DAMIR KRAJAC/CROPIX
ATMOSFERA NA MAKSIMIRU

Ogroman pljesak za Oršića, u loži i gradonačelnik Tomašević, ali opet je bilo premalo gledatelja...

Kapacitet je bio 9600 gledatelja. Ali, da je bio i još manji, bilo bi previše slobodnih mjesta...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. siječanj 2022. 18:54

S nestrpljenjem se čekao nastavak iznimno uzbudljivog proljeća HNL-a. Odmah na startu najviše pozornosti, logično, donio je maksimirski derbi, jer igrale su dvije momčadi koje su jesenski dio sezone završile na vrhu s istim brojem bodova.

U medijima i na društvenim mrežama se glasno najavljivao sudar Modrih s Neverom s Kvarnera, ako ste to pratili, mogli ste steći dojam da će navijači u velikom broju pohriliti na stadion. Zašto ne? Start HNL-a nakon zimske stanke, ljudi su se sigurno zaželjeli nogometa, igraju dvije momčadi visoke klase, elita hrvatskog klupskog nogometa.

image

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u loži

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Nadalje, u Maksimiru se u plavom dresu predstavljao Petar Bočkaj, Dinamovo pojačanje. Trebalo je i vidjeti i Mislava Oršića koji je nakon uzbudljivog tjedna ipak ostao u Maksimiru... Rijeka je ove sezone bila 'crna mačka' za Modre, trebalo se uvjeriti i kakav su opet 'kaktus' spremili za maksimirsku momčad. Dakle, bilo je itekakvih razloga da se stigne na Maksimir. Ali, opet ali...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Stalno iz utakmice u utakmicu tražimo tu atmosferu kad prvaci igraju u Maksimiru. I stalno je - nema. Kapacitet je zbog epidemiološke situacije bio smanjen na 9600 gledatelja. Ali i da je bio još smanjen, bilo bi i previše slobodnih sjedalica. Već nam je zaista pomalo neugodno pisati jedno te isto o maksimirskom ozračju, čuditi se kao 'pura dreku'. Makar, više se ne čudimo...

Dakle, za jedan derbi HNL-a, na Maksimiru je opet bilo malo, premalo gledatelja. Ukupno točno 4194! Dobro, došla je dosta brojna ekipa BBB-a, ali niti približno kao onda kad recimo u Maksimiru gostuje Hajduk. U redu, kazati ćete da je to razumljivo, kad igraju Modri i Bili, stari vječiti suparnici, onda je to druga priča, ne može se očekivati da najžešći navijači na bilo koju drugu utakmicu dođu u takvom broju.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Na južnoj tribini okupila se Armada, ali također u skromnom broju. Na zapadu ništa novog, uvijek manje-više ista lica, u očekivanom broju. Eto, tako je to, valjda će biti bolje kad se izgradi novi stadion... A kad smo već kod toga, delegacija Dinama održala je sastanak s radnom skupinom odaslanoj od Grada, a u loži se pojavio i gradonačelnik Tomislav Tomašević. Nismo dobili ništa službeno oko teme sastanka, tako da ne znamo o ćemu se razgovaralo, osim naravno da se moralo valjda pričati o novom stadionu. Vjerojatno će uskoro stići kakvo priopćenje.... Inače, Tomašević je u loži sjedio s gradonačelnikom Rijeke Markom Filipovićem.

Svakako treba naglasiti da je na predstavljanju igrača Mislav Oršić dobio ogroman pljesak, oni koji su došli na Maksimir tako su mu se zahvalili što je ostao u Dinamu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 18:56