Benedik Mioč

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PREKINULI LOŠ NIZ

Slaven Belupo porazio drugu momčad Slovenije, presudio rani pogodak, debitirao napadač iz Ugande

Farmaceuti su tijekom svih 90 minuta odigrali dobru utakmicu, a mogli su i uvjerljivije slaviti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. ožujak 2024. 19:26

Slaven Belupo je napokon prekinuo negativan niz od šest utakmica bez pobjede. Doduše, nije to učinio u prvenstvu, već u prijateljskoj utakmici, no pobjeda protiv ljubljanske Olimpije svakako će podići moral igračima trenera Roya Ferenčine, koji nakon reprezentativne stanke na svom stadionu dočekuju Osijek i Varaždin.

Zbog lošeg stanja u kojem se nalazi teren Gradskog stadiona Ivan Kušek - Apaš u Koprivnici, utakmica je odigrana na kvalitetnom igralištu Poleta u Svetom Martinu na Muri.

Autor jedinog pogotka na prijateljskom susretu bio je Ante Šuto, koji je već u 9. minuti udarcem s 15-ak metara pogodio u rašlje trofejnog kluba, trenutačno drugoplasirane momčadi slovenskog prvenstva.

Farmaceuti su tijekom svih 90 minuta odigrali dobru utakmicu, a prema broju stvorenih prilika pred vratima Olimpije mogli su ostvariti i uvjerljiviju pobjedu. U prvom poluvremenu šanse za povećanje vodstva propustili su Pllana, Mioč i Štefulj, dok su u nastavku suparniku opasno prijetili Mioč i Katalinić.

Najbliže drugom pogotku Slaven je bio u 64. minuti kad je Boras glavom poslao loptu u gredu. Olimpija je najveću priliku stvorila u 73. minuti, no pokušaj Pinta u posljednji je trenutak blokirala obrana koprivničkog nogometnog prvoligaša.

U ovom susretu za Farmaceute je debitirao novi napadač Lumala Abdu iz Ugande, a na teren se nakon dugog izbivanja zbog ozljede i rehabilitacije vratio kapetan Tomislav Božić. Zbog reprezentativnih obveza izostali su Matej Šakota i Mihail Caimacov, a u zapisniku ovom prigodom nije bilo ni Ivana Lepinjice.

Linker
27. travanj 2024 07:32