CROPIX Cropix
NOGOMETNA GROZNICA

Rekord je pao! Na najmodernijem stadionu u Hrvatskoj ispisana povijest dva dana prije početka prvenstva

Euforija je u gradu na Dravi, svi žele ugrabiti svoje mjesto u novoizgrađenoj velebnoj Opus areni
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. srpanj 2023. 09:21

Rekord je pao! Nije dugo trebalo da se ispišu povijesne brojke, u samo dva tjedna otkako su otvorene blagajne Osijek je prodao sezonskih pretplata kao nikad prije! Već nakon prvog dana slobodne prodaje godišnjih ulaznica, a nakon što su prethodna dva tjedna pravo prvokupa imali lanjski pretplatnici, već je 5007 godišnjih ulaznica imalo svoje vlasnike.

Iz kluba nam kažu kako Osijek nikad, barem otkako je HNL-a, nije imao više sezonskih pretplatnika. A do subote i prve utakmice u Opus areni protiv Slavena Belupa bit će ih još i više jer novi navijači konstantno dolaze na prodajna mjesta podno sjeveroistočne tribine Osijekova stadiona iako se, kako nam kažu u klubu, zbog velikih vrućina sve više njih odlučuje na online kupovinu ulaznica.

Sada je jasno kako će pogled na istočnu tribinu biti spektakularan jer još malo pa je nestalo ulaznica za taj dio stadiona. Naime, obiteljska mjesta na jugoistoku su rasprodana, nema više slobodne stolice niti na sektorima C4 i C5 istočne tribine, a u vrijeme pisanja teksta tek po jedno mjesto u sektorima C2 i C3 bilo je bez svoga vlasnika.

image
IVAN PERIC Cropix

Sektori se popunjavaju

Popunjava se i sektor C1, koji se nalazi najbliže mjestima predviđenima za gostujuće navijače na sjeveroistoku, a koja su od ostatka stadiona odvojena ogradom od pleksiglasa i gustom mrežom kako bi se spriječila bilo kakva mogućnost incidenta. Solidno ide prodaja i sektora B1 na sjeverozapadnoj tribini, te onih skupljih godišnjih ulaznica na zapadnoj tribini (a koja koštaju 150 i 250 eura), popunjava se i jug, dok očekivano zasad najmanja potražnja vlada za mjestima na sjevernoj tribini, iako i je na njoj određeni broj navijača našao svoje mjesto. Jednostavno, lošeg mjesta nema. Teren je s bilo kog mjesta na tribini kao na dlanu, uostalom, najudaljenija mjesta u Opus areni bliža su travnjaku nego što su bila ona najbliža u Gradskom vrtu. U slobodnoj prodaji nije tek, naravno, sektor izdvojen za goste te dio južne tribine, odnosno, D3 koji se nalazi odmah iza gola, na kojem će biti smještena Kohorta, a koja godišnje ulaznice za svoj sektor prodaje u svojoj udruzi.

Bitno nadmašen

Već sada je izvjesno kako će prosječan posjet iz prošle sezone, a na tribine Gradskog vrta u prosjeku je dolazilo 4.044 gledatelja po utakmici, što je prema dostupnim podacima i rekordan posjet u ovom stoljeću, biti nadmašena. I to bitno. A to sugerira i brojka od 5.500 navijača koliko ih se do sada učlanilo u klub, a članarina između ostalog omogućava i kupnju ulaznica po povlaštenoj cijeni, odnosno, u pola iznosa u redovnoj prodaji. Kao i prošle sezone prodaja sezonskih ulaznica trajat će do konca kolovoza i bit će zanimljivo vidjeti na kojoj će brojci stati. Pogotovo jer je u sezonsku ulaznicu uključena i utakmica protiv mađarskog ZTE-a u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a koja se igra već idućeg tjedna.

Do prve utakmice u Opus areni broji se sitno, a do subote sve mora biti spremno. U utorak je u i oko stadiona bilo živo, između ostalog se dotjerivao teren, čistile tribine, ukratko, odrađuju se posljednje pripreme prije nego što Opus arena i službeno bude otvorena utakmicom. Iako nogometni kompleks na obali Drave živi već neko vrijeme. Igrači odavno koriste sve pogodnosti koje im se nude. Stjepan Tomas u utorak je, a isto će ponoviti i u srijedu, organizirao po dva treninga, prijepodnevni u velikoj teretani koja između ostalog ima i tartan stazu, te poslijepodnevni u kampu koji se naslanja na stadion. Kafić na jugozapadu pruža debeli hlad, a tu su sklonište od sunca u utorak u prijepodnevnim satima kada smo obišli stadion mnogi pronašli. Slobodnog stola skoro pa i nije bilo. Dugo čekani fan shop će, pak, biti otvoren prije prve utakmice u novoj sezoni.

Pojedinačne karte

Inače, uz godišnje ulaznice, od srijede će u prodaju biti puštene i pojedinačne ulaznice za utakmicu protiv Slavena Belupa. Prodavat će se po cijeni od 5 eura (sjever B1), 6 eura (sjever B2, B3) i jug (D1, D2, D4), za istok 7 eura (C1, C2), 8 eura (C3, C4, C5), te za zapad 7,50 eura (A1. A6), 10 (A2,A5), 15 (A3, A4), a VIP mjesta koštaju 75 eura. Te cijene, naravno, vrijede za članove NK Osijek, a oni koji to nisu trebat će izdvojiti dvostruko veći iznos. Za djecu do 15 godina s članskom iskaznicom ulaznice su upola jeftinije.

Mihael Žaper počeo s trčanjem

Još nema informacije kakva je težina ozljede Slavka Bralića, a koji je zbog ozljede zadnje lože prošlog vikenda napustio teren već u 22. minuti “generalke” protiv Shabab Al Ahlija. Zbog toga se nitko u klubu još ne želi zalijetati s procjenama oko njegovog oporavka i vremenskom odrednicom kada se može očekivati njegov povratak. S druge strane, kapetan Bijelo-plavih Mihael Žaper, koji je zbog ozljede propustio čitave pripreme, počeo je s trčanjem, no kada će se opet naći u konkurenciji za momčad teško je reći. (gđ)

Mario Jurčević otišao na Cipar

Povremeni slovenski reprezentativac Mario Jurčević, koji je ovoga ljeta napustio Bijelo-plave nakon što mu je istekao ugovor, pronašao je novi klub. Potpisao je ugovor s Apollonom Limassolom, prošle sezone petoplasiranom momčadi tamošnjeg prvenstva. Jurčević je s Cipranima dogovorio dvogodišnju suradnju. (gđ)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 16:58