradi uz prilaznu cestu koja vodi prema Opus Areni nogometaše Osijeka u srijedu je, dok su dolazili na trening, zatekao transparent s porukom: "Igrajte pi... J.... vam mater!". Nakon razgovora ugodnog s navijačima koji su ih dan ranije došli bodriti u Kranjčevićevoj, a koji je skupina pristalica bijelo-plavih s igračima nastavila ili barem pokušala nastaviti na benzinskoj postaji na autocesti, jasno je kako su "na tapet" došli i jedini koji su u posljednjih godinu, godinu i pol turbulentnih dana jedinog slavonskog prvoligaša uglavnom bili pošteđeni javnih kritika.

Nezdovoljstvo nakon nekoliko loših gostovanja kulminiralo je ispadanjem u četvrtfinalu Kupa, jedinom natjecanju u kojem je Osijek još uvijek bio "živ", je eskaliralo. Zoran Zekić pretpostavio je odmah nakon poraza od Lokomotive što bi moglo uslijediti.

image
RONALD GORŠIĆ/Cropix

- Svjestan sam da atmosfera oko nas sada neće biti najbajnija, da će biti jako teških trenutaka i negativnih konotacija, ja sve to razumijem... Ali ne želim upasti u defetizam, osjećam veliku odgovornost da ovo izvedemo na pravi put i da se vratimo pozitivi. A jedino što možemo je da imamo što bolje rezultate i što bolju igru već u idućoj utakmici koja nam slijedi za četiri dana - kazao je.

Osijek je u procjepu između trenutka u kojem se nalazi i ondje gdje želi biti, odnosno okretanja novog lista na ljeto kada se očekuje ozbiljna rekonstrukcija kadra i još jedan novi početak. Puno puta je posljednjih mjeseci iduće ljeto označeno kao ključno u klupskim projekcijama, kao ljeto u kojem se moraju ispraviti mnoge pogreške u selekciji kadra koje su napravljene posljednjih nekoliko sezona. Uostalom, zbog toga je i angažirano jako ime na mjestu sportskog direktora.

Međutim do tog ljeta treba izgurati, a na Opus Areni trebaju se jasno odrediti što je imperativ u preostalih 12 prvenstvenih kola koliko je ostalo za odigrati. Je li to plasman u Europu koji osim kontinuiteta i prestiža Osijeku još od ljeta 2017. nije donio ništa drugo osim muke i poneke blamaže? Ili je to stvaranje baze za iduću sezonu i još jača promocija "diplomaca" iz vlastite škole nogometa što je nekoliko godina bilo zanemarivano i na štetu rezultata, odnosno 4. mjesta koje vodi u Europu pod uvjetom da Lokomotiva ne osvoji Kup. Dojam je da Zekić želi iskombinirati i jedno i drugo.

- Nemojte me navlačiti na tu temu. Ja sam trener ove momčadi i za mene su moji igrači najbolji. O ljetu se puno priča, ali do ljeta treba dogurati. Nisam ja zabrinut za budućnost kluba, znamo u kojem smjeru idemo i način na koji ćemo to napraviti. Naravno da to nije lako napraviti, pogotovo ne preko noći. A onda u tome svemu dogodi se da se u nekim trenucima kada treba nešto otići na tvoju stranu ne ode... Puno je tu izazova, puno promišljanja i ne baš lakih trenutaka, ali tako je to u životu... Najjednostavnije je i najgore se predati i početi kukati - zaključio je.

image
RONALD GORŠIĆ/Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 01:58