DAMIR SKOMRLJ Cropix
SLJEDEĆA POSTAJA - RUDEŠ

Riječki Vatreni: ‘Ja u krizi? Bio bih da ne pobjeđujemo. A zadržimo li ovo, imamo dobre šanse za naslov‘

Fenjeraš zvuči kao dobra prilika za novo dokazivanje za Marca Pašalića
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 29. ožujak 2024. 16:05

Od egipatskih piramida i "tepiha" u egipatskom nogometnom hramu do otužnog stadiona u Kranjčevićevoj i terena kojeg u boljem stanju ima i neki engleski petoligaš - to je ukratko put Marca Pašalića posljednjih dana, odnosno njegov put od reprezentativnog blještavila do hrvatskih "krumpirišta" na kojima se igra najbolja hrvatska liga, no to je ujedno i njegova - realnost.

Subota, 17 sati i 28. kolo SuperSport HNL-a u kojem će Rijeka tražiti isključivo tri boda na gostovanju protiv fenjeraša Rudeša. Uostalom, ti i tome slični tereni Pašalića su u dresu Rijeke i vinuli u reprezentativne visine, a želi li tamo i ostati, unatoč tome što je svoju rolu na egipatskom turniru odradio i više nego solidno, morat će barem nastaviti svoj pobjednički put s Rijekom i u njega ugraditi pokoju individualnu "ciglicu" koja se već duže vremena čeka. Posljednjeplasirani Rudeš zvuči kao dobra prilika za novo dokazivanje, ali prije svega i za nova riječka tri boda. Ipak, krenuo je s osvrtom na dane provedene u reprezentativnom dresu.

- Intenzivni dani su pred nama, kako je i šef rekao. U reprezentaciji je bilo dobro, uvijek je lijepo igrati tamo, dobiti priliku i na tome sam zahvalan. Sljedeće reprezentativne akcije? Ja o njima ne mogu trenutno pričati, moram prije svega odigrati dobro, moram poboljšati i statistiku, to je jako bitno, ali najbitnije je da ostanem zdrav. U prvom planu i je bio teambuilding, posebice za nas nove igrače, da se svi još bolje upoznamo i povežemo, mislim da je to bila super prilika. To mi je najveća čast i najposebniji osjećaj. Drago mi je što je i Labrović debitirao, a i Pjaca je odigrao vrlo dobrih 90 minuta, jako mi je drago zbog njega, posebice zbog svega što je proživio i doživio u dosadašnjoj karijeri. Mislim da je to jako bitno i za njega i za njegovu glavu, jako mi je drago za njih obojicu. No sada sam opet tu, naravno da je fokus samo na nova tri boda protiv Rudeša, sve ostalo je zasad nebitno - kazao je Pašalić koji je prokomentirao i konstataciju kolege koji je njegove igre u Rijeci u posljednje vrijeme okarakterizirao "malom krizom".

image
KHALED DESOUKI Afp

- Ja ne bih rekao da je to kriza, kriza bi bila da ne pobjeđujemo utakmice. No, mi ih pobjeđujemo, uzimamo bodove, a meni je nebitno tko zabija. Jesam li to ja, Galešić ili Smolčić stvarno nije bitno, bitno mi je da pobjeđujemo kao momčad. Ako gol dođe, dobro došao, ako ne dođe, opet dobro, meni je najbitnija pobjeda moje momčadi - dodao je riječki Pašalić koji je svjestan da će ogled protiv Rudeša zahtijevati i ne samo izvanrednu fizičku, već prije svega psihičku pripremu.

- Naravno, to je također jako bitno, no siguran sam da imamo kvalitetu da na utakmice koje su pred nama možemo računati na sve suigrače, počevši i od moje pozicije pa nadalje. Imamo veliku konkurenciju, nema odmaranja s te strane. Moraš jednostavno dati 100 % od sebe na svakom treningu i utakmici, kako treniraš tako i igraš. Tko bolje trenira neka i igra, na svakoj poziciji imamo zamjene koje bi mogle ući u početnu momčad - kazao je Pašalić koji ne misli da su baš ova iduća dva tjedna ključna u raspletu za naslov.

- Svaka iduća utakmica do kraja sezone bit će nam ključna, ne samo predstojeća dva tjedna već i oni koji dolaze. Kod nas je stvarno jako dobra atmosfera, svi smo pozitivni, nemamo pritiska što je jako bitno i znam da imamo jako veliku kvalitetu u momčadi. Budemo li držali ovaj fokus koji nas krasi, taj "spirit", brzinu, trening, rad, onda imamo dobre šanse - rekao je riječki reprezentativac koji, na tragu toga, smatra da ne bi trebali imati problema u današnjem ogledu protiv Rudeša, bez obzira na to što će domaćin, kojeg samo još teorija drži u društvu najboljih, biti lišen ikakvog pritiska i moći će se suprotstaviti vodećoj momčadi s jednim ležernijim pristupom.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Kao što je šef rekao, neće nam tri boda sama pasti s neba. U tu utakmicu moramo ući kao da igramo protiv Dinama ili Hajduka, svaka utakmica mora biti na maksimumu. Ne smijemo nikoga podcjenjivati, s druge strane jako je bitno da imamo to samopouzdanje, taj gard. Tempo se ne smije smanjivati ni u kojem slučaju, jednako nam je bitna kao i sve ostale.

U redu, to znači da osvajate tri boda, idete na prvu benzinsku postaju i gledate dvoboj Hajduka i Dinama u kojem navijate za neodlučeni ishod?

- Ha,ha, vidjet ćemo, najbitnije je da mi tu utakmicu pobijedimo, a onda idemo kući proslaviti Uskrs s obiteljima. Već u Uskrsni ponedjeljak se vraćamo treninzima. Fokus nam je sada samo na Rudešu, pogotovo za nas koji smo se vratili s reprezentativnih obveza, moramo opet uhvatiti ritam treninga i aklimatizirati se. Najbitnije je da smo se svi vratili zdravi i ponavljam, prvo moramo odraditi Rudeš, a onda ćemo pričati o Lokomotivi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 04:13