GORAN MEHKEK Cropix
JASNA PORUKA IGRAČIMA

Zekić traži iskupljenje: ‘Ono je bilo ispod svake razine. U strahu je teško prijeći cestu preko zebre‘

‘Ako nemaš energije i motiva onda si pogriješio sport, pogriješio si zanimanje‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. veljača 2024. 13:37

Osječani nedjeljnu utakmicu protiv Gorice u Opus Areni (15.00) vide kao priliku za iskupljenje za Istru, a susret prošlog kola i loša predstava u Puli i dalje je tema u redovima Bijelo-plavih.

- Mora biti bolje u svakom smislu. Imamo motiva da se i energijom i kvalitetom, a na koncu i rezultatom iskupimo za ono što je bilo u Puli. Vidjeli smo na svojoj koži kako to izgleda kada nisi na 100 posto i nadam se da nam je to bilo posljednji put. Naša izvedba je bila ispod svake razine u svakom smislu.. Ako nemaš energije i motiva onda si pogriješio sport, pogriješio si zanimanje. Nadam se da o tome više nikada nećemo razgovarati... Znam da ponekad navijačima nije lako gledati Osijek u izdanju kakav je bio u Puli, nekada ni meni nije lako, ali moramo to zajedno istrpjeti, pomoći ovim dečkima da na kraju svi zajedno uživamo - kazao je trener Bijelo-plavih Zoran Zekić.

Od svojih igrača u nedjelju očekuje sve ono što nije dobio vikend ranije.

- Otkad sam došao ponavljam da moramo u svakom trenutku biti na 100 posto. Ne samo na utakmici nego i u treningu. Moramo ubrzati protok da rješavamo situacije 1 na 1. Nedostaje nam hrabrosti, odlučnosti, samopouzdanja... - rekao je i onda slikovito objasnio:

- Kada si u strahu onda je teško prijeći cestu preko zebre. Treba otpustiti kočnice i početi igrati nogomet.

Roko Jurišić, sada je izvjesno, zbog ozljede neće nastupiti zbog Gorice, zbog upale pete Oleksandra Drambajeva već nekoliko tjedana nema u trenažnom procesu pa bi na lijevom boku prvi puta ove sezone mogao početi Luka Zebec. Ozljede Miereza i Nejašmića, koji su u ovom trenutku ključni igrači Osijeka, ipak nisu takve da bi preskočili utakmicu protiv Gorice. A koliko Mierez znači bijelo-plavima vidjelo se u Puli.

- Nije najbajnija situacija, vidjet ćemo kroz iduća dva treninga. Roko je osjetio bol u mišiću u prvoj minuti utakmice u Puli. Nažalost, nismo to iskomunicirali do kraja i nije igrao kako zna. Za Ramona ne moram ni govoriti koliko nam znači u svakom smislu i koliko nam je nedostajao - zaključio je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 01:28