Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
NOVA REAKCIJA

Susjedi nazvali Željka Sopića nakon otkaza, on im poručio: ‘Komentar? Samo napišite - Hrvatska‘

Također je poslao poruku igračima pred iznimno bitnu utakmicu sa švedskim Elfsborgom
Piše: SNObjavljeno: 13. kolovoz 2024. 16:03

Željko Sopić više nije trener Rijeke. Vijest je to koja je nešto iza podne odjeknula medijskim prostorom, te smo ubrzo dobili i reakciju samog Sopića na cijelu situaciju.

- Nemam što previše komentirati. Nakon konferencije za novinare, pozvao me sportski direktor Darko Raić-Sudar i rekao mi je da je predsjednik Mišković odlučio da više nisam trener. Nikakav mi razlog, ni povod smjene nije naveden. Ne znam što da kažem, odigrali smo dosad pet utakmica, ni jednom nismo izgubili, imamo razliku pogodaka 6:1, u Europi smo na korak do ostvarenja cilja... Jasno je da možemo igrati bolji i ljepši nogomet, ali odlazim uzdignute glave, po pitanju rezultata, igre i svega ostaloga! Rijeka je Miškovićev privatni klub i nemam se što buniti. To je njegovo pravo, on financira klub i tu sav razgovora prestaje - rekao nam je sada već bivši trener Rijeke nekih pola sata nakon što mu je priopćeno da više nije strateg kluba s Rujevice.

Sopića su nešto kasnije nazvali i susjedne kolege, pa je tako za bosanskogercegovački Sport Sport rekao:

- Samo napišite "Hrvatska" kao komentar ovog otkaza.

Zatim je uglavnom ponovio zaključke koje je iznio u kratkom razgovoru za SN, a onda i poslao poruku igračima pred iznimno bitnu utakmicu sa švedskim Elfsborgom u trećem kolu kvalifikacija za Europsku ligu.

- Jednostavno im držim palčeve maksimalno. Mislim da je Elfsborg ekipa koja se može proći i jednostavno, iako nisam više trener Rijeke i dalje sam velika potpora i ostat ću njihov navijač. Moram se zahvaliti svim ovim predivnim ljudima koji su bili na tribinama i u klubu koji su mi dali maksimalnu potporu i nikada im to neću zaboraviti. A iz Rijeke odlazim uzdignuta čela. Mislim da jednostavno sam napravio dobar posao, izvukao maksimum iz ekipe, a sad... Idemo dalje i to je to - za kraj je rekao Sopić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. kolovoz 2024 16:08