Goran Sebelic/CROPIX
REAKCIJE TRENERA

Zekić: Neshvatljivo, bolno i doista neočekivano; Tramezzani: Ovo nam je dobar temelj za nastavak

Istre 1961 pred svojim je navijačima pogotkom Ekonga srušila Osijek
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 10. veljača 2024. 18:48

Prvi je pred novinare u subotu u Puli stigao Zoran Zekić. Malo je reći da je bio ogorčen i istodobno razočaran nakon poraza od Istre 1961 (1:0).

- Prvo čestitam igračima Istre na pobjedi, oni su je zaslužili jer su, između ostalog, pokazali više htijenja i želje za pobjedom! Mi smo bili nedopustivo loši u prvom poluvremenu. Ne mogu to razumjeti, ući u utakmicu tako bez energije, emocije, bez ikakvog pristupa. Neshvatljivo. Ovaj poraz jako boli i doista nisam očekivao takvo izdanje svoje momčadi.

Referirao se na nekoliko stvari...

- Znali smo da će Istra biti agresivna, za to smo osnažili sredinu, ali ako nemate pristup kakav treba imati jedna profesionalna momčad, onda je to izvor svih drugih slabosti. Je, naravno da je nedostajao Mierez, koji nam daje taj ton agresivnosti, ali ne možemo sada imati taj alibi. Kao ni teren, budući da su obje momčadi igrali na istome. Almasi? Dečko se borio, ali pustili su ga usamljenog naprijed, odsječen teško nešto može uraditi. Morat ćemo nakon ovog izdanja vrlo ozbiljno porazgovarati. Ovo nema smisla...

Paolo Tramezzani je, dakako, bio suprotnog raspoloženja.

- Prije svega, čestitam svojim igračima na važnoj pobjedi, ali iznad svega na pristupu koji su imali. Zato sam jako sretan upravo zbog njih i poruka koje ovakav pristup, sa srcem, strašću i energijom šalje. Kad se igra za momčad, daje sve od sebe, onda se stvaraju pretpostavke da se ostvaruju pobjede. Nakon utakmice zahvalio sam se igračima na takvom izdanju, pokazali su puno toga što me puni optimizmom i vjerom da će se nastaviti u takvom pravcu.

Talijanski je trener pokazao kako se sprema taktički utakmica, pitanje je li to trend ili...

- Kad se dođe u tijeku sezone, onda ne možeš odmah sve slagati onako kako kao trener misliš. Dao sam si dva-tri tjedna da sve dobro pohvatam, tamo do reprezentativne stanke bit će puno toga jasnije u kojem pravcu trebam taktički djelovati. Tri treninga koja sam odradio bili su usmjereni s pripremom upravo za Osijek jer ovog je trenutka rezultat bio jako važan. Momci su sve dobro prihvatili, kazao sam to i na presici u najavi, a na najbolji su to način prikazali u utakmici. Večeras se mogu opustiti, a ja već od odlaska sa stadiona moram misliti na iduću utakmicu. Od sutra to vrijedi i za igrače jer dobre stvari su takve samo ako se ponavljaju. Ovo nam je dobar temelj za nastavak...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. srpanj 2024 23:32