Ivan Radeljić

 TOM DUBRAVEC Cropix
PORUKA NAVIJAČIMA

Novi trener u HNL-u: ‘Nemam čarobni štapić, ali skupo ćemo prodati kožu, bio to Dinamo, Hajduk ili Rijeka‘

Na klupi Slaven Belupa Ivan Radeljić naslijedio je Roya Ferenčinu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. travanj 2024. 06:02

Ivan Radeljić novi je trener Slavena Belupa. Bivši kapetan koprivničkog nogometnog prvoligaša dobro poznaje trenutačnu situaciju u klubu s Apaša.

- Tu sam sam još od početka aktualne sezone, ovo mi je bio već drugi stožer. Sad sam dobio tu šansu, uprava mi je ukazala veliko povjerenje, a na meni je da to iskoristim. Naravno, ne samo na meni, nego i na igračima, da se iščupamo iz ove situacije koliko je to moguće - rekao je Radeljić.

Suradnja do ljeta

Otkrio je i detalje dogovora s vodstvom kluba iz Koprivnice, čiju će momčad prvi put voditi već u petak u gostima kod Rudeša.

- Dogovorili smo suradnju do kraja sezone, nakon toga postoji opcija za produljenjem, pa ćemo vidjeti. Ja se nadam se će sve biti O.K.

Bili ste uključeni u svakodnevni rad tijekom sezone, u čemu se očituju problemi koji su doveli do negativnog niza?

- Smatram da stvarno imamo kvalitetnu ekipu. Dečki su dobri, ali dogodila im se neka psihička barijera iz koje se nisu znali izvući. Sad je na meni da to nekako probam popraviti, pronaći neki model. To je sada više priča i motivacija nego neki fizički rad. Jednostavno, oni su upali u to, a ja sam uvjeren da će već u petak to krenuti na bolje.

Je li momčad dobro tjelesno pripremljena?

- Jest. Sad nam se vraća i Ivan Lepinjica nakon ozljede koljena, tako da će kadar biti kompletiran, a našim darovitim juniorima nastojat ćemo dati što više prilika. Sad u petak možda malo manje, budući da su u srijedu igrali Kup, ali definitivno će ubuduće dobivati više prilika.

image

Mario Gregurina i Ivan Radeljić

MIROSLAV MILETIć/NK SLAVEN BELUPO

Kao trener ste vodili Split i Hrvace u Trećoj ligi, a sad ste dobili priliku samostalno se okušati u trenerskom poslu na prvoligaškoj razini. Koliko vam prijašnje iskustvo pritom može pomoći?

- To su zeznute lige. Tu ima dosta dobrih igrača, nije to lako “ishendlati”, a mislim da to svatko mora proći. Dođeš u situaciju da nekad na treningu imaš 5 igrača, a nekad 25. Trebaš se sa svime time nositi i na kraju isplivati iz toga, no to su problemi neke druge naravi. Ali, ja mislim da u životu treba sve proći - reći će 43-godišnji trener.

Slavenovi navijači pamte vas kao kapetana momčadi koja je igrala povijesno finale Hrvatskog kupa 2007. godine, često ste isticali da vam je koprivnički klub u srcu...

- Već sam to rekao i opet ću ponoviti - to je moj klub! Tu sam igrao najbolji nogomet u svojoj karijeri, odavde sam napravio i prvi transfer te sam se uvijek rado vraćao u Koprivnicu.

Drastični rezovi

Kakav stil igre možemo očekivati od vaše momčadi?

- Nemam ja sad čarobni štapić. Dečki to moraju izvući na energiju, mora se energija vratiti u ekipu. Izgubili smo energiju i to je najveći problem. Kad je bilo te energije, mi smo dobivali utakmice, a sad moramo pronaći model da to vratimo kroz treninge i motivaciju igrača. To će dečki morati na kraju iščupati iz sebe. Naravno, uz moju pomoć i neke moje sugestije.

Mogu li se očekivati neke promjene u udarnoj momčadi?

- Sad je o tome prerano govoriti. Neki drastični rezovi ne mogu se napraviti, premalo je vremena za to. Vidjet ćemo u petak kako će to izgledati, a ja se nadam da će to biti puno bolje, da ćemo se vratiti kući s tri boda i da onda imamo svoj mir u pripremama za utakmicu s Hajdukom.

image

Mario Gregurina i Ivan Radeljić

MIROSLAV MILETIć/NK SLAVEN BELUPO

Je li postavljen neki rezultatski cilj?

- U ovoj situaciji mi stvarno nitko ništa nije rekao, ali ja jednostavno ne želim vidjeti Slaven Belupo na predzadnjem mjestu prvenstvene tablice. Mislim da se do kraja prvenstva moramo popeti dva mjesta prema gore, koliko je to u našoj mogućnosti. No, u svakoj utakmici skupo ćemo prodati kožu, bio to Dinamo, Rijeka ili Hajduk. Neće više biti tako lako igrati s nama. To ću zahtijevati od igrača, dakle, maksimalna energija, maksimalna motivacija, trka 90 i nešto minuta, a onda na kraju kad podvučemo crtu vidjet ćemo gdje smo i što smo.

Delić jedini uvjet

Zajedno s bivšim glavnim trenerom Royom Ferenčinom iz stručnog stožera prve momčadi otišao je i njegov pomoćnik Vladimir Balagović. U stožer je priključeno samo jedno novo lice, to je bivši Slavenov kapetan Mateas Delić, koji je dosad obavljao posao skauta.

- Dela je moj bivši suigrač kojem vjerujem, i to je bio moj jedini uvjet. U stožeru ostaju pomoćnik Marijo Dodik i Mario Hontić kao trener vratara te kondicijski trener Miroslav Mikec.

Na kraju je Radeljić poslao poruku navijačima koprivničkog sastava.

- Želim da dođe što više publike, treba nam i ta pomoć da dignemo ekipu koja je dosta mlada. Davat ćemo šansu i juniorima, a onda u novoj sezoni možemo očekivati neki drugi Slaven, koji će napasti više pozicije. Uvjeren sam u to - objasnio je Radeljić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 04:39