DAMIR SKOMRLJ Cropix
REMI NA RUJEVICI

VIDEO: Rijeka zaustavila pobjednički niz Dinama, Đalović u završnici poludio zbog Cordobe

Za Rijeku je pogodak zabio Hodža, dok je kod Dinama poentirao Petković
Piše: Andro Polić, Tomislav DragobratovićObjavljeno: 01. rujan 2024. 22:45

Rijeka - Dinamo 1:1 (Hodža 50./Petković 22.)

RIJEKA: Zlomislić - Smolčić, Galešić, Majstorović?, Devetak - Petrovič? - Pašalić (od 88. Radeljić), Hodža⚽ (od 84. Djouahra), Janković, Rukavina (od 74. Fruk) - Andrić?

DINAMO: Nevistić - Bernauer, Theophile, Mmaee (od 64. Ristovski) - Pjaca, Sučić?(od 46. Rog), Mišić?, Baturina (od 78. Stojković), Hoxha (od 46. Špikić) - Kulenović (od 72. Cordoba?), Petković⚽

Pogotke pogledajte OVDJE


Nakon europskih avantura u Bakuu i Ljubljani, koje su okončane u sasvim oprečnim raspoloženjima, Dinamo i Rijeka podijelili su teren i bodove u hrvatskom dvorištu. Iako su "modri" na Kvarner stigli puni optimizma, dok su Riječani bili "u nokdaunu", aktualni prvak i viceprvak odigrali su 1-1 na Rujevici u petom kolu HNL-a.

image
SOFASCORE

Dok se riječki stadion prošle sezone etiketirao i kao "zmajevo gnijezdo", uslijed ljute borbe za naslov prvaka, početni dekor u najsvježijem derbiju nije poprimio epitet "grotla". Ljubljanske rane riječkih navijača još su svježe, a družina s Kvarnera, za razliku od dvoboja s Olimpijom, Zagrepčanima je pružila znatno čvršći otpor. Riječani su, donekle, uspjeli isprati gorčinu iz europskog ispita, ali, ujedno, bila je to deseta uzastopna utakmica na Rujevici u kojoj Rijeka nije uspjela pronaći recept za rušenje Dinama.

Nakon što je Kulenović u 16. minuti uzdrmao vratnicu, poslije Petkovićevog dodavanja, gosti su nanjušili krv u domaćim redovima. Iako je Rijeka u derbi ušla kao jedina momčad u HNL-u koja u (n)ovoj sezoni nije primila pogodak, obrambene kule srušene su u 23. minuti. Kombinirali su "vatreni" - Baturina i Petković" - a nakon što je "desetka" poslužila "plavog devet" u kaznenom prostoru, Petković je lijevom nogom naciljao suprotnu malu mrežu i stigao do prvijenca u tekućoj sezoni, u šestom nastupu.

Osim asistencije, razigranu večer "u uredu" Baturina je mogao okruniti pogotkom, ali njegova dva udarca, s gotovo iste pozicije iskosa od vrata, otišla su pored vratnice. Gostujuće vodstvo, pak, natjeralo je Rijeku na buđenje. U 38. minuti lelujav ubačaj Pašalića odsjeo je na gredi, dok je Andrićev pogodak, nakon višeminutne VAR provjere, poništen zbog zaleđa u začetku akcije. Srpski napadač u vrhu riječke momčadi zamijenio je Franju Ivanovića, koji je u nedjelju već debitirao za belgijski Royale protiv Anderlechta.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Zaostatak u poluvremenu natjerao je domaće igrače na hrabriji pristup na otvaranju drugog dijela, a već nakon pet minuta nastavka, na semaforu je stajalo 1-1. Janković je ubacio prizemno s lijeve strane, pronašao Hodžu na rubu kaznenog prostora, a on je, bez puno razmišljanja i oklijevanja, opalio punom nogom i nanišanio donji lijevi kut za izjednačenje, stigavši do drugog pogotka u sezoni.

Europske avanture ostavile su traga na obje momčadi, tako da se u ovom derbiju, za razliku od prošlosezonskih, nije išlo "punim gasom". Osim riječkog pogotka, Jakiroviću je glavobolje pojačala i ozljeda Mmaeea, koji je u 63. minuti morao napustiti igru, a na teren je umjesto njega stupio Ristovski, koji se, pak, ozlijedio prije dva tjedna protiv Qarabaga. Iako je rezultat bio izjednačen, obje su momčadi igrale u nižoj brzini, s manjkom prilika na obje strane, dok su se najljuće bitke vodile na sredini terena. Pred vratima su se redali neprecizni dalekometni pokušaji, nespretni udarci glavom, a izostanak "vica" i lucidnosti bio je povod za sterilnu partiju u zadnjih 40 minuta utakmice.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Ipak, situacija se zakuhala na ulasku u sudačku nadoknadu, kada je Córdoba "počistio" Andrića oštrim klizećim startom, tik ispred riječke klupe, što je jako razljutilo Đalovića, a i Kolumbijac, i trener Rijeke su "požutili" nakon te sekvence. Do kraja utakmice mreže su mirovale, što znači da je Dinamo na reprezentativnu pauzu odjahao na prvom mjestu, s dva boda viška u odnosu na Rijeku i Hajduk, a već idućeg tjedna na Maksimir stiže splitski klub, dok će Rijeka nakon stanke igrati u Gorici.

Gotova je utakmica na Rujevici, Rijeka i Dinamo su podijelili bodove. U nastavku susreta Rijeka je nastavila u istom tonu kao i pred kraj prvog dijela, te je bila opasniji protivnik. Kod Dinama se vidio "zamor materijala" nakon utakmice u Bakuu, no domaćini na kraju nisu uspjeli iskoristiti slabiju predstavu hrvatskog prvaka.

KRAJ UTAKMICE

90+2. Djouahra je sada opasno zaprijetio, no Nevistić je siguran.

90. ?

Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade.

90. ?

Oštar start Cordobe nad Andrićem! Odmah je skočila cijela riječka klupa, krenuli su i zvižduci, atmosfera se dodatno "zapalila", Đalović je izgubio živce...

88.

Iz igre izlazi i Pašalić, umjesto njega na terenu je Radeljić.

84. Dva vezana kornera za Dinamo, Rijeka se obranila.

81. Petković promašuje najbolju priliku za Dinamo u nastavku! Stojković je centrirao, napadač Modrih imao je neometan pokušaj glavom, no nije dobro zahvatio loptu.

79. Ponovno je pucao Niko Janković, otišlo je to preko gola.

Bakljada navijača Rijeke. Nije im bilo dosta u Ljubljani...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

78.

Sad je ritam utakmice potpuno razbijen s izmjenama.

Iz igre će Baturina, a na teren po prvi puta ove sezone ulazi Luka Stojković.

74. ⇔ Izmjena kod Rijeke.

Iz igre izlazi Rukavina, a na terenu je Toni Fruk.

72.

Nova zamjena za Dinamo, Kulenović izlazi, u igri je Cordoba.

Na utakmici je službeno 5624 gledatelja. Kada je službeni spiker izrekao tu brojku, stadionom su se zaorili zvižduci. Očito je domaća publika nezadovoljna slabijom posjetom...

68. ?

Andrić je sada napravio prekršaj u napadu nad Theophileom, zbog čega je "nagrađen" žutim kartonom.

Dvoboj donedavnih kolega iz hrvatske reprezentacije, Marca Pašalića i Brune Petkovića.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Ristovski je, očekivano, dočekan s gromoglasnim zvižducima od strane domaćih navijača.

64. ⇔ Promjena u Dinamovom sastavu.

Ristovski će zamijeniti Mmaeea, koji nije mogao nastaviti utakmicu.

61. Janković se sada sjajno sjurio prema golu Dinama, no u konačnici je njegov pokušaj bio neprecizan.

59. Rijeka je uvjerljivo opasnija u nastavku utakmice. Đalovićevi igrači djeluju kao da imaju više energije, nastavili su u istom tonu kao i na kraju prvog dijela. Lopta je pretežito u polovici Dinama.

56. Andrić je ostao ležati na podu, no nakon liječničke intervencije pridigao se i nastavio utakmicu.

Sjajna akcija Rijeke! Nakon kombiniranja po lijevoj strani Rukavina je uposlio Jankovića, ovaj proslijedio do Hodže, koji plasiranim udarcem svladao nemoćnog Nevistića.

50.GOOOL!

Hodža zabija za 1:1!

?️ Na početku drugog dijela, nekoliko vaših dojmova dosad viđenog...

"Dinamo bolji, igra s pola snage, a Strukar lagano na strani Dinama, nepotrebno." (Stanislav Fućak)

"Ništa nije gotovo." (Damir Mutić)

"Ne vidim tko može dobiti Dinamo u ovom prvenstvu. Uopće." (Domagoj Dasović)

47. Lopta se odbila od Mišića u noge Pašaliću. Igrač Rijeke nije čekao, no njegov udarac bio je bezopasan.

46. Počelo je drugo poluvrijeme!

⇔ Promjene kod Dinama na poluvremenu.

Izlaze Sučić i Hoxha, a na teren ulaze Rog i Špikić.

Dinamo odlazi na predah uz minimalnu prednost. Nakon usporenih uvodnih 15-ak minuta Modri su uz par pokušaja, a onda i pogotkom Petkovića "zapalili" utakmicu. Što se poluvrijeme više bližilo kraju, to je i Rijeka bila konkretnija, a od poravnanja rezultata spriječilo ih je zaleđe Andrića...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

KRAJ PRVOG DIJELA

45+2. ?

Nakon dva žuta kartona s riječke strane, u sučevu bilježnicu ušao je i Petar Sučić.

45. ?

Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

Evo kako je Petković proslavio svoj pogodak.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

43. ⛔ Zaleđe, nema pogotka!

Andrić je u izgradnji akcije pri inicijalnom prijemu lopte bio u nedozovljenoj poziciji.

Mmaee je zaspao u obrani, Andrić je ostao sam neometan pred Nevistićem, te mirnim plasiranim udarcem zabio za izjednačenje.

41.GOOOL!

Komnen Andrić za 1:1!

38. Sada Rijeka trese okvir gola! Ubačaj Pašalića završio je gredi, a u nastavku akcije nije uspio reagirati Rukavina.

36. Još jednom Rijeka.

Sada je Rukavina napao po lijevoj strani i proigrao Andrića, on šalje loptu u sredinu, no Dinamova obrana opet čisti...

35. Rijeka je zaprijetila ubačajem Devetka po lijevoj strani, Janković je bio u sredini, no Mmaee je dobro odradio defenzivnu stranu posla.

29. Sada je prijetio i Baturina, njegov plasirani udarac otišao je malo iznad gola.

26. Duje Strukan pozvao je igrače na minutu odmora ili takozvani "cooling break".

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Modri su osvojili loptu u protivničkoj trećini, Mišić je proigrao Baturinu a ovaj proslijedio do Petkovića - koji iz blizine lijevom nogom u suprotni kut matira Zlomislića i dovodi Dinamo u vodstvo.

22.GOOOL!

Petković zabija za 1:0!

18. Prijeti i Rijeka!

Smolčić je dugo držao loptu na desnoj strani, na kraju je do nje stigao Pašalić koji je uposlio utrčalog Hodžu. Njegov pokušaj prizemnog ubačaja je zaustavljen.

16. Trese se okvir gola! Kulenović je bio u prilici pred riječkim golom, no nije uspio doći do šestog pogotka u ovoj sezoni u HNL-u.

14. Miran uvodni dio utakmice na Rujevici. Dinamo pretežio pokušava prijetiti s lijve strane, tamo najčešće operiraju Baturina i Hoxha. Kombinatorika između spomenutog dvojica za sada nije bila uspješna...

Pozdrav dvojice trenera prije početka utakmice.

image

Sergej Jakirović i Radomir Đalović

DAMIR SKOMRLJ Cropix

10. Nismo previše vidjeli u prvih deset minuta.

6. Obećavajuća situacija za Rijeku, domaćini su stigli pred kazneni prostor Dinama, Bernauer nije dobro očistio, te je nakon toga pokušaj Jankovića otišao u blok.

2. Dinamo je očekivano preuzeo posjed na samom startu utakmice.

Sergej Jakirović ponovno je zaigrao s dvojicom napadača Petkovićem i Kulenovićem, a krila Pjacu i Hoxhu stavio na bokove u formaciji 3-5-2. Postava Modrih slična je kao u Bakuu, osim što je Bernauer desni stoper, a Hoxha lijevi bočni umjesto Ogiware. Druge kombinacije ostavio je za kasnije tijekom utakmice...

Radomir Đalović također nije puno dirao sastav. Kako je Ivanović danas već debitirao za svoj novi belgijski klub, startao je Andrić, a Fruk čeka priliku s klupe. (da)

1. Počela je utakmica!

Elvis Brajković i Darijo Šarić osvrnuli su se na katastrofalan izlet Rijeke u Ljubljanu. O njihovim dojmovima pročitajte OVDJE.

Rezultati govore sami za njih, ušli su u Ligu prvaka, Jakirovića poznajem, radili smo zajedno. Napravili su sjajan rezultat, prvo za svoj klub, a onda i za hrvatski nogomet, osvjetlali su obraz svim klubovima u HNL-u, rekao je trener Rijeke Radomir Đalović u najavi utakmice.

Opširnije pročitajte OVDJE.

?️ Do početka utakmice dijeli nas manje od 45 minuta, evo nekoliko vaših očekivanja.

"Sad će se vidjeti koliko je Đalović naučio od Jakira i Sope. Koji sistem će igrati, kako će ih motivirati, koju nenadanu zamku će postaviti Dinamu. Živi bili pa vidjeli." (Cla Ude)

"Neka pobijedi bolji, bez sudačkih repova." (Tomislav Bt)

"Prijelaz 1/2." (Velibor Pipa Pipunić)

"0-3 ili 1-4. Dinamo je prejak za ovaj HNL recreativo." (Mirko Levačić)

Evo nam i sastava Rijeke.

19.20 Stigli su sastavi za večerašnju utakmicu. Dinamo nije odlučio puno rotirati unatoč dalekom putu do Bakua, Jakirović se odlučio na izrazito ofenzivni sastav Modrih.

Formacija će biti 3-5-2, Hoxha i Pjaca držat će bočne pozicije, dok su, uz standardni vezni red, u vrhu napada Kulenović i Petković.

Statistička najava večerašnje utakmice.

image
SOFASCORE

Najavu piše: Davorin Olivari

Sjećate se sigurno kakvih je sve rečenica dolazilo s Rujevice kad je Sergej Jakirović prije godinu dana klupu Rijeke zamijenio Dinamovom. Isto tako se sjećate kako je Profa bio dočekan na utakmicama kad je s Modrima gostovao kod Nevere s Kvarnera. Klupu na kojoj je sjedio s ostalim dečkima iz stručnog stožera čuvali su zaštitari. I što ti je karma.... Upravo je na Rujevici Jakirović zaradio svoje nove pobjedničke tetovaže na nozi. Upravo je tamo osvojio prvenstvo onom pobjedom 2:1, upravo je tamo uzeo Kup trijumfom 3:1... Prije svog najvećeg uspjeha u trenerskoj karijeri, plasmana u Ligu prvaka, Profa je najveća dostignuća s Modrima ostvario upravo na riječkom stadionu.

Ove nedjelje stiže opet na Rujevicu, kao veliki trener-pobjednik, čovjek koji će voditi Dinamo u Ligi prvaka, s momčadi koja je u velikom zamahu, prepuna samopouzdanja i koja djeluje nepobjedivo, jer eto skoro šest mjeseci ne zna kako je to izgubiti utakmicu.

- Mislim da ovu utakmicu s Rijekom neće biti zahtjevno psihološki pripremiti. Ovaj uspjeh i plasman u Ligu prvaka daje samo dodatni poticaj za još bolji i jači rad, a pokazuje da smo na dobrom putu. Veliko je samopouzdanje, atmosfera je vrhunska. U petak smo napravili regeneracijski trening, dečki su u jako dobrom stanju. Istina, imamo i nekoliko rovitih igrača, ali su svi izrazili veliku želju za igranjem. To je još jedan dokaz kako u ovoj momčadi vlada iznimno zajedništvo, svi žele dati svoj obol u nedjeljnoj utakmici. Početak je nove sezone, ono što je bilo prošle možemo slobodno staviti sa strane. Ostvarili smo prvi cilj, ulazak u Ligu prvaka. To je fantastičan uspjeh, kad vidimo s kim smo sve bili u potovima kod ždrijeba. Da se čovjek naježi. Idemo na Rujevicu odigrati jednu dobru utakmicu, dobro se predstaviti i nadam se da ćemo opet biti uspješni - kazao je za uvod trener Dinama Sergej Jakirović.

S jedne strane jest Dinamo koji je napravio veliki, ogroman rezultat u Europi, a s druge strane je Rijeka koja je doživjela debakl u Ljubljani protiv Olimpije. Koliko bi ta činjenica mogla utjecati na nedjeljnu utakmicu?

- Sigurno će utjecati. Ali znam kad Dinamo dolazi na Rujevicu, uvijek će Rijeka biti maksimalno mobilizirana. Željet će isprati gorak okus iz Ljubljane. No, moram kazati da je nogomet takav, nepredvidiv, utakmica na početku može otići u kontra smjeru. Imali smo i mi prošle sezone takvih utakmica u kojima ne možeš ništa napraviti. Rijeka će se protiv nas sigurno željeti iskupiti, sigurno nas ne čeka lagana utakmica, niti jedna nije. Mi ipak trebamo gledati sebe, imamo optimizma, pozitive i samopouzdanja nastaviti dobro igrati. Tada će biti sve u redu.

Modri su pred utakmicu s Rijekom imali problema s nekim ozljedama, nisu skroz zdravi bili Pierre-Gabriel, Baturina, Ogiwara, Ristovski, Ademi...

- Situacija je dobra. Jest da su roviti, razgovarao sam s njima u petak. Izrazili su želju za igranjem. Naravno da ću ja procijeniti mogu li ili ne, za koliko su sposobni. Ristovski i Ademi su na putu povratka, puno bi nam značilo da zaigraju protiv Rijeke, na određenim mjestima imamo pozicijskih problema, tako da je svaki igrač potreban. Međutim, ako procijenimo da bi bio preveliki rizik da participiraju, onda neće. Nakon utakmice na Rujevici slijedi dva tjedna stanke zbog reprezentativnih nastupa, pa je možda bolje da preskoče utakmicu kako bi se u toj stanci posve oporavili. Jer nakon reprezentativne stanke za nas starta nemilosrdni ritam. Pa će nam na dispoziciji trebati biti svi igrači.

Prokomentirao je Profa i ostanak Martina Baturine u Dinamu.

- Hvala Bogu da je završio prijelazni rok! Više mi je preko glave tog prijelaznog roka. U petak, prije treninga, do nas je došla informacija da Baturina odlazi u Fiorentinu. Ja sam mu samo rekao “gdje ćeš sad kad je najbolje?”. Drago mi je naravno da Martin ostaje. On je naša velika vrijednost. Može on još bolje igrati. Zna vrlo dobro kako s njim komuniciram, mi ćemo iz njega probati izvući još veći maksimum. Dobio je poziv u reprezentaciju, izbornik ga jako dobro vidi. Sve je to plus da Martin bude još bolji, da da veliko obol u nadolazećem razdoblju, Njemu transfer neće pobjeći, samo je pitanje koliko će to biti desetaka milijuna eura. Velika je snaga našeg kluba što su odbili tu ponudu. Mi cijenimo naše igrače, smatramo da nam može još puno dati da bi kasnije otišao u lige Petice gdje i pripada - zaključio je Jakirović.

Najavu piše: Siniša Lončar

Trener Radomir Đalović došao je sam na konferenciju za medije uoči dvoboja protiv Dinama koja je na rasporedu večeras (20.45) na riječkoj Rujevici. Igrači su svoje kazali dan ranije putem klupskog priopćenja, trener Rijeke nije imao tu sreću zaobići još jedno podsjećanje na najveći europski poraz Rijeke u njezinoj dugogodišnjoj povijesti, sramotnu igru i još sramotnije ponašanje jednog manjeg dijela riječkih navijača na tribinama za koju će Rijeka sigurno platiti “masnu” kaznu.

- Dvije neprospavane noći su iza nas, poslije onakve predstave protiv Olimpije još bih jednom iskoristio priliku ispričati se navijačima, posebno onima koji su nas u velikom broju pratili u Ljubljani. Nadam se i vjerujem da je ono bio splet okolnosti koje nismo mogli niti zamisliti jer ništa nije ukazivalo na to. Prethodne utakmice su bile kako treba, a već je od prve minute sve otišlo u drugom smjeru. Probali smo kroz razgovor s igračima u protekla dva dana uvidjeti neke stvari i što je tu je. Moramo što prije probati zaboraviti tu utakmicu, sigurno da neće biti lako večeras pokazati da je to bio jedan loš dan u svakom pogledu i protiv jedne od najboljih momčadi, protiv one koja igra Ligu prvaka, odigrati jednu kvalitetnu, pravu, mušku utakmicu - kazao je Đalović u uvodu osvrnuvši se još malo na večerašnjeg protivnika.

- Rezultati govore sami za njih, ušli su u Ligu prvaka, Jakirovića poznajem, radili smo zajedno. Napravili su sjajan rezultat, prvo za svoj klub, a onda i za hrvatski nogomet, osvjetlali su obraz svim klubovima u HNL-u. Imaju odličnu momčad, no kad krene utakmica, isto nas je, i nas i njih je 11. Dat ćemo sve od sebe, samo da pristup bude pravi, a onda ćemo vidjeti na kraju što smo napravili. Ovo je utakmica karaktera - u uvodu je kazao Đalović koji nije htio javno iznositi prve riječi upućene svojim igračima nakon dvoboja u Ljubljani.

- Sigurno nije bilo ugodno, te riječi nisu za javnost. Opet smo svi zajedno gledali tu utakmicu, samo sam im ukazivao na neke stvari koje me bole. O.K. je da smo primili gol, no u nekim su situacijama momci iz Olimpije koji imaju isto godina, poput Kojića, ukrali loptu, pretrčali do šesnaesterca i zabili gol. To su stvari koje me bole, griješit ćemo i dalje, nije problem, griješili smo i u prethodnim utakmicama, da ne spominjem igrače sada, greške su sastavni dio nogometa. Ali u najvažnijoj utakmici za klub, za njih same, za sve nas, poslije utakmice u Osijeku gdje smo bili stabilni, gdje smo dobro odigrali, odigraš ovako. To mi nije jasno, ni njima to nije jasno. Mogu ja sada pričati svašta i kazati da, iako me je sram, je njih šest imalo virozu i da Fruk nije jeo ništa dva dana, ali je igrao. Ponavljam, sram me je, nije to nikakva izlika niti opravdanje niti će ikad biti, niti za mene niti za bilo koga od njih...

Koji su razlozi takvog debakla?

- Ako dobro pogledate, svi naši primljeni pogoci su individualne pogreške. Moglo bi se reći da smo se na 2:0 malo stabilizirali, imali dva kornera i onda izgubimo čistu loptu, poklonimo je i oni odu na 3:0. Mladi su to momci, vjerujem da smo našli razloge, upozoravali smo ih, jesu li oni mislili da će to biti lako... Cijelo vrijeme smo pričali, da smo bili u nekom negativnom nizu još bih shvatio, no bili smo kažnjeni za svaku pogrešku, individualnu sitnicu, a napravili smo ih jako puno - pojasnio je Đalović koji se složio s konstatacijom da je momčad i trkački bila debelo ispod svoje razine.

- Moram kazati da ste u pravu, u ovoj smo utakmici imali najgore GPS pokazatelje otkako sam ja tu, što kao pomoćni, što kao prvi trener sada. Najmanje pretrčanih kilometara smo imali u ovoj utakmici. Ne znam je li do neke blokade, je li ih slomila ta viroza, no u pravu ste. Kakvo je stanje danas, uoči Dinama? Ha, ne znam, ja ih sve pitam, svi govore da mogu igrati. A onda dođe utakmica gdje bi ih svih deset izvadio da sam mogao. Radeljić, koji je odigrao fenomenalno u Osijeku, jedva je stajao na nogama u Ljubljani. Ponavljam, nije to nikakav alibi, ti tu utakmicu moraš igrati i s jednom nogom ako je potrebno, i da si bolestan i ne znam što. Mislim da je sada stanje bolje, skupili smo se zajedno, nadam se da ćemo prebroditi sve ovo i pokazati karakter protiv jedne jake momčadi.

Momčad je odlaskom Franje Ivanovića ostala na jednom napadaču koji je nedavno stigao u klub nakon što dugo nije bio u pravom natjecateljskom ritmu. Koliko Komnen Andrić može?

- Ja se nadam da može, trenirao je dobro ovaj tjedan, polako smo ga uvodili, nismo htjeli niti puno riskirati s njime jer imamo samo njega sada. Opet, ostali smo samo na njemu, no uopće ne sumnjam da će klub brzo dovesti napadača. Mi ne bismo pustili Franju Ivanovića da smo to mogli, čovjek je imao izlaznu klauzulu gdje se mi ništa ne pitamo, a on je htio ići. Nismo htjeli dovesti nekog samo da ga dovedemo, imamo još dovoljno vremena da Uprava sa sportskim direktorom dovede igrača koji nam je potreban. Je li me strah novog poraza večeras? Da me strah, ne bih bio tu. Želim samo da nam se dogode onakve stvari kao u Ljubljani po pitanju trke, odnosa prema utakmici. To su prve stvari koje od njih tražim u svakoj utakmici. Angažman, trka, energija, to nikad ne smije biti upitno protiv koga god da igramo. A greške su sastavni dio nogometa, svi griješimo, posebno ovi mladi momci, pa jedino Majstorović ima 30 godina - pojasnio je Đalović pa sam nastavio o onome što

Rijeka sada mora.

- Moramo više raditi, više trenirati, biti gladniji, biti više posvećeni, to je jedino rješenje.

Možda angažirati i psihologa?

- Moguće je i to. Svi veliki klubovi imaju i psihologa, slažem se s vama. Mi, ja prvo, pa onda svi zajedno, moramo raditi na tim stvarima jer to se stvara. Reći ću vam da smo mi neke utakmice u prvenstvu i Kupu odigrali bolje, ali nismo pobijedili. Opet, imali smo tada u svlačionici i iskusnije igrače poput Dilavera, Mitrovića, kapetana Labrovića, Pjace davali mirnoću i iskustvo, bili lideri na terenu i u svlačionici. Tražimo takvog igrača, imamo ga, no oni sami moraju prepoznati takve situacije i izaći jači iz njih u nekim periodima utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:41