Dinamo je u Velikoj Gorici trebao dobiti kazneni udarac

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ANALIZA SUĐENJA

Strahonja potpuno jasan: ‘Dinamo je oštećen na utakmici protiv Gorice, to je bila velika greška‘

Hoće li se pokazati da je 32. kolo Prve HNL bilo presudno za naslov prvaka ove sezone?
Piše: SNObjavljeno: 25. travanj 2022. 20:58

Lako je moguće da će 32. kolo Prve HNL biti ključno za konačni poredak. Dinamo je pobjedom nad Goricom, ali i gubitkom bodova Osijeka i Hajduka, došao do prednosti od 5, odnosno 6 bodova nad konkurentima. U ovom kolu je bilo nekoliko spornih situacija, a sve je u HRT-ovoj emisiji Stadion komentirao sudački ekspert Mario Strahonja.

Rijeka - Osijek 3:1

"Mario Zebec je vrlo dobro sudio, posebno ako uzmemo situacije u kaznenim prostorima. Donio je odluke na temelju prve procjene, a to je ponekad najbolje", na početku je Strahonja pohvalio glavnog suca utakmice, a zatim analizirao sporne trenutke. Na početku kazneni udarac za Rijeku u 17. minuti.

"Ovo je kazneni udarac jer je iz pokreta jasno vidljivo da je obrambeni igrač namjerno išao rukom na loptu. Bila je VAR provjera, ali nije bilo razloga", rekao je Strahonja te komentirao dva poništena pogotka Rijeke te situaciju u 56. minuti kada je Osijek tražio kazneni udarac nakon dvoboja Kleinheislera i Solana.

"Oba gola Drmića su ispravno poništena. Kod prvog je pomoćni sudac slušao naputke i pustio jednu graničnu situaciju te kasnije označio zaleđe što je i VAR potvrdio. Drugi je je s razlogom poništen zbog VAR-a, a pomoćni sudac nije dobro vidio jer je sam prekršaj pomalo neispravno izveden. Što se tiče 56. minute Zebec je dobro postavljen i donio je instinktivnu odluku i dobro je procijenio. Iz snimke je teško vidjeti cijelu situaciju, ali se vidi da nema elemenata za kazneni udarac."

Gorica - Dinamo 0:1

"U 79. minuti se dogodio jasni kazneni udarac za Dinamo koji nije dosuđen. Jovičić jasno povlači Lauritsena u skoku. Ako ovo glavni sudac nije vidio, onda se VAR soba morala oglasiti. Ovo je velika greška."

Slaven Belupo - Hajduk 0:0

"Marina nije trebao dobiti žuti karton jer Krovinović gura loptu od sebe. Sam prekršaj nema težinu žutog kartona, a sama situacija nije bila izgledna za postizanje pogotka. Dobra je odluka suca i kod nedosuđenog kaznenog udarca za Hajduk jer je jasno da je lopta prvo pogodila igrača u trbuh."

Istra 1961 - Lokomotiva 2:2

Nije bilo nikakve situacije koju bi Strahonja komentirao.

Hrvatski dragovoljac - Šibenik 3:1

"Sama činjenica da su bila tri kaznena udarca stavlja utakmicu u kategorije teške. Generalno nije Pejin loše sudio, ali je situacija kod prvog kaznenog udarca pokvarila dojam jer je obrambeni igrač ipak imao ruku u dovoljno prirodnoj poziciji. Lopta je pogodila ruku, ali obrambeni igrač rukom bježi od lopte i sudački tim je pogriješio u odluci. Kod drugog kaznenog udarca sudac je dobro procijenio prekršaj, a VAR soba je donijela odluku da je vratar prerano napustio gol-liniju. Kod treće situacije se radi o klasičnom povlačenju. Možda će netko komunicirati koliko je to jaki intenzitet, ali jasno je vidljivo povlačenje."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:38