Ante Čačić

 DAMIR KRAJAC Cropix
ČEKA SE VELIKA VIJEST

Čačić najbliži klupi Dinama, pojavila se i nova kombinacija, evo koliku bi odštetu Modri morali platiti za Tomića!

Da se danas odlučivalo Ante Čačić bi bio novi trener. No, postoji, očito, razlog zašto se još nije
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. svibanj 2022. 17:38

Nije ni petak donio službenu potvrdu, Dinamo još nema trenera. Naizgled se ništa nije promijenilo, ali zapravo se iza kulisa 'igraju igre'. Radi tiha (ili glasna) diplomacija sa svih strana, u Dinamu je trenutno nekoliko različitih pogleda na tu problematiku. I premda će prema van svi emitirati priču kako je ovo normalan proces izbora trenera, kako sve ide po planu i nema razloga za brzanje, nije tajna da ovog trena u Dinamu ne postoji konsenzus svih onih koje se pita, koji odlučuju i(li) potpisuju. Da je odnos snaga pri odlučivanju u Maksimiru onakav kakav je bio nekad, ne sumnjamo da bi Dinamo već imao trenera. A to gotovo sigurno ne bi Goran Tomić, ali prije i on nego Ante Čačić. A po trenutnom prolaznom vremenu, baš je Čačić najbliži cilju!


Ponovit ćemo sve ono što smo već pisali. Čačić je osvajanjem naslova, podizanjem Dinamove igre i pobjedom nad Hajdukom zaradio nove kredite i nove 'obožavatelje', iako, naravno, još uvijek postoje sumnje, je li on pravo rješenje za sve izazove koji su Dinamu na putu od srpnja do prosinca. Iako je prije 10 godina Čačićev Dinamo dugo držao niz nepobjedivosti, ušao u Liga prvaka bez poraza i bio dominantan u HNL-u, prošle su godine, drugačiji su odnosi snaga i pogledi na nogomet i teško je jamčiti da će Čačić ponoviti 'uragan' iz 2012. Ali, dojam je ipak da, kad se sve zbroji, oko Čačića ima najmanje neslaganja unutar kluba. Pojavila se i ideja kako bi idealna kombinacija, Čačić trener, Damir Krznar pomoćnik!

Jer, Krznar i Čačić međusobno se jako uvažavaju, neki nas uvjeravaju i da neprestano komuniciraju i surađuju. I sad kad je Čačić bio trener, ali i jesenas kad je Krznar bio trener. Čačić se spominjao kao rješenje upravo nakon Krznara, ali, navodno tada nije želio doći upravo zbog respekta prema Krznaru. E sad, kad bi bili zajedno u stožeru, Čačić kao 'mudrac i šef', Krznar kao 'radnik i mislilac', mogli bi se dobro nadopunjavati. Međutim, ta opcija je ipak utopija, Krznaru trenutno odgovara uloga prvog trenera Dinama II, odnosno, uskoro zaprešićkog Intera kao Dinamove filijale.

image

Goran Tomić

JAKOV PRKIC Cropix


Od svih kandidata, Goran Tomić je onaj oko kojega je bilo najmanje prijepora, ajmo reći, prihvatljiv je i onima koji zagoravaraju neke druge kandidate. Tomićevo trenersko znanje nije upitno, njegova karijera ide u tom smjeru da bi jednog dana trebao preuzeti Dinamo, međutim, nije tajna da su u Maksimiru malo poljuljani dojmom koji je njegova Rijeka ostavila u završnici sezone, u prvenstvu i Kupu. Sve ono što je napravio s Lokomotivom i Rijekom, pretvorio autsajdere u borce za vrh i trofeje, to je ono što oduševljava, ali, brine završnica, to što Rijeka nije izdržala pritisak, što u finalu Kupa i nekoliko kola ranije u HNL-u nije izgledala kao konkurentna momčad.

Da povučemo paralelu, nisu u Maksimiru sigurni je li Tomić 'Tuchel' ili 'Pochettino', čovjek koji će u Maksimir uz vlastitu viziju i igru za publiku, prepoznatljiv i efikasan nogomet donijeti i trofeje ili će ostati na 'korak do'. A Dinamo više nije dominantan kao PSG u Francuskoj da se može sigurno reći da će osvojiti naslov prvaka bez obzira na sve. To je dvojba koja prati Tomića u maksimirskim raspravama, pogotovo nakon finala Kupa, ali postoji i još jedan detalj. Po ugovoru s Rijekom, Tomić ima i odštetu ako ode prije isteka ugovora, ona navodno iznosi oko 200 tisuća eura.


I kad se sve to stavi na stol, nije teško zaključiti da je Čačić trenutno najbliži Dinamovoj klupi. Ali, moguće je da u Maksimiru neće odlučiti sve do utorka, kad je na rasporedu sjednica klupskog Izvršnog odbora. A utorak je, po maksimirskim mjerilima, daleko, do tad se svašta može promijeniti, kao što se i dosad mijenjalo svakoga dana. Da se u petak odlučivalo Ante Čačić bi bio novi trener. No, postoji, očito, razlog zašto se još nije odlučilo...

POSTOCI ZA DINAMOVA TRENERA (petak, 27. svibnja)


ANTE ČAČIĆ 60 %
GORAN TOMIĆ 30 %
NETKO TREĆI 10 %

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:16