DAMIR SKOMRLJ Cropix
JUNAK U VAŽNOJ POBJEDI

Ozlijeđeni džoker s klupe donio Sopiću važna tri boda: ‘Trudim se vratiti ono što mi je Rijeka dala‘

Pjaca je ušao s klupe i načeo Goricu efektnim pogotkom glavom
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 23. travanj 2024. 19:22

Nije ga bilo u početnoj postavi protiv Gorice, nije ga, prema svemu što se naknadno saznalo, umalo bilo niti na klupi Rijeke (što zbog koljena, što zbog zgloba kojeg je tijekom tjedna ozlijedio), no Marko Pjaca sve je to “istrpio”, a u konačnici svojim šestim ovosezonskim pogotkom načeo hrabre Turopoljce, koji su u konačnici “šaptom” pali na rasprodanoj Rujevici.

Sretna luka

Njegov trademark na Rujevici postao je osmijeh od uha do uha, ne samo onda kad i on sam zabije jer gotovo je isti slučaj kad bilo tko od suigrača postigne pogodak, no ovog puta Pjaca je visoko skočio u zrak prilikom proslave svog gola. Da, Rujevica je postala njegova sretna luka, njegovo “klupko” radosti...

Čekalo se Pjacu nakon utakmice koliko god je trebalo. Rijeka je, očito i u svlačionici, znala proslaviti tri vrijedna boda i povratak na čelo prvoligaške ljestvice, kojeg je samo kratkotrajno, prvi put ove sezone, pobjedom nad Lokomotivom na par sati preuzeo Dinamo.

- Sve je na kraju ispalo super. Hvala Bogu, nastavili smo s pobjedama. Otvorilo nam se u drugom dijelu, postigli smo tri pogotka i to na kraju izgleda dosta uvjerljivo, no utakmica je bila jako teška, tvrda, iako je najbitnije da smo stigli do jako važna tri boda. Moj efektni pogodak? Da, nije bilo jednostavno pogoditi, još i rijetko zabijam glavom, no u ovoj teškoj, tvrdoj tekmi, hvala Bogu jesam, posebice s obzirom na činjenicu da je Dinamo igrao prije nas i da je pobijedio - kazao je Pjaca u uvodu.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Lijepo je čuti pohvale

Osvrnuo se potom i na pohvale trenera Sopića odmah nakon utakmice, kako na njegovu igru, tako još više na njegov karakter. Bez obzira na ozljedu, stavio se treneru na raspolaganje, iako, da je rezultat bio drugačiji, nije trebao niti participirati u igri. Malo bi igrača to napravilo za svoju momčad, sa sportske, i još važnije, one ljudske, karakterne strane. Priča Pjace, osim neosporne iznimne kvalitete, prije svega je priča vrhunskog – karaktera.

- Pa, prije svega hvala, lijepo je to čuti. Ovog puta nije problem bilo koljeno, nego gležanj kojeg sam izvrnuo prije dva dana. Bilo je to sve skupa dosta natečeno... U dogovoru s trenerom smo odlučili da bi bilo možda bolje odmoriti s obzirom na gležanj i na ranije probleme s koljenom, da ne riskiramo jer niti jedno niti drugo nije baš na 100 posto. No, rekao sam treneru “ako treba, igrat ću”. Na kraju nisam imao nikakvih bolova ili problema, sve je ispalo super, nitko sretniji od mene - pojasnio je Pjaca.

Gol za eksploziju

Složio se da njegova momčad u prvom dijelu nije bila na vrhunskoj razini, no kasnije je to bila neka druga priča...

- Smatram da smo i u prvom dijelu imali neku dominaciju, ali bez konkretnih prilika i golova, no u nastavku je to došlo na svoje, s tim mojim golom smo se opustili, bili smo rasterećeniji i počeli smo igrati tečnije, brže. Sve je izgledalo kako je izgledalo i u prijašnjim utakmicama. Ako ćemo tako igrati i u narednim utakmicama, ne bismo trebali imati problema. Da, izgledalo je to dosta dobro... - dodao je Pjaca, čiji suigrači i svlačionica, kako je kazao, ne osjećaju preveliki pritisak od strane nekadašnjeg kluba, a tako će biti i - dalje.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Ma, ne osjetimo mi taj pritisak, već unaprijed smo znali da ćemo uvijek igrati zadnji. Ja osobno ga uopće ne osjetim, ne osjeti se niti u svlačionici. Da, pratimo rezultate, no znamo da ovisimo sami o sebi. Mi smo ispred, ako ćemo ostvarivati pobjede, njihovi rezultati nisu bitni sve do naše međusobne utakmice. To nam je nekako bilo u glavi, tako smo ulazili u svaki susret i za sada sve ide kako treba - dodao je Pjaca.

Osvrnuo se na Lokomotivu protiv koje Rijeka igra već idući vikend.

- Neće nam sigurno biti lako protiv njih, mlada su i poletna momčad koja se bori za Europu, stvaraju dosta problema svima, pogotovo ekipama u vrhu, budući da smo vidjeli kako su uzimali bodove i Dinamu i Hajduku. Mi smo to do sada rješavali dobro, nadam se da će tako biti i u nedjelju u Kranjčevićevoj i da ćemo u ovoj poziciji dočekati derbi na Rujevici. Igra Dinama? Da, promijenili su formaciju, ispada da im ova nešto više leži, definitivno su se digli. Bit će to jedna lijepa borba do kraja prvenstva, mislim da je svima zanimljivo pratiti našu borbu, a i nama je to dodatna čar. Naravno, nadam se da ćemo mi na kraju biti na vrhu i to je to. Tu je i finale Kupa, moram priznat da mi je malo čudno da se igra na dvije utakmice jer finale je, po meni, jedna utakmica. No, ako ništa drugo, barem ćemo na Rujevici igrati Kup ove sezone. No, prvo je koncentracija samo na Lokomotivu, ima vremena za sve drugo - dodao je Pjaca.

Posebno je naznačio i pomoć riječkih navijača.

- To se provlači kroz cijelu sezonu, stvarno imamo podršku, uvijek je jako lijepa nogometna atmosfera i uvijek je gušt igrati pred našim navijačima. Pokušavamo im se odužiti u svakoj borbom, htijenjem i igrama u konačnici, mislim da smo do sada u većini slučajeva u tome i uspjeli i da će tako biti dalje. Hvala im - kazao je riječki ofenzivac, koji je napravio jasnu distinkciju, a kako bi i mogao drugačije, kada je u pitanju činjenica da Pjaca ove sezone gura Rijeku ka naslovu protiv “svog” Dinama.

- To je utrka nas i Dinama, no nije da mi igramo samo protiv Dinama, gledam samo nas i našu momčad, nama želim najbolje i tako će biti dok god sam tu. Koncentriran sam samo na nas i našu momčad, bez obzira na to što sam ja iz Zagreba i što sam igrao u Dinamu. Najnormalnije i najpoštenije je odužiti se Rijeci koja mi je dala priliku ove sezone da se vratim na neki nivo na kojem sam bio prije. Svojim zalaganjem, htijenjem, igrama, trudom... nastojim to vratiti i tako će i biti. Mislim da mi dosta dobro ide, sretan sam ovdje, super se osjećam, ugodno mi je i mislim da se to vidi na terenu. Osjećaj je lijep, ono što mi je Rijeka dala ja joj se trudim i vratiti. Nije to uvijek idealno, ali za sada ide dobro i nadam se da će ići još i dalje - podvukao je Pjaca za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 19:22