Zoran Zekić

 IVAN PERIĆ/Cropix
TRENER OSIJEKA

Zekić: Uvijek moramo patiti do kraja. Kad promašiš deset ‘mrtvaca‘ u dvije utakmice...

"Meni je ohrabrujuće kako smo izgledali i nadam se da ćemo ovako nastaviti"
Piše: SNObjavljeno: 03. ožujak 2024. 20:08

Nitko nije vjerovao da ćemo stvoriti toliko broj šansi protiv Dinama, bile su prve misli Zorana Zekića nakon što je Osijek na Opus Areni "otrgnuo" dva boda Modrima.

- Protiv Lokomotive smo imali pet "mrtvaca", danas opet toliko, a kad promašiš deset takvih šansi u dvije utakmice, to je previše za svaku momčad - rekao je Zekić za Max Sport.

Trener Osijeka istaknuo je da mu nije bila namjera da se njegova momčad povuče pred vlastiti gol u sudačkoj nadoknadi.

- Naravno da Dinamo ima kvalitetu, reagirao je sa zamjenama, a mi smo htjeli raditi pritisak, ali uvukao se strah u igrače, a i energetski više nije išlo. Trebali smo izbiti loptu, umjesto toga tražili pas... Takva nam je sezona, za sve se moramo ispatiti do kraja, ali ne trebamo sad kukati nego raditi dalje. Rekao sam igračima da sam ponosan na njih i da ovo treba biti temelj kako se ponašati u svakoj utakmici.

Zekić je istaknuo čime je bio zadovoljan.

- Imali smo dovoljnu dubinu preko Miereza, puno je bilo dobrih stvari, ali nikako da navučemo taj osmijeh do kraja. Tako to u životu krene, treba samo predano raditi, a meni je ohrabrujuće kako smo izgledali i nadam se da ćemo ovako nastaviti.

Dodao je da je sezona Osijeka "puna turbulencija".

- Događa se da su očekivanja velika pa su i frustracije veće, sve se to nakupilo i eskaliralo, bilo je puno igračkih i trenerskih promjena, mi se uz to navikavamo na drugačije uvjete, na novi stadion, a teško je poslije ovakvog terena doći na neki drugi i ostvariti pas igru. To nije alibi nego činjenica.

Osijek u sljedećem kolu gostuje na Rujevici (nedjelja, 15.00).

- Nažalost, idemo tamo bez Ramona, Jugović je dobio jak udarac u kvadriceps, Çokaju je pukla arkada, bit će dosta posla za liječničku službu, nadam se da će se svi oporaviti. A i nije dobro da jedna momčad ovisi o Mierezu kao što mi ovisimo. Morat ćemo pronaći neko rješenje, volim dati priliku mladim igračima i to ne sporadično nego u kontinuitetu. I Prekodravac i Bukvić i Matković, i Vrbanac će dobiti šansu, sve su to igrači kojima se trebamo veseliti, a uz pametan rad i dobru selekciju Osijek sljedeće sezone može biti puno konkurentniji i stabilniji - zaključio je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 06:58