GORAN MEHKEK Cropix
STRATEG MODRIH

‘VARleaks‘ je ozbiljno zatresao hrvatski nogomet, a evo što kaže Jakirović: ‘Možda će netko reći da sam lud‘

‘Po ovome što je izašlo, nitko tu nije oštećen, donesene su pravedne odluke‘
Piše: Vito TomasObjavljeno: 01. ožujak 2024. 14:46

Trener Dinama Sergej Jakirović održao je tiskovnu konferenciju uoči utakmice 25. kola SuperSport HNL između Osijeka i Dinama. Modri u Osijek putuju u vrlo dobrom raspoloženju, nakon prolaska u Kupu i slavlja protiv Rijeke u prošlom kolu prvenstva.

- Stanje u momčadi je dobro, imamo jedino Brodića s virozom, vidjet ćemo kako će se to razvijati do utakmice. Ogiwara je jučer počeo trčati, Bulat radi trenutno u fitnessu, bolje mu je, no još ima problema s gležnjem. Umor je prisutan, no igramo dobro tako da je raspoloženje na visokom nivou. Imamo zahtjevnu utakmicu protiv Osijeka koji kod kuće igraju drugačije, lepršavo, potaknuti sjajnom atmosferom. Moramo napraviti sve da budemo taktički odgovorni, da im ne dopuštamo puno prostora i da prije svega zaustavimo Miereza. On je njihov okidač, donosi dodatnu energiju cijeloj ekipi.

Dinamo je protiv Gorice igrao u poprilično izmijenjenom sastavu u odnosu na utakmice s Rijekom i Betisom.

- Bit će možda jedna ili eventualno dvije promjene u odnosu na utakmicu s Goricom, no još imamo dva treninga za konačnu odluku. Fokus je na Osijeku, nema preskakanja utakmica, PAOK je tek u četvrtak. Naravno da Dinamo uvijek ide na pobjedu, no maksimalno respektiramo domaćina. Trebat će nam dobra energija i agresivnost.

Prvi ovosezonski susret ovih dviju momčadi na Opus Areni završio je pobjedom Dinama 3:2 nakon dramatične završnice u kojoj smo vidjeli dva jedanaesterca.

- Pa dva dana prije te utakmice smo ispali u Pragu u nadoknadi, tako da nije sama ‘pozitiva‘ u tih 90+, to se u nogometu sve izjednači. Ovo je skroz drugačija situacija, momentum, momčad je u uzlaznoj putanji. Trebamo to iskoristiti, idemo utakmicu po utakmicu. Vidjet ćemo u kojem sustavu će moj prijatelj Zoran Zekić izaći, mislim da on ni danas ne zna u kojem sustavu će igrati. Imaju jako puno igrača koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu, ali Mierez je sigurno referentna točka svega.

Hrvatski nogomet proteklih dana trese VAR afera.

- Klub je jučer dao službeno priopćenje zajedno s još nekoliko klubova i to je sve što ću ja reći. Suci su pod pritiskom kao i svi mi, greške im se gledaju pod povećalom, rekao bih čak više nego u Europi. I strani suci griješe, no to je sastavni dio sporta. Kad je Švicarac sudio penal za nas protiv Betisa bio je sedam metara daleko pa ga je prevarilo, no VAR ga je srećom ispravio. VAR je sigurno pravedniji, no pitanje je kako ga se koristi.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić izjavio je kako ne bi imao ništa protiv javnog objavljivanja snimki iz VAR sobe.

- Ne znam kakvo stajalište ima UEFA i druge države, ali ja se time ne bavim. OK, vidiš tko ti sudi, pa da vidiš kriterij, kako će suditi, to je sasvim normalna priprema za utakmicu. Ako HNS donese tu odluku, ja nemam ništa protiv.

VAR skandal stavio je veliki pritisak na suce, razgovaralo se čak i o potencijalnom bojkotu, a fokus je umjesto na napetu završnicu prvenstva prešao na sudačke pogreške.

- Pa ne znam tko je pokraden, ispada da smo svi pokradeni. Ali, po ovome što je izašlo, nitko tu nije oštećen, donesene su pravedne odluke. Sad je li zaleđe milimetar ili nije... Ja krećem uvijek od sebe, izgubili smo 0-3 od Lokomotive, imao sam dvije zamjerke koje su se pokazale točnima, ali kakav bih ja bio trener da se nakon 0-3 vadim na suđenje. Pogriješio sam ja, pogriješili su oni, svi smo ljudi od krvi i mesa. Negdje ti daju, negdje uzmu, možda sam lud čovjek, ali mislim da ako se greške i dogode da nisu namjerne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 04:35