DAMIR SKOMRLJ Cropix
NAJAVA DERBIJA

Sopić: Može se dogoditi da izgubimo od Dinama, teško, ali može se dogoditi. Jako teško

Trener lidera HNL-a uoči maksimirskog dvoboja s braniteljem naslova
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 23. veljača 2024. 18:24

Nedjelja, 15.00 sati, stadion Maksimir. Predstojeći derbi Dinama i Rijeke iz kišovitog je i vjetrovitog grada najavio trener riječke momčadi Željko Sopić.

- Prije svega bih čestitao Dinamu na pobjedi protiv velikog Betisa, bio sam na utakmici, kao što sam bio i protiv Varaždina. U Europi su pokazali pravo lice, protiv Varaždina jedno malo drugačije, vjerojatno radi umora, radi svega. Što se naše utakmice tiče, respektiramo ga, ali ga se ne bojimo, idemo odigrati jednu hrabru utakmicu i uvjeren sam da možemo doći do pozitivnog rezultata - kazao je zagrebački "dečko" na riječkoj klupi, koji je potom, gotovo već tradicionalno, iznio i zdravstveni karton momčadi koji nije idealan, posebno ne za jednog od bivših dinamovaca koji je svoju sreću potražio i pronašao na Kvarneru.

- Niko Janković sigurno neće nastupiti, nije trenirao ovaj tjedan, napravili smo magnetnu rezonancu i idemo korak po korak. Nije baš idealno, vrijeme će pokazati svoje. Hoće li moći konkurirati za tjedan-dva, ne znam. Imamo dva-tri mišljenja doktora. Na onom terenu u Gorici jedan nenamjeran start Solde uzeo je svoj danak - dodao je Sopić.

Složio se s konstatacijom da ovaj derbi ništa neće riješiti, ali može puno toga usmjeriti.

- Slažem se, 13 kola je još do kraja, pričati da je to utakmica svih utakmica... Igra se za tri boda. Polazišna točka je bolja za nas nego za Dinamo, no ta utakmica ništa neće odlučiti. Najvažnije je da moji igrači, zajedno sa stručnim stožerom i svim navijačima Rijeke, uživaju u nogometu, da pokažemo gard prije svega i igru koja je Rijeku krasila u prvom i aktualnom dijelu sezone - dodao je Sopić.

Očekuje susret visokog intenziteta, sličnog onom protiv Lillea u Europi.

- Preduvjeti za takvo nešto su tu. Stadion, koliko sam čuo, bit će ispunjen do posljednjeg mjesta, a imat ćemo i glasnu podršku naših navijača. Imamo mladu i potentnu momčad, ničeg se ne bojimo i jednostavno idemo u Maksimir odigrati jednu pravu utakmicu i donijeti bodove na Rujevicu. Pritisak na Dinamu? Ma, nema tu pritiska. Bilo koju utakmicu, ako ste sportaš, želite pobijediti. Kad god se bavite sportom, pritisak je uvijek tu, nekad manji, nekad veći. Pritisak je mojim igračima i kad izađu na trening, žele pobijediti utakmicu, to je jedino normalno u sportu. E, sad, s obzirom na godine koje su iza nas i na položaj Dinama na ljestvici, vjerojatno je nešto veći pritisak na njima, ali ja ne umanjujem to, pritisak je jednak.

Kaneko i Hoxha digli su se u formi?

- To je više pitanje za trenera Jakirovića, ne za mene. Krilni su igrači jako dobrih brzinskih sposobnosti, koji mogu riješiti situacije jedan na jedan, ali ima i Rijeka jako dobre krilne napadače, jako dobre bekove. Nedjelja u 15 sati, pa tko će koga... - podvukao je Sopić.

Na pitanje što je Rijeka dobila u odnosu na prvu utakmicu u Zagrebu odgovorio je u svom stilu.

- Zanimljivo pitanje, to je kao da me pitate razliku kad uđete prvi put u kuću i kad u njoj živite deset godina. Pa, vjerojatno malo bolje poznate tu kuću nego prvi put. Igrali smo u Maksimiru kad sam ja u klubu bio dva i pol dana. Čak se ni u Rijeku nismo vratili, sletjeli smo u Zagreb i odradili dva treninga u Buzinu. Super, baš sam bio sretan, to je bilo predivno... Bilo je kako je bilo, bili su bolji, nadigrali su nas i zaslužili su pobjedu. Opet ponavljam, nedjelja u 15 sati, pa tko koga.

Za kraj je odgovorio bi li bio zadovoljan i bodom u Maksimiru.

- Gledajte, bitno je samo s kakvim gardom mi idemo gore. Može se dogoditi da mi izgubimo, teško, ali može se dogoditi. Jako teško. Ostavit ćemo srce na terenu i pokušati pobijediti, uostalom, kao i protivnik.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. srpanj 2024 21:29