Zoran Zekić

 IVAN PERIĆ/Cropix
OSIJEK U KRANJČEVIĆEVOJ

Zekić: Moramo promijeniti svijest i biti na maksimumu. Sve drugo je pogubno i nakaradno

"Možemo filozofirati pet dana, ali sve se svodi na to da mi moramo biti pravi"
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. veljača 2024. 23:08

Osijek će u pet dana odigrati dvije utakmice visokog uloga protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, prvo prvenstvenu, a potom i četvrtfinale Kupa. Svaka nosi specifičnu težinu, u HNL-u su izravni rivali za četvrto mjesto - Osijek je u prilici odmaknuti na velikih osam bodova, Lokomotiva se približiti samo na dva - dok u dvoboju Kupa neće biti prilike za popravak.

Zoran Zekić se nije dao “upecati” na pitanje koja od te dvije utakmice je za njegovu momčad najvažnija.

- Razmišljamo samo o prvoj utakmici i da damo sve od sebe, u ovom nam trenutku ne trebaju kalkulacije. Treba prvo odraditi utakmicu u petak, pa ćemo onda razmišljati o utorku - kaže trener Bijelo-plavih.

Podvući će sljedeće...

- Možemo filozofirati pet dana, ali sve se svodi na to da mi moramo biti pravi. Kranjčevićeva je za nas uvijek težak teren, tako je bilo i dok sam bio u Osijeku u prvom razdoblju, iako smo nerijetko tamo znali pobijediti. Ali, ponovit ću ono što sam rekao nakon Gorice - nema razloga da odigramo utakmicu ispod te razine.

Stanje terena u Kranjčevićevoj tema je već dulje vrijeme, no Zekić u tome ne želi tražiti alibi.

- Pričali smo i prije Pule o lošem terenu, bili smo kao spremni na sve, a onda... Još se vraćam na tu utakmicu, nadam se da više neću, ali ona treba biti upozorenje za ubuduće.

Uoči dvije utakmice koje bi mogle odrediti Osijekovu sezonu zabrinjavajući je učinak Bijelo-plavih u gostima. Izvan Opus Arene Osijek ove sezone ne da ne blista, nego je u prvenstvu samo “fenjeraš” Rudeš osvojio manje gostujućih bodova.

Osječani su uzeli samo devet bodova na deset gostovanja, a samo su na jednom (i to na Poljudu) uspjeli sačuvati svoju mrežu.

Što se događa s ekipom kada napusti Opus Arenu?

- Događa se isto što nam se događalo u mojoj prvoj sezoni kad sam došao za trenera Osijeka. Moramo promijeniti svijest i svoje mentalno stanje. Svaka utakmica je teška i nadam se da smo svi svjesni da moramo biti na maksimumu kako bismo došli do pozitivnog rezultata, sve drugo je pogubno i nakaradno - kaže Zekić.

Promjena u kadru u odnosu na prošlu utakmicu vjerojatno će biti. Teško je za očekivati kako će Lovrić biti starter nakon dvije utakmice u kojima je zamijenjen već na poluvremenu, a i pitanje je što s Bukvićem koji je već dulje vrijeme ispod razine na kojoj je bio na početku sezone. Istovremeno, stanje s momčadi nije idealno, iako se kapetan Jugović vratio nakon što je u prošlom kolu odradio suspenziju zbog žutih kartona. Drambajev je počeo trenirati, ali još nije u konkurenciji za utakmice jer više od mjesec dana nije bio u trenažnom procesu, ali pod znakom pitanja je jedan, ali za igru Osijeka itekako važan, čak i ključan igrač. Naime, Nejašmić je ovaj tjedan propustio tri dana rada s momčadi.

- Nejašmić od utakmice protiv Gorice nije uopće bio u trenažnom procesu. Dobio je udarac, vidjet ćemo još na posljednjem treningu u kakvom je stanju i onda odlučiti - otkrio je Zekić.

Tandem Ramon Mierez - Ladislav Almasi dominirao je u drugom poluvremenu protiv Gorice. Hoće li u Kranjčevićevoj u petak Osijek odmah krenuti u formaciji s dvojicom napadača ili će to biti plan B i opcija za kojom će posegnuti u kasnijoj fazi utakmice ovisno o rezultatu, Zekić još nije spreman otkriti...

- Sve što o tome mogu reći jest da je to naša dodatna kvaliteta i rješenje više u napadačkom dijelu. Hoće li to biti od početka ili će biti kasnije ovisi i o analizi naših trenutnih snaga, našeg raspoloženja, naše forme i, naravno, protivnika - zaključio je trener Bijelo-plavih.

Linker
27. srpanj 2024 02:10